Şimdi Ara

1 Yıl İçinde Ne Kadar Gelişirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
44.863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben geçen sene 3 ay kesik kesik yaptım. Bu sene tam tesekkullu yapmayı düşünüyorum. Fitness yapicam, mr olympia gibi olma hedefim yok. Yani olamam zaten de o tip olma hedefi yok işte. Fitlik.

1-) 1 sene içinde nasıl bi değişim olur acaba?

2-) 1 gün vg 1 gün kardiyo yapsam vücuttaki yağ oranını düşürür muyum hatrı sayılır şekilde?

3-) Beden değişimi olur mu? Şu an S ve M giyiyorum. S'nin sonu M'nin başı diyelim. Kıyafetler çöp olmasın

Hedefim fit, kasların belli olması ve yüzün kemikli hale gelmesi. Bir de Omuz Genişlemesi ve Yükselmesi. Duruşun diklesmesi.

Protein tozu kullanıcam. 176-68 vücut ölçülerim. Bu sene içerisinde içecek olarak sadece su içeceğim (Süt olur derseniz ondan da içebilirim). Fast Food ve ekmek tamamen sıfır. Fakat uyku düzeni Biraz kotu, Bu çok etki eder mi? 1-7 arası uyku düşünüyorum.

1 sene sonra bu vücut gelir mi?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bir yıllık özverili bir fitness yolculuğu ile kaydedebileceğiniz fiziksel değişimler önemli ölçüde değişebilir ve aşağıdakiler gibi çeşitli faktörlere bağlıdır:

• Başlangıç ??Noktanız: Fitness seviyeniz ne kadar düşükse, genellikle daha belirgin sonuçlar görürsünüz.
    • Hedefleriniz: Kas kazanmak mı, yağ yakmak mı yoksa genel sağlığınızı iyileştirmek mi istiyorsunuz?
    • Antrenman Programı: Programınızın yoğunluğu, sıklığı ve çeşitliliği, sonuçlarınızı etkiler.
    • Beslenme: Diyetiniz, antrenman çabalarınızı desteklemeli ve fitness hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olmalıdır.
    • Dinlenme ve Kurtarma: Vücudunuzun dinlenmesi ve yeniden inşa etmesi için yeterli uyku ve dinlenme gereklidir.

1 Yılda Vücut Ne Kadar Gelişir?

• 1 Yıllık Vücut Değişimi: Düzenli egzersiz ve sağlıklı beslenme ile bir yıl içinde önemli fiziksel değişiklikler görebilirsiniz. Kas kütlesi kazanabilir, yağ kaybedebilir, dayanıklılığı artırabilir ve genel sağlığınızı iyileştirebilirsiniz.
    • 1 Yıllık Fitness Değişimi: Hedeflerinize bağlı olarak, bir yıllık fitness yolculuğunun ardından önemli bir fitness değişimi yaşayabilirsiniz. Daha güçlü, daha dayanıklı ve daha esnek hale gelebilirsiniz.
    • 1 Senede Vücut Ne Kadar Gelişir: Bir yıllık antrenman ve doğru beslenme ile vücudunuzda hem estetik hem de işlevsel gelişmeler kaydedebilirsiniz.

1 Yıl Spor Yapmak ve 1 Sene Fitness Yapmak

• 1 Yıl Spor Yapmak: Bir yıl boyunca düzenli spor yapmak, genel sağlığınızı iyileştirmek, kalp hastalığı, diyabet ve bazı kanser türleri gibi kronik hastalık riskini azaltmak için yeterlidir.
    • 1 Sene Fitness Yapmak: Bir sene boyunca fitness yapmaya odaklanmak, daha spesifik hedeflere ulaşmanıza yardımcı olabilir, örneğin kas kütlesi kazanmak, yağ yakmak veya belirli beceriler geliştirmek.

Bir yıllık fitness yolculuğuna başlamadan önce, hedeflerinizi belirlemek ve bunlara ulaşmanıza yardımcı olacak sürdürülebilir bir plan geliştirmek önemlidir. Sabırlı olun ve tutarlı olun, bir yıl içinde kaydedebileceğiniz gelişme sizi şaşırtacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 1) Çevren tarafından fark edilecek bi değişim olur.

