Şimdi Ara

1 Yıl İçinde Ne Kadar Gelişirim? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
45.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: GhotSht

Bu adam 165 boyunda bir endomorf. Trapezlere bakarsan daha önceden spor yaptığını görürsün hocam. Bu sadece yağ yakmış ve gördüğün gibi ilk antrenmanda 120kg squat giriyor. Millet 3 yıldan sonra anca görüyor bu squat rakamını yanı kendisi yıllardır bu sporu yapan birisi. 0 dan bu hale gelmedi ve kürlere girdiği çok belli.

Anladım hocam. Yine kandırdılar bizi eyvallah
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elbryan

Dostum ünlü oyuncuların filan kısa zamanda değişimlerine çok takılma. O adamlar için özel hocalar ve özel aşçılar varını yoğunu ortaya koyuyor. Ayrıca doğal olarak bu kadar kısa zamanda gelişebileceğine inanmıyorum. Senin amacın hızlı değişimden öte sağlıklı, düzenli ve keyifli antrenman olsun. Ortalık kısa zamanda değişcem diye kendini sakatlamış ya da 3 ayda sporu bırakan adam dolu. Sen bilinçli, düzenli ve keyifli yap inan bana hayalinden iyi sonuç alırsın. Dinlenme senin programınla alakalı. Full body kuvvet çalışcam dersen 2-3 gün dinlen, çift bölgelerde 1-2 gün, tek bölgelerde üst üste antrenmanı tamamlayıp 2 gün dinlen. Ezbere bir şey demek yanlış olur bu konuda. Türk insanımda en güzel özellik ezbere konuşmak.

Anladım hocam gelişime kafayı takmayıp sadece yapıp geçeceğim o zaman hep ileriye ulaşmak için uğraşıcam. Millete bakmaya gerek yok yani elbet gelişicez. Anladım. Teşekkür ederim

• The Tenth Doctor kullanıcısına yanıt
    Yapıp geçeceğim değil. Bu işi düzenli, disiplinli, bilinçli, keyif alarak yaparsan inan bana çok iyi sonuç alırsın. 1 senede böyle olcam 3 aya şöyle olcam diyip kendini boşuna kasarsan hem sonuç alamazsın hem de soğursun. Yeni başlayan arkadaşların en büyük sorunu. Bilinçlenmeden ve 3 ayda şöyle olcam 4 ayda böyle olcam diyerek yapıyorlar; kusana kadar yemek, dinlenme olmadan her gün antrenman, hareketi doğru yapmak yerine sakatlık yaratabilecek yüksek ağırlıklar, yanlış programlar yaparak hem soğuyorlar hem sonuç alamıyorlar. ,
    Bol bol araştırma yap. İşte hangi besinlerde ne kadar kalori ne kadar yağ ne kadar karbonhidrat ne kadar protein var, hangi antrenman hangi kas grubuna yönelik, dinlenme günlerinde ne yapmam lazım, hareketlerin yapılışı nasıl, nefes alışverişler nasıl falan filan. İnternette milyonlarca bilgi ve görüntü var. Ünlü fitnessçıların antrenmanlarını izle. Dergiler oku. Bilinçlen.

• Bence kesinlikle ilk bir sene fullbody yap. Bir seneyi tamamlayınca tek bölge ye geç. Haftada kaç gün çalışabilirsiniz buda onemli bak. İlk bir sene gün aşırı çalışmayla fullbody yapmanı öneririm. Bir senede belli bir temeli oturtursun zaten . Ardından tek bölge splite geçebilirsin. Yani haftada 5 gün çalışman gerek. 5 gün yapamam diyorsan fullbody devam et çünkü haftada 3 gün yapılicaksa fullbody her türlü tokatlar spliti. Ama 5 gün yapabilirim diyorsan ikinci seneden itibaren bölgeler iyi olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elbryan

