Şimdi Ara

1 TB Taşınabilir HDD Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
44
Cevap
0
Favori
8.781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba. Yaklaşık 1 ay içinde 1 tblik taşınabilir bir harddisk alacağım fakat hangi marka alayım tam karar veremedim. Daha önce hiç taşınabilir hdd almadım. Dayanıklı, sağlam ve uzun ömürlü olmasını isterim. Toshiba'nın Canvio Basic ve Canvio Alu modellerinin arasında çok fark var mı? Hangisi daha iyidir?

• Toshiba'nın İnce Bir Modeliydi 200 TL'ye Almıştım 4 Yıldır Sorunsuz Çok Şükür Öneririm

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • western dijital de tavsiye edebilirim.
  • WD, Toshiba ve Seagate alabileceğin en iyi 3 markadır.. Toshiba alacaksan ve büyük dosyaları sık sık oradan buraya kopyalıyorsan, okuma yazma hızı önemli olur. Öyle bi durumda toshibanın kırmızı renkli olan serisinden bir tane alırsan %10 daha performanslı olur. Ancak dediğim gibi, büyük dosyalar (2-3-5 gb) kopyalıyorsan ve bunu sık sık yapıyorsan o %10 hız farkını görürsün..

Yok o kadar büyük dosyaları, hergün bi yerler kopyalamayacağım diyorsan WD'yi tekgeçerim.. Fiyat performans olarak en iyi üründür WD Elements 1 TB.. Fiyatı da 200 tl falan..
  • dancerboy14 kullanıcısına yanıt
    İçine atacağım dosyalar genellikle büyük olacak. Her gün kopyayla uğraşmam herhalde o kadar işim olmaz en azından bu yıl çok sık kullanmam. Amacım pcnin yükünü azaltmak, büyük dosyaları dışına çıkarıp rahatlatmak. Sonrasında ne kadar sık kullanırım bilmiyorum. Yine de hem hızlı hem uzun ömürlü olmasını isterim sonuçta bozulmadığı, eskimediği sürece yeni almayı düşünmem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-82AD9505E -- 24 Ekim 2017; 16:16:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi kullanırsa hiçbirisi bozulmaz. İyi kullanmazsan hepsi bozulur. Çünkü 3ü de çok kaliteli ürünler. Bunlar hdd olduğu için aralarında hız farkı yok. sadece okuma yazma hızı toshiba'nın kırmızı serisinde biraz daha yüksek. Onu da sen kullanmayacaksın anlaşıldı. O nedenle fazladan para vermeye gerek yok. Zaten usb 2.0'dan atacağın yerlerde o hız farkı tamamen ortadan kalkıyor.

Sonuç olarak hem hızlı hem sağlam bir harici harddisk arıyorsan alacağın en iyi model şudur;

WD Elements 1 TB = 229 TL

Laptopun solunda 2 USB girişi var ve plastikleri mavi. Sağında da bir giriş var ve plastiği grimsi bir şey. Sanırım maviler USB 3.0 oluyor. Özelliklerde 2 USB 3.0 girişi, 1 USB 2.0 girişi var diyor. O yüzden galiba USB 3.0 kullanırım hdd takarken.

250 TL'ye kadar bütçem var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-82AD9505E -- 24 Ekim 2017; 18:2:39 >
  • Yukarıdaki arkadaşlara katılıyorum WD 1 TB alabilirsin Şahsen kullandığım bir ürün gayet iyidir.
  • Aslında Toshibanin canvio alu ve canvio basics modelleri arasında kaldım.

• Dediğim gibi, çok da fark etmiyor marka ve modeller.. WD, Toshiba veya Seagate alabilirsin.. Çok bilmiyorum ama toshiba'nın bazı bölümleri kapandı ve kapanıyor. Yani yarın öbür gün teknik destek konusunda sıkıntı olur mu bilmiyorum. Ama WD'yi içerden biliyorum, oldukça iyiler ve türkiyede ağlarını iyice genişlettiler. Sandisk'i de satın aldılar, güçlerine güç kattılar.. Seagate ise yenilenmeye gitti ve üzerindeki ölü toprağı attı. İsimlendirmleri, ürünleri tazelendi..