2) 1 gün vg 1 gün kardiyo yaparsan kardiyo fazla kaçar bence. Haftda 2-3 gün kardiyo yeter de artar bile.

3) beden değişimi olabilir ama kıyafetlerin çöpe gideceğini sanmam. Çünkü beden birden değişmiyor sonuçta.

4) fotoğraftaki vücudun gelmesi konusuna gelirsek orası karışık biraz. O tarz bi vücudu yapabilmek için çok çok çok düzgün bi beslenme gerekli. Fotoğraftaki kadar kas kütlesi yapsan bile yağ oranını da ayarlaman gerekiyo. Onu da ayarladın hadi diyelim, bu sefer de genetik faktörü var. Genetiginin de iyi olması gerekli böyle görünmen için
  • Fotodaki adamda çok bir kas kütlesi yok sıkı çalışırsan olur fakat o form için beslenme çok dikkatli olmalı öyle ekmeği kestim tatlıyı kestimle olmuyor. He yukarıdaki arkadaşın dediği gibi genetik faktörüde var kimisi çok kolay ulaşır o vücuda kimisi çok zor.
  • fotoğraftaki adam da tahminim bir senede yapmıştır. az yiyorsan veya yiyip yiyip kilo almayan yapın varsa 1 senede aşağı yukarı ona benzer bir vücut rahat çıkar diye tahmin ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bidüsün -- 4 Eylül 2017; 19:8:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RagnarLoRdbrok

1) Çevren tarafından fark edilecek bi değişim olur.

2) 1 gün vg 1 gün kardiyo yaparsan kardiyo fazla kaçar bence. Haftda 2-3 gün kardiyo yeter de artar bile.

3) beden değişimi olabilir ama kıyafetlerin çöpe gideceğini sanmam. Çünkü beden birden değişmiyor sonuçta.

4) fotoğraftaki vücudun gelmesi konusuna gelirsek orası karışık biraz. O tarz bi vücudu yapabilmek için çok çok çok düzgün bi beslenme gerekli. Fotoğraftaki kadar kas kütlesi yapsan bile yağ oranını da ayarlaman gerekiyo. Onu da ayarladın hadi diyelim, bu sefer de genetik faktörü var. Genetiginin de iyi olması gerekli böyle görünmen için

Hocam fazla kaçmasının bir sorunu olur mu? Bir de mekik şınav ı her gün mü yapayım yoksa aynı diğer kaslar için 2güne1 mi?

@semavi7 Hocam zamanında yapmıştım, ekmek tuz şeker hiç yemezdim, halen daha ekmek hariç sevmiyorum. Kararlılık var, protein ihtiyacını günde 100 gr yaparım tozla diye düşünüyorum. Yeterli olur mu? Bir de tozu sadece ağırlık yaptığım zamanlar kullanacağım dimi, kardiyo zamanı değil?

@sessizliğim Az yerim hocam. Pek kilo değişimi olmaz 67-71 arasıyımdır. İnşallah çıkar hocam.

Teşekkürler yorumunlarınız için

• The Tenth Doctor kullanıcısına yanıt
    Kardiyonun fazla kaçması şu şekilde sıkıntı oluşturur: eğer aldığın kaloriden fazlasını harcarsan ve bunu sürekli yaparsan vücut kas yapmak yerine olan kasları da harcamaya başlar. Çünkü zaten yazdığına göre vücudun çok yağlı değil, depo yağlar hemen tükenir. Vücut kaslara yönelir harcamak için. Bu yüzden günlük aldığın kalori ve harcadığın kalori dengesini iyi kurman gerek.

Supplement tüm protein ihtiyacını karşılayamaz. Yani tüm protein ihtiyacını tozdan karşılayamazsın, mutlaka proteinden zengin besinler alman gerek.

