Şimdi Ara

1. ve 2. ram slotu aniden çalışmamaya başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
61
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Bilgisayar biraz dondu hızlı bi mavi ekran verdi kapandı. 1-2 ram slotunda ram varken anakartta ram ışığı yanıyor, asla açılmıyor. 3-4 slotlara çift veya tek tek ram takınca normal çalışıyor.

2 yıldır anakartın önerdiği şekilde 2-4 slotlarda dual kullanıyordum ramları dün akşam birden böyle oldu. bios u son sürüme güncelledim, bios pilini çıkarıp taktım, xmp kapadım, ram uçlarını silgiyle sildim , internette görüp denemediğim bi işlemci pinlerini kontrol etmek kaldı ona da macun almam lazım önce.

problem ne olabilir, hiçbir parça değişikliği olmadı 25 aydır kullanıyorum tam da garantileri bittiği sırada oldu. anakart mı arızalı acaba?

anakart MSI b550m pro vdh wifi
    işlemci AMD 5650ge
    ramlar pny xlr8

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Ramlerde bir sorun olmadığına eminsen tek şüpheli burada anakart kalıyor. Az önce başka bir konuda da paylaşmıştım;

https://forum.donanimhaber.com/arizali-tum-marka-anakart-ve-ekran-karti-onarim-yapilir-ve-alinir-islemci-soket-degisimi--121134893

Tamiri için kartını bu arkadaşlara yönlendirebilirsin geçmiş olsun..

• sorun düzeldi bir şeyi eksik yapmışım sanırım. bios pilini çıkarıp takmıştım ama çıkardıktan sonra 20-30 sn açma kapama tuşuna basılı tutmak lazımmış. şuan eskisi gibi çalışıyor bilgisayar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.