Şimdi Ara

1 TB Taşınabilir HDD Önerisi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
8.781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Seagate ve Maxtor markalarından uzak dur.
  • Armag3d0N A kullanıcısına yanıt
    WD nasıldır peki? Kullanan birini tanıyor musun? Isınma, sesin az olması, dayanıklılık, ömür, USB 3.0de okuma yazma hızı .....
    En iyisi WD rahatlıkla diyebilir miyiz. İlk kez alacağım için korkuyorum marka farketmeden taşınabilir hdd lerde bad sector oluyormuş disk komple gidebiliyormuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-82AD9505E -- 27 Ekim 2017; 1:58:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5 aydır 1 TB'lık (2017) modelini kullanıyorum. Tüm oyun yedekleri bu diskin içinde. Daha önce de WD HDD kullandım, şimdiye kadar hiç sorun yaşamadım. Isınma veya ses sorunu yok. Elektronik cihaz biraz şans işi. Sana sonsuza kadar çalışma garantisi veremem ancak WD HDD'lerin hata oranı düşük. Önemli dosyalarını tek yerde saklamak yerine farklı yerlerde yedeklerini saklarsan endişe etmene gerek kalmaz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Valla ne yalan söyleyeyim asıl amacım pcyi boyutu büyük oyun, hatıra vs. dosyalardan arındırıp pcyi rahatlatmak.
    Harici hdd dışında yedek alacağım bir yer yok ikinci hdd birkaç yıl sonra alırım. İşle ilgili dosyalar da atarım. O yüzden sık kullanacağım gibi görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-82AD9505E -- 27 Ekim 2017; 2:8:26 >
  • Sony amcaoglunda var 500 gb lik 1 5 sene bozuldu icindeki hersey cop olmustu ama servisi sifiriyla degisti. Bende toshiba var 2013 yilnda aldim canvio modeli 750 gb tas gibi hala. Bi tane daha almayi dusunuyorum yakindan. Oda buyuk ihtimal wd olacak. Toshiba veya wd al senin icin daha iyi olur

• yasin_92 kullanıcısına yanıt
    Kafamdaki asıl soru o zaten Toshiba mı WD mi?
    Bir ay içinde para tam olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-82AD9505E -- 27 Ekim 2017; 9:20:17 >
  • en uygununu al bu 2 markadan
  • Takip
  • Bugün vatanda Toshiba canvio basics ve WD elements elimde tutma şansım oldu. Plastik kalitesi açısından sanki canvio basics daha iyiydi ayrıca canvio basics 190 TL,. WD elements 230 TL idi. Adam WD en iyisi dedi ama yine karar veremedim.

• Bende hdd almayı düşünüyorum. Resimleri falan atıcam. Attıktan sonra da senede 1-2 kere ekleme yaparım en fazla.

Ortalama bir hdd ne kadar gidiyor. 5-10 yıl diyebilir miyiz?

Evdeki eski pc lerdeki hdd 10 yıl oldu hala çalışıyor aynı mantık bunlarda da geçerli midir

• elifednah kullanıcısına yanıt
    o iş tamamen şans, 6 ayda bozulanda oluyor 10 senede sıkıntısız olanda. Alırken sıkıntılı seri olmazsa, düzgün kullanılırsa ve birazda şans varsa uzun süre gider. Manyetik alana dikkat edin özellikle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Armag3d0N

WD Elements 1TB

Seagate ve Maxtor markalarından uzak dur.

şu arkadaşa katılmıyorum şayet deneyimlerinden yola çıkmayıp öylesine konuşuyorsa.

yaklaşık 8 senedir kendi çapında arşivcilik yapan ve halihazırda aktif olarak 15 tb harici hdd kullanan biri olarak söylemek isterim ki, yeni bir hdd ye ihtiyaç duyduğumda ilk baktığım her zaman seagate olmuştur. ha wd de kullandım o da gayet başarılıydı ancak yine de tercihim seagate olurdu.

şu anda elimdeki küçük boyutlu ( 1tb - 2 tb ) hdd leri elimden çıkartıp daha büyük kapasiteli bakıyorum ve yine seagate bakıyorum.

belki şans işi ama benim şimdiye kadar aldıklarımda hiç bir sorunla karşılaşmadım, bence bütçene göre davran tercih senin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Valery -- 1 Kasım 2017; 13:32:5 >

• Valery kullanıcısına yanıt
    Şanslıymışsın ancak ileride bu kadar şanslı olamayabilirsin. Geçen yıl 3 tane Seagate HDD durduk yere bozuldu. RMA ile garantiden yeni HDD'ler geldi ancak neye yarar. O kadar uğraşıp backup aldığım Bluray filmlerim, çektiğim videolar, fotoğraflar, müzikler, oyunlar vs. hepsi gitti. Bluray filmler önemli değil, orijinalleri rafta duruyor ancak en çok videolar ve fotoğraflara üzüldüm. Zaten o günden beri tüm dosyaları 3-4 farklı yere yedekliyorum. Kesinlikle Seagate HDD almanızı önermiyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Geçmiş olsun, zor bir durum ancak dediğim gibi bende hiç problem yaşatmadılar. artık tercih bütçesine göre konu sahibi arkadaşın olacak, senin bu deneyimin de faydalı olacaktır onun için.
  • Bütçeyi hala toparlayamadım ve karar da veremedim vatanda toshiba canvio basics 190 tlye düşmüştü hala geçerliyse almam iyi olur mu yoksa WD daha mı iyi? Özellikle yakın fiyatlardaysa hangisi daha iyidir?
  • WD al bence
  • Ben de tam tersi düşünüyorum bir ürünü alacaksam sadece ve sadece o işle ilgilenenden alma taraftarıyım mesela saat mi alıcam gidip Lacoste saat almam Seiko alırım Tissot alırım çünkü biri sabahtan akşama kadar saate odaklanıyor diğerinin ise sadece bir ilgi alanı.O yüzden eminim Toshiba da kaliteli iş çıkartıyordur ama sanmıyorum ki Wd veya Seagate kadar odaklansın bu konuya.
  • Geçen gün 2 tb seagate ultra slim plus modelini 275 liraya aldım kampanya vardı bir mağazada. Şuanda fiyatlar baya yüksek, tavsiyem 2 tb olarak alın her zaman ihtiyaç olur çünkü

• Geçen hafta 1TB Toshiba Canvio Ready hddyi Vatan'dan 189 TL'ye aldım. Genel olarak USB 3.0da hızı fena değil tabi bilgisayar hızına da bağlı bir durum. Bilgisayardaki yükü azaltınca biraz rahatladı. Isınmaya neredeyse hiç rastlamadım diyebilirim o önemliydi. Umarım ileride sıkıntı yaşamam. Yardımcı olan herkese teşekkürler.

• WD element ile WD my passport arasında ne gibi farklılıklar var acaba?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.