Kendimden biliyorum, tıp okurken bu sporu yapmak zordur. Sınav zamanları çok zorlar. O yüzden bence sen "1 yılda bu vücudu yapicam " diye kendini şartlama. Biraz daha esnek ol zaman konusunda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RagnarLoRdbrok

Kardiyonun fazla kaçması şu şekilde sıkıntı oluşturur: eğer aldığın kaloriden fazlasını harcarsan ve bunu sürekli yaparsan vücut kas yapmak yerine olan kasları da harcamaya başlar. Çünkü zaten yazdığına göre vücudun çok yağlı değil, depo yağlar hemen tükenir. Vücut kaslara yönelir harcamak için. Bu yüzden günlük aldığın kalori ve harcadığın kalori dengesini iyi kurman gerek.

Supplement tüm protein ihtiyacını karşılayamaz. Yani tüm protein ihtiyacını tozdan karşılayamazsın, mutlaka proteinden zengin besinler alman gerek.

Kendimden biliyorum, tıp okurken bu sporu yapmak zordur. Sınav zamanları çok zorlar. O yüzden bence sen "1 yılda bu vücudu yapicam " diye kendini şartlama. Biraz daha esnek ol zaman konusunda.

Anladım hocam ara sıra yapayım kardiyoyu öyleyse.

Yok zaten 1 ölçek alıcam, 30 gr imiş yaklaşık. Tavuk baklagil yumurta ile karşılarım günlük ihtiyacı diye düşünüyorum.

Aynen zaten sınav zamanı boşladım bi daha başlamak uzun sürdü. Teşekkürler hocam ilgilendiğiniz için

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 0- Yazacağım bazi seyler hayal kirici olabilir ama emin ol bunlari bilmen senin hayrina yoksa bu spora baslayip 2 ay sonra birakan %99luk kesimden olacaksin, hayatta hic bir sey kolay elde edilemedigi gibi bu sporda da 3 kurusa 5 kofte yok

1 - S ve M giyen biriysen hacimsiz zayif skinnyfat birisin, o fotodaki adam gibi 1 senede olamazsin en az 2 sene(genetigin iyi yada ortaysa 2 sene yoksa hic olamama sansin bile var bkz -> agirsaglam)

referans olmasi için kendimden soyleyeyim spora baslamadan once L - XL giyen biriydim kilo 95 boy 183tu, suan kilo 80 yag orani %15 ve o adam gibi degilim(10 ay gecti)(fotomdan gorebilirsin)

o tarz vücut 1 senede yapilsa ortalik kasli adam kaynardi sanilandan cok cok daha fazla agirlik kaldıran insan var ve cogu boyle degil

2 - Bir senede nolur gibi bos sorular sormayi birak ve gercekci hedefler koy(kendinle yarismak gibi) bu sporda ilerlediginde anlayacaksin ki bu sporun %50sinin genetik %40sinin uyku ve beslenme %10unun da antrenman oldugunu anlayacaksın

burda bize soru soruyorsun 1 senede nolur, cevabi verebilmemiz icin senin gunde kac saat uyuyacağını ne kadar protein alacagini ve sende patates genetigi mi arnold genetigi mi normal insan genetigi mi var bunu bilmemiz lazim

ilk 2sini dogru yapabilirsin ama genetik noktasini asla bu sporda 2 3 sene yol almadan tam olarak bilemezsin o yuzden 1 senede nolur gibi bos sorulsr sorma sokaktan 10 adam toplasan 10uda 2 sene ayni sekilde calissa beslense yese hepsinin vucudu farklj olacak buda allah vergisi

patates genetik gormek istiyosan agirsaglam yaz youtubea adam cok bilgili 4 5 senedir yapıyor ama attigin fotodaki adam gibi degil

