Şimdi Ara

1. sınıfım, ders kaydı yaptırmadım sorun olur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
6.990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 1. sınıfı okuyacağım bu sene ve ders kaydı yaptırmadım, yaptırmam gerekiyormuydu sorun olur mu? Bazı arkadaşlarım 1. sınıfta ders kaydı yok diyor ama..

Edit: İmla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beistrich -- 13 Eylül 2014; 18:21:55 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Üniversite Ders Seçimi Yapılmazsa Ne Olur?

Üniversiteye kayıt yaptıran öğrencilerin, akademik takvim doğrultusunda ders seçimi yapmaları gerekmektedir. Ders seçimi yapılmaması durumunda, öğrenciler derslerden mahrum kalabilir ve bu da akademik başarılarını olumsuz etkileyebilir.

Ders seçimi yapılmaması, öğrencilerin ders programının oluşturulmamasına neden olur. Bu nedenle öğrenciler, hangi gün ve saatlerde hangi derslere gireceklerini bilemezler. Bu durum, öğrencilerin derslere düzenli katılımını engelleyebilir ve ders materyallerini takip etmelerini zorlaştırabilir.

Ayrıca, ders seçimi yapılmaması, öğrencilerin not ortalamalarını düşürebilir. Derslere katılmayan ve ödevleri teslim etmeyen öğrenciler, sınavlarda başarılı olamayabilir ve bu da not ortalamalarının düşmesine neden olabilir. Düşük not ortalaması, öğrencilerin burs ve kredi alma haklarını etkileyebilir.

Ders seçimi yapılmaması, öğrencilerin mezuniyetlerini geciktirebilir. Öğrenciler, gerekli tüm dersleri alamadıkları için mezuniyetleri uzayabilir. Bu durum, öğrencilerin kariyer planlarını ve finansal durumlarını olumsuz etkileyebilir.

Sonuç olarak, üniversiteye kayıt yaptıran öğrencilerin, ders seçimini zamanında ve doğru bir şekilde yapmaları gerekmektedir. Ders seçimi yapılmaması, akademik başarıyı olumsuz etkileyebilir, mezuniyeti geciktirebilir ve öğrencilerin gelecekteki kariyerlerini ve finansal durumlarını etkileyebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Tabii olur manyak mısın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vart andelay

Tabii olur manyak mısın.

Hadi ya :S Ne olcak şimdi? Ekle sil günü falan var ozaman yapabilir miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beistrich -- 13 Eylül 2014; 18:25:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Beistrich

quote:

Tabii olur manyak mısın.

Konuya pek hakim değilim ben aslında. Ama otomasyon sisteminde ders seçme yeri vardı ve gününü geçirdiyseniz okulu bir arayın derim.
  • quote:

quote:

quote:

Tabii olur manyak mısın.

Konuya pek hakim değilim ben aslında. Ama otomasyon sisteminde ders seçme yeri vardı ve gününü geçirdiyseniz okulu bir arayın derim.

Sabahtan beri arıyorum ulaşamadım bitürlü hep meşgul, hafta sonu olduğu için mi bilemiyorum. Arkadaşım Ekle-Sil gününde yaparsın diyor ama inşallah ama bakalım.

Edit: İmla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beistrich -- 13 Eylül 2014; 18:31:11 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Tabii olur manyak mısın.

Sabahtan beri arıyorum meşgul ulaşamadım bitürlü hep meşgul, hafta sonu olduğu için mi bilemiyorum. Arkadaşım Ekle-Sil gününde yaparsın diyor ama inşallah ama bakalım.

O da olmazsa dilekçeyle filan halledersiniz. Her şekilde olur yani, içinizi ferah tutun.

• Umarım olur, teşekkürler.
  • 1. sınıflar ders kaydı yapmazlar çünkü alacakları - seçecekleri dersler standartdır. ders seçimleri 1. sınıfın bahar döneminde başlar (ortalama 3 ün üzerinde ise fazladan ders alabilmek için). rahat ol üniversitenin tadını çıkar bol şans
  • quote:

Orijinalden alıntı: be water my friend

1. sınıflar ders kaydı yapmazlar çünkü alacakları - seçecekleri dersler standartdır. ders seçimleri 1. sınıfın bahar döneminde başlar (ortalama 3 ün üzerinde ise fazladan ders alabilmek için). rahat ol üniversitenin tadını çıkar bol şans

Hocam içimi rahatlattınız biraz ama Ders Kayıtları ile ilgili bir sayfada "2014 LYS ile kayıt yaptıran birinci sınıf öğrencilerinin ders kayıtlarının da yukarıdaki açıklamalar doğrultusunda bizzat öğrenci tarafından yapılması gerekmektedir" yazıyordu, üniversiteden üniversiteye değişiyor mu acaba? Benim arkadaşlarımın üniversitesinde de 1. sınıflar kayıt yaptırmıyor ama benim üniversitenin sitesinde böyle bi yazı buldum. Teşekkürler bu arada

• Rica ederim dostum. şimdi tabi okuldan okula değişir prosedürler ama öyle bir duyuru varsa ders kayıt tarihlerinde sana verilen kullanıcı adı ve şifre ile öğrenci bilgi sisteminden derslerini seçebilirsin eğer şifren yoksa kullanıcı adın okul numaran, şifren de tc kimlik numarandır muhtemelen. tarihlerini kaçırsan bile ders ekleme çıkarma haftasında danışman hocanla beraber yapabilirsin yani bir problem çıkmaz. özel değilse okul - bölüm nedir bu ara tebrikler
  • quote:

Orijinalden alıntı: be water my friend

Rica ederim dostum. şimdi tabi okuldan okula değişir prosedürler ama öyle bir duyuru varsa ders kayıt tarihlerinde sana verilen kullanıcı adı ve şifre ile öğrenci bilgi sisteminden derslerini seçebilirsin eğer şifren yoksa kullanıcı adın okul numaran, şifren de tc kimlik numarandır muhtemelen. tarihlerini kaçırsan bile ders ekleme çıkarma haftasında danışman hocanla beraber yapabilirsin yani bir problem çıkmaz. özel değilse okul - bölüm nedir bu ara tebrikler

Hocam okul özel değil, ders kayıt tarihi geçti, ekle-sil günlerinde yapıcaz ozaman umarım Bölüm Kimya Mühendisliği, teşekkürler

• 1 sinifdada yapılır uüniversitenin öğrenci bilgi sisteminden kayıt günü gecdiyse olmaz ama okul açılınca ekle_ silde yapiliuo galiba.gec kayıt parası diye birşey vardı bu o olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.