Şimdi Ara

1 viteste kullanımı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
23.631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • bu soru aracına göre değişir. önemli olan vitesiniz hızınız değil devri doğru ayarlamak.
    eğer o an gitmek istediğiniz hızda devir normalse 1. vitestede gidilir. devir kurtarmıyosa öyle vites atılır.
    genelde yük için tasarlanmış torklu araçlarda (kamyon minibüs otobüs v.b) 1. vites pek kullanılmaz araç haraket ettirilip hemen 2. vitese geçilir. çünkü bu tarz araçlarda 1. vites nekadar basarsanız basın hız yapmaz.
    1. viteste 150-160 km/h hız yapabilen araçlar var.
    anlatabildimmi bilmiyorum ama aracınızla alakalı bi durum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wolf_HKN

şahsen 1. vitesi sadece kalkışlarda kullanıyorum araç durmadığı sürecede 1. vitese geçmiyorum

Sıkışık trafikte arabayı çok yavaş yürütmek gerektiğinde bunu 2. vitesle nasıl yapıyorsunuz ? Araba 2. viteste 1000 devirde bile gereken hızın daha fazlasını yapıyor öndekine yaklaşıyorsun 1000 devire gelince hop debriyaja bas, tekrar bırak vs uğraşacağınıza. Araba durmak üzere iken 1'e atıp o şekilde rölanti devrinde bile ufak ufak ilerleyebilirsiniz. İstanbul sürücü bunu bilir, yapar zaten.. Başka şansın yok o trafikte :D
  • Benim Astrada 2. Vites dislisi 11km hızdan sonra donmeye başlıyor.11den asagi düştümü direk 1e atıyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamamen hissiyat
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.