3- Bu spora SADECE kari kiz icin yada 1 sene yapar sonra birakirim tarzi ZORAKİ SADECE CİKARA DAYALİ sekilde baslayacaksan , dinle beni ve hic vakit kaybetmeden bu spordan uzak dur emin ol ki bu sporu zoraki bir şekilde yapamazsin, ben bu sporu 10 aydir yapıyorum bir antrenmana bile isteksiz gitmedim hep antrenmanlara kosa kosa askla giderim bu sene mezun senem oldugu icin cok bos zamanim vardi ve bende bu zamanin buyuk kısmını fitnesa ayirdim bu kadar emegin karsiligi profil fotomda ha diyeceksin kotumu güzel omuz yapmissin aynen oyle ancak bu sporu sadece goruntu yada kari kiz icin yapiyor olsam 10 aylik verdiğim emegin yaninda bir hic o profil fotosundaki omuz, neden yapiyorsun o zaman dersen o ağırlıkları kaldirmanin verdigi zevk goruntunun onune gecti benim icin yani hic kas yapamayacak olsam bile bu sporu yaparim verdigi zevk icin sende bu kafada olmalisn eger başarılı olmak istiyorsan

4- Ustteki arkadaşa da gulmeden edemedim 1 senede yaparsinmis yav hehe, cok fazla insan vwr bu sporu 1 seneden uzun suredir yapan ve hangisi fotodaki adam gibi gercekten cok merak ediyorum, eger varsa da oyle biri neden hic gormuyoruz herhalde 'ferrarin olsa ustunu orter misin' felsefesine karsilar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MikeIsraetel -- 5 Eylül 2017; 11:22:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: OverheadPress

0- Yazacağım bazi seyler hayal kirici olabilir ama emin ol bunlari bilmen senin hayrina yoksa bu spora baslayip 2 ay sonra birakan %99luk kesimden olacaksin, hayatta hic bir sey kolay elde edilemedigi gibi bu sporda da 3 kurusa 5 kofte yok

1 - S ve M giyen biriysen hacimsiz zayif skinnyfat birisin, o fotodaki adam gibi 1 senede olamazsin en az 2 sene(genetigin iyi yada ortaysa 2 sene yoksa hic olamama sansin bile var bkz -> agirsaglam)

referans olmasi için kendimden soyleyeyim spora baslamadan once L - XL giyen biriydim kilo 95 boy 183tu, suan kilo 80 yag orani %15 ve o adam gibi degilim(10 ay gecti)(fotomdan gorebilirsin)

o tarz vücut 1 senede yapilsa ortalik kasli adam kaynardi sanilandan cok cok daha fazla agirlik kaldıran insan var ve cogu boyle degil

2 - Bir senede nolur gibi bos sorular sormayi birak ve gercekci hedefler koy(kendinle yarismak gibi) bu sporda ilerlediginde anlayacaksin ki bu sporun %50sinin genetik %40sinin uyku ve beslenme %10unun da antrenman oldugunu anlayacaksın

burda bize soru soruyorsun 1 senede nolur, cevabi verebilmemiz icin senin gunde kac saat uyuyacağını ne kadar protein alacagini ve sende patates genetigi mi arnold genetigi mi normal insan genetigi mi var bunu bilmemiz lazim

ilk 2sini dogru yapabilirsin ama genetik noktasini asla bu sporda 2 3 sene yol almadan tam olarak bilemezsin o yuzden 1 senede nolur gibi bos sorulsr sorma sokaktan 10 adam toplasan 10uda 2 sene ayni sekilde calissa beslense yese hepsinin vucudu farklj olacak buda allah vergisi

patates genetik gormek istiyosan agirsaglam yaz youtubea adam cok bilgili 4 5 senedir yapıyor ama attigin fotodaki adam gibi degil

