Şimdi Ara

1 TB WD (CAVIAR BLACK) HARDDISK TANIMIYOR...ACİL YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar cumartesi günü 1 terabyte western digital hardisk aldım.Bilgisayar tanımıyor.Sata2 harddiskleri sata olarak bilgisayar görür diye aldım.Görmüyor.Benim anakartım MS-6734-ATX.Yani nuh neviden kalmış bir anakart.Anakartımda güney köprüsü VIA VT8235/8237 olarak görünüyor.Bunlarda sorun çıkıyormuş galiba.Dedim belki jumperla düzelir jumper buldum enine dikine her türlü taktım olmuyor.Sadece hardiskin ismi görünüyor bilgisayar orda duruyor açmıyor.Jumperla stand by moda alarak çalıştırıyorum bu seferde harddiskin ismi gözükmüyor sadece secondary devicenin karşısında 0 gözüküyor ve açıyor ama harddisk yok...Anakartın üzerine daha önceden seagate 200 gb sata hardisk aldığımdan sata kart takmıştım.İki tane sata harddisk çalıştığından sorun çıkartır diye düşündüm tek tek taktım yine çalışmıyor.
    Sata2 ide dönüştürücü baktım sadece 150mb/s yani sata dönüştürücü buldum.Son çare olarak kutu alıp usb den takmayı düşünüyorum.
    Gerçekten çıldırmak üzereyim.Yardımcı olusanız çok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xgitaristx -- 11 Mayıs 2009; 11:37:03 >

• Dostum biryerlerde xp nin belli bir boyuttan yukarıdaki diskleri okumada sorun yaşadığını okumuştum (tam olarak emin olmamakla birlekte). bir arkadaştada 1 TB lik HDD varmış o HDD ye xp cd si ile format atar gibi bios tan sonra giriş yaparak formatlayabilmiş fakat. 1TB'ı tek parça olarak formatlayamamış. 2 parçaya bölmek zorunda kalmış. ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemem.

Birde bende SATA anakartıma SATA2 HDD aldığımda Sadece hardiskin ismi görünüyor ve açılmıyordu. çözümü ise "Bilgisayarım" sağ tıklayıp "Yönet" duyorsun. Oradan "Disk Yönetimi" bölümünden diski biçimlendir deyip "hızlı biçimlendir" ile sorun çözülüyor. hızlı biçimlendir demesende olabilir. Benim sorunum böyle çözülmüştü umarım sanada yardımı olur.

Not: İlk paragraftaki bilgiyi bilerek kaldırmıyorum. bilgisi olan bir arkadaş bizi aydınlatır umarım :)

• Cevap için teşekkürler dostum.Senin söylediklerini de denemiştim.Jumperla stand by moda almadan çalıştırdığım diğer bütün kombinasyonlarda bilgisayar werstern i görüyor (tabi boyutunu görmüyor) orda takılıp kalıyor.Cd den ön yükleme ekranı bundan sonra geldiği için hiç birşey yapamıyorum.Biostan da hardiski sata kart kullandığım için göremiyorum.Stand by modda da açtığımda xp kur ekranında sadece seagate yi gördü.Disk yönetiminden de girip bakmıştım orda da sadece seagate yi gördü.
    Uğraşması sorun değilde.Yeterli zamanım yok hafta sonu çalıştığım için bugün izin almıştım.Bunu değiştiremicem ondan korkuyorum.
  • valla senin anakarttan kaynaklanıyordur o hdd o anakartta kullanılmaz bende iki tane var bi sorun yok
  • Dediğin gibi harddisk bu anakart da çalışmayacak galiba.Geriye dönük parça almak istemiyorum artık.O yüzden harddiski değiştirmicem.Biraz maliyetli olsada yeni sistem toplamaya çalışacağım.
  • Hocam diski bir kutuyla veya daha güncel bir anakartta deneyiver; çalışmazsa sorun diskinde, çalışırsa anakartındadır
  • Arkadaşlar aynı sorun bende de vardı. Burayı okuyunca sorunu halletim. Ufak bir farkla. Önce ''Bilgisayarım" sağ tık, "Yönet", "Disk Yönetimi" bölümün üstünde ''bölümü sil'' dedim. Sonrasında ''yeni bölüm yarat'' deyip bölüm ve isim verdim. Hızlı formatı kabul etti ve artık görüyor. Benim anakart asus a-8n SLİ Premium. Teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • XP Service Pack 2 veya 3 yüklü mü? Service pack olmayan XP'ler büyük kapasite harddiskleri tanımıyor. SATA card takılı demişsin ama yine de BIOS'unu en son versiyonuna update etmeni öneririm.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.