Şimdi Ara

16gb flash bellek ayırma birimi boyutu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
27.722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 16gb flash belleğim var nfst biçimlendiricem ayırma birimi boyutu var onu ne yaparsam en fazla verımı alabılırım okuma yazma hızı olarak

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ayırma Birimi Boyutu: 16 GB Flash Bellek

Bir flash belleğin ayırma birimi boyutu, üzerindeki verilerin nasıl depolandığını belirleyen önemli bir faktördür. Ayırma birimi boyutu, flash belleğe kaydedilen her veri parçasının minimum boyutunu ifade eder. 16 GB flash bellek için tipik ayırma birimi boyutları 4 KB, 8 KB, 16 KB ve 32 KB'dir.

Ayırma birimi boyutu seçimi, flash belleğin performansı ve verimliliği üzerinde doğrudan bir etkiye sahiptir. Küçük ayırma birimi boyutları, daha hızlı veri erişim hızları ve daha düşük yazma gecikmesi sağlar. Ancak, aynı zamanda daha fazla yönetimsel bilgiye ihtiyaç duyulduğu için depolama kapasitesini de azaltır.

Öte yandan, büyük ayırma birimi boyutları, daha yüksek depolama kapasitesi sunar. Bunun nedeni, yönetimsel bilgilerin daha az yer kaplamasıdır. Ancak, daha büyük ayırma birimi boyutları ayrıca daha yavaş veri erişim hızlarına ve daha yüksek yazma gecikmelerine yol açabilir.

16 GB flash bellek için en uygun ayırma birimi boyutu, kullanım durumuna bağlıdır. Çoğu genel amaçlı kullanım için 4 KB veya 8 KB ayırma birimi boyutu önerilir. Bu boyutlar, iyi bir performans ve verimlilik dengesi sağlar.

Özellikle hız gerektiren uygulamalar için, örneğin video düzenleme veya oyun, daha küçük ayırma birimi boyutları daha iyi performans sağlayabilir. Ancak, daha büyük dosyaların depolanması gerektiğinde, örneğin fotoğraf veya video arşivleri, daha büyük ayırma birimi boyutları daha fazla depolama kapasitesi sağlayabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bir dosyayı tutmak için ayrılabilecek en küçük disk alanı miktarı. Windows tarafından kullanılan tüm dosya sistemleri, sabit diskleri ayırma birimlerine göre düzenler. Ayırma biriminin boyutu ne kadar küçük olursa, disk, bilgileri o kadar verimli saklar. Diski biçimlendirme sırasında bir ayırma birimi boyutu belirlemeseniz, Windows, disk biriminin boyutuna uygun varsayılan değerleri kullanır. Bu varsayılan boyutlar, birimdeki kayıp alanı ve parçalanma miktarını azaltmak için seçilir. Ayırma birimi, küme olarak da adlandırılır.
    512'yi seçersen bilgiler daha verimli saklanır.disk birleştiricisi programında daha az parçalanmış veri görürsün.ama genel olara windows büyük diskler için büyük ayırma birimlerini kullanıyor.bu da verilere ulaşımın daha hızlı olmasını sağlıyor.seçim senin.
  • topic googleda çıkıyor,bi cvp da be yazayım
    Büyük boyutlu dosyalar kullanıyorsan(müzik video) ayırma birimi boyutu nu max yap.küçük dosyalar ise(resim ,metin)ortalarda bir deger kullan.
    boyutu artırınca bellek miktarı azalır Fakat boyut ne kadar büyük olursa disk o kadar hızlı çalışır.
  • googla da çıkıyor ama yanıt yok.

16gb flash bellek toshiba,

xp de, format yani biçimlendirme ekranında, ntfs seçtiğimizde ayırma birimi boyutu en fazla 4096kb oluyor. 64k yapılmıyor.

bilgisayarım yönet>disyönetiminden>biçimlendire geldiğimizde 64k seçilebilyor ancak bu seferde, sadece fat32 seçilebiliyor.

usb flash belleği xp de NTFS ve ayırma birimi boyutunu 64k olarak nasıl formatlarız?

xp de olmuyorsa, win7 de oluyormu? oluyorsa xpde aynı disk kullanılırmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oquzdag -- 25 Mayıs 2012; 11:35:00 >
  • 16 GB Philips usb belleği 64 kilobayt olarak biçimlendiriyorum, umarım bu şekilde maksimum hız elde ederim...
  • Ben exfat ile 16 gb'ı 32 mb ayırma birimi yaotım
  • Ben exfat ile 16 gb'ı 32 mb ayırma birimi yaotım
  • Ben pek bir fark göremedim açıkçası... 7 GB tek parça dosyayı atmam 25 dk sürdü ve biraz uzun geldi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: jovanovic

Ben pek bir fark göremedim açıkçası... 7 GB tek parça dosyayı atmam 25 dk sürdü ve biraz uzun geldi...

Çok hızlı başlıyor ama sonlara doğru yarısına düşüyor
    Ama yine de ortalamaya bakacak olursam(benimkinde) exfat 2 mB\s önde
    Seninki nasıl?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avatarım Ağır Çekim -- 2 Haziran 2012; 8:49:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hp2010

Ben exfat ile 16 gb'ı 32 mb ayırma birimi yaotım

hocam media playerlar exfat destekliyormu? misal bende philips hmp5000 var. denedinizmi mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: jovanovic

Ben pek bir fark göremedim açıkçası... 7 GB tek parça dosyayı atmam 25 dk sürdü ve biraz uzun geldi...

Çok hızlı başlıyor ama sonlara doğru yarısına düşüyor
    Ama yine de ortalamaya bakacak olursam(benimkinde) exfat 2 mB\s önde
    Seninki nasıl?

bendede aynen çok hızlı başlıyor 10 mb/s ile, ama sonuçta yazma ortalaması 4.0mb/s de kalıyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: oquzdag

quote:

Ben exfat ile 16 gb'ı 32 mb ayırma birimi yaotım

hocam media playerlar exfat destekliyormu? misal bende philips hmp5000 var. denedinizmi mi?

Dandik playerlerde denedim desteklemiyor
    Seninki de desteklemez gibime geliyor çünkü exfat win7 ile geldi.
  • çok faydalı oldu bu başlık
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.