3- Bu spora SADECE kari kiz icin yada 1 sene yapar sonra birakirim tarzi ZORAKİ SADECE CİKARA DAYALİ sekilde baslayacaksan , dinle beni ve hic vakit kaybetmeden bu spordan uzak dur emin ol ki bu sporu zoraki bir şekilde yapamazsin, ben bu sporu 10 aydir yapıyorum bir antrenmana bile isteksiz gitmedim hep antrenmanlara kosa kosa askla giderim bu sene mezun senem oldugu icin cok bos zamanim vardi ve bende bu zamanin buyuk kısmını fitnesa ayirdim bu kadar emegin karsiligi profil fotomda ha diyeceksin kotumu güzel omuz yapmissin aynen oyle ancak bu sporu sadece goruntu yada kari kiz icin yapiyor olsam 10 aylik verdiğim emegin yaninda bir hic o profil fotosundaki omuz, neden yapiyorsun o zaman dersen o ağırlıkları kaldirmanin verdigi zevk goruntunun onune gecti benim icin yani hic kas yapamayacak olsam bile bu sporu yaparim verdigi zevk icin sende bu kafada olmalisn eger başarılı olmak istiyorsan

4- Ustteki arkadaşa da gulmeden edemedim 1 senede yaparsinmis yav hehe, cok fazla insan vwr bu sporu 1 seneden uzun suredir yapan ve hangisi fotodaki adam gibi gercekten cok merak ediyorum, eger varsa da oyle biri neden hic gormuyoruz herhalde 'ferrarin olsa ustunu orter misin' felsefesine karsilar

Hocam Sakin ya vurun da öldürmeyin Teşekkür ederim yorum için.

Hocam acelesi yok. Kız etkilemek değil de asıl olan kendime aynada baktığımda bir daha bakmam. Zaten kız arkadaşım var hani o konuda problem yok. Tamamen selflove. Ağırlık kaldırmayı da severim. Haklısınız yani herkeste olmuyor o vücut. Da ben sürekli hale getirecegim Hocam seviyorum yapmayı. Kendime bakmayı filan.

Bir de Hocam sizin gibi olmak istemiyorum , Çok kaslsiniz filan güzel de benlik değil, Çok kiloluydum çok kilo verdim ve gerçekten geniş vücut beni acayip korkutur hiç sevmiyorum o tip. Omuz genislesin, kol genislesin de dev gibi olmasın isteğim o, fotogeaftakini de o yüzden sevdim zaten. Ama sanırım baya hacım kazanmak gerekiyor onun için.

Bir de çalıştıkça omuz ve duruş diklesir değil mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: The Tenth Doctor

quote:

0- Yazacağım bazi seyler hayal kirici olabilir ama emin ol bunlari bilmen senin hayrina yoksa bu spora baslayip 2 ay sonra birakan %99luk kesimden olacaksin, hayatta hic bir sey kolay elde edilemedigi gibi bu sporda da 3 kurusa 5 kofte yok

Hocam acelesi yok. Kız etkilemek değil de asıl olan kendime aynada baktığımda bir daha bakmam. Zaten kız arkadaşım var hani o konuda problem yok. Tamamen selflove. Ağırlık kaldırmayı da severim. Haklısınız yani herkeste olmuyor o vücut. Da ben sürekli hale getirecegim Hocam seviyorum yapmayı. Kendime bakmayı filan.

Bir de Hocam sizin gibi olmak istemiyorum , Çok kaslsiniz filan güzel de benlik değil, Çok kiloluydum çok kilo verdim ve gerçekten geniş vücut beni acayip korkutur hiç sevmiyorum o tip. Omuz genislesin, kol genislesin de dev gibi olmasın isteğim o, fotogeaftakini de o yüzden sevdim zaten. Ama sanırım baya hacım kazanmak gerekiyor onun için.

iltifat icin sagol da inan cok kasli degilim o attigim foto sadece pazarlama stratejisi Dogru isik + pump + en cok gelisen 2 bolge ( kol ve omuz) sayesinde oyle gozukuyor bir de su konudaki diger fotoma bakhttps://forum.donanimhaber.com/14-yag-orani-ve-karin-kasi--128443905#128443905

istediğin adamdan daha hacimsizim sadece fit bir goruntum var simdilik

spora kendine saygidan baslaman guzel bir sey bende eskiden baya kiloluydum o sebeple baslamistim, kendisi disinda bir sebep icin başlayanlar yada her seye it gibi calisirken bunda az calisip cok sey bekleyenlere kil oluyorum(lafim sana degil 2 ay gidip sonra birakan tiplere yada salonda cene calip kafa sisiren tiplere kafeye mi gelmis salona mi belli degil)