Karar senin. Sen bir son kullanıcı olarak aralarında bir fark göremeyeceksin. Tasarımları farklı olacaktır elbet. İş teknik kısmında bitiyor. Çünkü önemli veya özel verilerine birşey olursa, bunu firma ne kadar sürede ve ne kalitede geri alabiliyor bu önemli. Bu konuda da WD'nin iyi olduğunu biliyorum. O nedenle önerim wd olacaktır. Ama senin aklına birileri illa toshiba'yı sokmuş, nasıl olduysa artık :)

Git media markt'a veya Vatan bilgisayar'a, 1 tb olan modellere bak. Fiyatlarına bak. Mağazada olacak olan bir indirim her zaman internet sitelerine yansımayabiliyor. Belki mağazada daha ucuza bulabilirsin. Hem de garanti teknik servis kısmı sağlam olur. Kafana yatan hangisi olursa al geç..

Kimse sokmadı ben kendi kafama Toshiba fikrini soktum :) WD'yi Seagate'i duydum ama pek bilmediğim için küçük marka gibi geldiler :). Şaka bir yana WD ses ısınma falan yapıyor mu Toshiba yapmıyor diye duydum ama savunucusu da olmayayım. Hiç HDD kullanmadığım için ısınma ses en az, dayanıklılık uzun ömür en fazla olsun istediğim için ne alacağımı bilmiyorum WD kesinlikle iyi midir?
    WD ise hangi model önerirsin? Elements mi My Passport mu? My Passport bütçemi aşıyor. Hb fiyatlarına göre konuşuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-82AD9505E -- 24 Ekim 2017; 20:15:2 >
  • Herşeyde olduğu gibi burada da pahalı olan iyidir. 1 TB harici HDD'ler 200 tl gibi fiyatlardan başlarlar. Herhangi bir markanın 300-350 tl'ye de 1 TB modelleri vardır. E doğal olarak onlar ısınma, ses, dayanıklılık konularında 200 tl'lerde olanlara göre daha iyiler..

Bunlar mekanik disk. Darbelere ve virüslere karşı korursan 20 yıl bana mısın demeden çalışırlar. Isınmasın, ses çıkarmasın ve neredeyse hiç bozulmasın dersen 1 TB harici SSD var, onlardan alabilirsin :) Ne kadar ekmek o kadar köfte..
    Bütçe olarak 250 tl'yi aşmam çok zor bu fiyatlarda bir şey alacağım gibi. Sonsuza kadar dayanacak hali yok ama almışken mümkün olduğunca kullanışlı ve dayanıklı bir şey istiyorum. WD yorumlarına da baktım ama ayrıntılı açıklama pek yok.
  • Bu ürünler için pek bi ayrıntılı inceleme veya açıklama bulmak zor. Çünkü pek bi özellikleri yok. Farklılıkları yok. Var olanlar da iyi markalar.

Dediğim gibi, bulunduğunuz yerdeki Media Markt, Vatan Bilgisayar veya Teknosa'ya gidin, fiyatlara bakın, en ucuz hangisiyse onu alın..

Toshiba'nın 2 tane canvio serisi var. Basic olanlar yeşil kutu, connect olanlar kırmızı kutu. 2-3 hafta önce canvio basic 1 tb olan modeli media marktta 219, teknosa da 199 tl idi.. An itibariyle durum nedir bilmiyorum. Gidip bakın, arayın sorun alın.

Media markt var ise size fiyat indirimi de yaparlar. Mesela media marktta 250 tl, teknosa da 200 tl ise, media markta gidip söyleyin 200 tl'ye verirler size. Tabi media markt sizin için en kolayıysa. Yani eğer derseniz ki "media markt bana en yakını ama orada da pahalı" işte bu durum için geçerli bu durum.. En düşük fiyat garantisi olduğu için bunu yaparlar..

Media Markt herkese yapıyor mu ki öyle bir şey? Yapıyorsa para eksiğimi kapattıktan sonra şansımı denerim.

• NAsıl yani herkese yapıyor mu? Adamların politikası bu.. Sen bi git bak.
    Herkese yapıyor mu derken belli bir stokla mı sınırlı demek istedim. O zaman yarın bakayım.

• Bir ürün, aynı şehir içinde başka teknoloji mağazasında (vatanbilgisayar ve teknosa) daha ucuza satılıyorsa, ucuz olan fiyattan satın alabilirsin..
  • Toshiba veya WD al. bence WD al ama sakın seagate denilen markayı alma aşırı ses yapıyor ve sorunlu bi firmadır beklenmedik kayıplar yaşarsın ilerde
  • yasin_92 kullanıcısına yanıt
    Sony nasıl acaba kullanmış tanıdığın var mı?

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.