Yapıp geçeceğim değil. Bu işi düzenli, disiplinli, bilinçli, keyif alarak yaparsan inan bana çok iyi sonuç alırsın. 1 senede böyle olcam 3 aya şöyle olcam diyip kendini boşuna kasarsan hem sonuç alamazsın hem de soğursun. Yeni başlayan arkadaşların en büyük sorunu. Bilinçlenmeden ve 3 ayda şöyle olcam 4 ayda böyle olcam diyerek yapıyorlar; kusana kadar yemek, dinlenme olmadan her gün antrenman, hareketi doğru yapmak yerine sakatlık yaratabilecek yüksek ağırlıklar, yanlış programlar yaparak hem soğuyorlar hem sonuç alamıyorlar. ,
    Bol bol araştırma yap. İşte hangi besinlerde ne kadar kalori ne kadar yağ ne kadar karbonhidrat ne kadar protein var, hangi antrenman hangi kas grubuna yönelik, dinlenme günlerinde ne yapmam lazım, hareketlerin yapılışı nasıl, nefes alışverişler nasıl falan filan. İnternette milyonlarca bilgi ve görüntü var. Ünlü fitnessçıların antrenmanlarını izle. Dergiler oku. Bilinçlen.

Tamamdır hocam. Teşekkür ederim. Ya mesela bende jinekomasti var, 1 ay fitness yaptım. Hem karnım eridi(düzensiz beslenince 1 ayda kocaman oluyor göbek :( ), hem kaslar altta oluşmaya filan başladı. Göğüs kasıdır, abdominal kaslardır biraz biraz oluşmaya başladı. Bu gelişimi görünce orgazm oluyorum zaten. Kendimi aynada fit görmek beni gazlıyor hani en büyük amacım kendime yaranmak. Bu nedenle bırakacağımı düşünmüyorum. Tavsiyeler için tekrardan teşekkür ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: hyuga kojiro

Bence kesinlikle ilk bir sene fullbody yap. Bir seneyi tamamlayınca tek bölge ye geç. Haftada kaç gün çalışabilirsiniz buda onemli bak. İlk bir sene gün aşırı çalışmayla fullbody yapmanı öneririm. Bir senede belli bir temeli oturtursun zaten . Ardından tek bölge splite geçebilirsin. Yani haftada 5 gün çalışman gerek. 5 gün yapamam diyorsan fullbody devam et çünkü haftada 3 gün yapılicaksa fullbody her türlü tokatlar spliti. Ama 5 gün yapabilirim diyorsan ikinci seneden itibaren bölgeler iyi olur.

Hocam fark etmez aslında pazartesi çarşamba cuma pazar günleri yapacağım haftada 4 gün. Fullbody'nin sevdiğim tarafı, öldürmeden temel oluşturuyor. Hani cidden her bölgeden ufak ufak gelişmeler olduğunu görüyorum. Tek bölgede ise 3. harekette tıkanıyorum çünkü yeterli enerjim kalmıyor ve kol kalkmıyor, bacakta ise uyluk arkası semitendinosus kasının tendon kısmı kopacak gibi çıkıyor ve korktuğumdan bikaç hareketi yapamıyorum. Fullbody taraftarıyım bu nedenle ama aynı gelişim olmaz o nedenle 1 aydan sonra bölgesele geç diyorlar.

Dinleme fullbody devam et bence. Hatta 5x5 yap

• quote:

Orijinalden alıntı: semavi7

Dinleme fullbody devam et bence. Hatta 5x5 yap

5*5 noluyor Hocam

Bir program nette aratırsan bulursun. Pek çok varyasyonu var. Çok sade istersen Mehdi'nin var stronglift yada ağırsağlamınki var oda iyidir

• 'bro' lar yine bilgilerini konuşturmuş..
  • quote:

Orijinalden alıntı: semavi7

Bir program nette aratırsan bulursun. Pek çok varyasyonu var. Çok sade istersen Mehdi'nin var stronglift yada ağırsağlamınki var oda iyidir

Teşekkür ederim hocam

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.