1- ilac almadığın surece zaten asla hayvan gibi kocaman olamazsin, o insana benzemeyen asiri kasli tiplerin hepsi ilacli o konuda için rahat olsun canini disine taktığında zaten alabilecegin dogal olarak max vucut bu videosunu atacagim adaminki gibi olacak adam 140 kg bench press yapıyor vucudu cok iyi ama hayvan gibi degil cunku adam dogal sen 200 kg bile kaldırsan ilac yoksa vucudunun limiti bellidir vucut asla insan disi bi goruntuye cikmana izin vermez

https://m.youtube.com/watch?v=sXQZW4WUpWo (ilk 1 dkyi izle orda kaldiriyor)

adamin diger videolarini bak istersen googleda arat adi greg o gallahger,8 senedir bu sporu yapan ve 140 kg gogus kaldiran biri icin(kendisi 77 kg) asiri kasli değil sadece estetik

2- duzelir zamanla posture de katkisi oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MikeIsraetel -- 5 Eylül 2017; 18:08:29 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: The Tenth Doctor

quote:

iltifat icin sagol da inan cok kasli degilim o attigim foto sadece pazarlama stratejisi Dogru isik + pump + en cok gelisen 2 bolge ( kol ve omuz) sayesinde oyle gozukuyor bir de su konudaki diger fotoma bakhttps://forum.donanimhaber.com/14-yag-orani-ve-karin-kasi--128443905#128443905

istediğin adamdan daha hacimsizim sadece fit bir goruntum var simdilik

spora kendine saygidan baslaman guzel bir sey bende eskiden baya kiloluydum o sebeple baslamistim, kendisi disinda bir sebep icin başlayanlar yada her seye it gibi calisirken bunda az calisip cok sey bekleyenlere kil oluyorum(lafim sana degil 2 ay gidip sonra birakan tiplere yada salonda cene calip kafa sisiren tiplere kafeye mi gelmis salona mi belli degil)

1- ilac almadığın surece zaten asla hayvan gibi kocaman olamazsin, o insana benzemeyen asiri kasli tiplerin hepsi ilacli o konuda için rahat olsun canini disine taktığında zaten alabilecegin dogal olarak max vucut bu videosunu atacagim adaminki gibi olacak adam 140 kg bench press yapıyor vucudu cok iyi ama hayvan gibi degil cunku adam dogal sen 200 kg bile kaldırsan ilac yoksa vucudunun limiti bellidir vucut asla insan disi bi goruntuye cikmana izin vermez

https://m.youtube.com/watch?v=sXQZW4WUpWo (ilk 1 dkyi izle orda kaldiriyor)

adamin diger videolarini bak istersen googleda arat adi greg o gallahger,8 senedir bu sporu yapan ve 140 kg gogus kaldiran biri icin(kendisi 77 kg) asiri kasli değil sadece estetik

2- duzelir zamanla posture de katkisi oluyor

Anladım hocam Tüm aklımdaki sorulara cevap oldu çok teşekkür ederim , takip edeyim

• 1 senede o kas kütlesi elde edilebilirmi? Edilebilir. Ama o görünüm olurmu? Zor. Ben bir seneye yakın yapıyorum. Başlangıç halime göre çok iyiyim tabiki ama yukaridaki resimdeki gibi değilim hatta yakın bile değilim. Belkide yakinimdir vücut şuan oldukça yağlı olduğundan emin değilim ama adam akıllı define dönemini ekle sonuç olarak bir senede olmuyor o vücut. Doğal vücut geliştirme sabır işidir. Yavaş yavas gelisirsin. Amacın baskalarinin vücutları olmasın yarışın kendinle olsun. Her ay aynada kendini daha iyi görüyorsan çok iyi işte daha nolsun? Bir senede şunun gibi olabilirmiyim çok sakat bir soru. Belki yakınına bile gelemezsin belkide daha iyi olursun genetik faktörler önemlidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hyuga kojiro

1 senede o kas kütlesi elde edilebilirmi? Edilebilir. Ama o görünüm olurmu? Zor. Ben bir seneye yakın yapıyorum. Başlangıç halime göre çok iyiyim tabiki ama yukaridaki resimdeki gibi değilim hatta yakın bile değilim. Belkide yakinimdir vücut şuan oldukça yağlı olduğundan emin değilim ama adam akıllı define dönemini ekle sonuç olarak bir senede olmuyor o vücut. Doğal vücut geliştirme sabır işidir. Yavaş yavas gelisirsin. Amacın baskalarinin vücutları olmasın yarışın kendinle olsun. Her ay aynada kendini daha iyi görüyorsan çok iyi işte daha nolsun? Bir senede şunun gibi olabilirmiyim çok sakat bir soru. Belki yakınına bile gelemezsin belkide daha iyi olursun genetik faktörler önemlidir.

Evet anladım hocam. Uzun bir süre gerekiyor. 1 Soru daha soracağım, bu pump vs dönemi ne oluyor? Sürekli duyuyorum, ben kilo almadan yapmak istiyorum acaba bu mümkün müdür yoksa illa kilo alıp geri vererek mi yapmalıyız bunu

• o fotograftaki vucut mu ya ? o adam spor mu yapmış kim o ?

o fotograftaki gibi olsan ne olmasan ne kim sana vucut yapmış der ne kol var ne gögüs az karın kası oda zayıflıktan mı çıkmış yada tek karın çalısmıs herhalde hiç gülcem yoktu.

bak ben 10 aydır gidiyorum değişim nasıl söylüyüm. 6 kilo ne aldım.
    gögsüm şişti belli omuzlarım zaten genişti biraz ordan var kollarım şişti ama çok eksik dışardan bakan banada demez daha vucut çalışıyor su an neden kollarım biceps özellikle sıkınca top gibi olmuyor daha kas oldu orda ama az sırt bacak kaslarımda öyle hareketleri felan hep dogru yaptım düzenli gittim sayılır. ama neyi yapamadım

beslenme ve uyku ne zaman yediğin belirsiz ne zaman uydugun belirssizsse bu işi unut hemen 1 senede iyi vucut yapmayı şimdi ben artık onu düzelttim belki 10 ayda daha çok gelişim yapcaktım bu ikisini düzgün yapmassan olmuyor tek çalışmayla olmuyor yani %30 dedikleri dpgru katkısı.

beslenme ve uyku çok önemli vallahi ben düzelttim artık çünkü çok önem veriyorum bu işe hedef koydum.. eti tavugu dolaba dizdim uykuyuda ayarlıcam...%100 verim için bunlar çok önemli dostummm yani antreman ile gelişimi çok unuttt bol şanslar

ayrıca @
    OverheadPress
    bu elemanın sözlerine pek itimat etme geçen yeni başladım şu bu diyordu şimdi 10 diyor yadan foto koymuş fotoma bak diyor hey allahım ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gladyo38 -- 9 Eylül 2017; 4:1:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gladyo38

o fotograftaki vucut mu ya ? o adam spor mu yapmış kim o ?

o fotograftaki gibi olsan ne olmasan ne kim sana vucut yapmış der ne kol var ne gögüs az karın kası oda zayıflıktan mı çıkmış yada tek karın çalısmıs herhalde hiç gülcem yoktu.

bak ben 10 aydır gidiyorum değişim nasıl söylüyüm. 6 kilo ne aldım.
    gögsüm şişti belli omuzlarım zaten genişti biraz ordan var kollarım şişti ama çok eksik dışardan bakan banada demez daha vucut çalışıyor su an neden kollarım biceps özellikle sıkınca top gibi olmuyor daha kas oldu orda ama az sırt bacak kaslarımda öyle hareketleri felan hep dogru yaptım düzenli gittim sayılır. ama neyi yapamadım

beslenme ve uyku ne zaman yediğin belirsiz ne zaman uydugun belirssizsse bu işi unut hemen 1 senede iyi vucut yapmayı şimdi ben artık onu düzelttim belki 10 ayda daha çok gelişim yapcaktım bu ikisini düzgün yapmassan olmuyor tek çalışmayla olmuyor yani %30 dedikleri dpgru katkısı.

beslenme ve uyku çok önemli vallahi ben düzelttim artık çünkü çok önem veriyorum bu işe hedef koydum.. eti tavugu dolaba dizdim uykuyuda ayarlıcam...%100 verim için bunlar çok önemli dostummm yani antreman ile gelişimi çok unuttt bol şanslar

ayrıca @
    OverheadPress
    bu elemanın sözlerine pek itimat etme geçen yeni başladım şu bu diyordu şimdi 10 diyor yadan foto koymuş fotoma bak diyor hey allahım ya

Anladım hocam uyku Biraz sıkıntı olabilir de beslenmeye özen gösteririm doğru yaparım. Geçen sene filan da yapardım kendime güveniyorum bu konuda .

Ya 1 sene muhabbeti seneye otele filan gidince güzel gözükmek Yoksa boool zaman alsın problem yok aynada kendime bakınca gelişim göreyim güzel.

Peki acaba mekik sınav i her gün mü yapsam daha iyi yoksa 2 güne 1 mi ?

Bir de bölgesel çalışmak ile tüm vücut çalışmak arasındaki fark nedir çok gelişim farkı olur mu? Geçen sene bölgesel yapamamıştım doğru dürüst aşırı yoruluyordum 3. Harekete geçince tıkanıyordum. Tabi spordan önce kh almamamin da etkisi var ama merak ettim acaba çok mu gelişim farkı olur?

• Vücut geliştirmeci olmasam bile Besyo'da Spor Psikolojisi üzerine yüksek lisansı yapan, crossfit ve atletik performans üzerine sertifikaları olan biri olarak sorularını şöyle cevaplıyayım:

İlk olarak fotoğraftaki gibi olman imkansız. Çünkü genetik olarak herkesin -bazılarının çok belli olmasa bile- farklı vücut yapıları var. Ayrıca o adamın nasıl beslendiğini, ne tarz antrenman yaptığını, ne kadar dinlendiğini, hangi takviyeleri aldığını, bu işi ne için yaptığını, zamanının ne kadarını bu işe harcadığını bilemezsin. O yüzden 1 yıl içinde böyle olursun demek saçma olur. Bu iş çok düzene, sabra ve motivasyona bakar. Nasıl desem sanki bu iş için programlanmış robot gibi olman lazım. Özel hayatını bu iş için düzenlemen lazım. Düzenlerken de ihtiyacın olan şeyleri bilmen lazım. Ne kadar proteine, ne kadar karbonhidrata, ne kadar vitamine, ne kadar uykuya ihtiyacım var? Yeni başlayanların yaptığı en büyük hata şu: işte ben protein tozu aldım hızlı gelişcem. Tabi ki takviyeler gerekli ama bakalım vücudunun takviye olarak neye ihtiyacı var ya da yok? Unutma ki her şeyin fazlası zarar. Fazla protein karaciğer yağlanması ve yağa sebep oluyor.

Ayrıca kardiyo olayına gelirsek. Anladığım kadarıyla boyuna göre zayıf birisin. Bu yüzden de kardiyo ihtiyacın yok bana göre. Hacim programı yapıp üzerine kardiyo yaparsan kaslarında yıkım ve sakatlık meydana getirebilirsin. Unutma ki kaslar dinlenirken büyür. Bu yüzden ağır antrenmanlar sonrası kardiyo yapmak yerine dinlenmeyi tercih etmen lazım.

Sana önerim bu işi ciddi olarak yapmak istiyorsan araştırarak yap: hareketlerin doğru yapılışı, hangi hareket hangi bölgeyi çalıştırır, hangi program bana daha uygun, ne tarz beslenmeliyim tarzı her şeyi araştır. Mutlaka soru sorabileceğin ve sana bu işte cidden yardım edebilecek insanlarla tanış. Türkiyede çünkü spor salonunda hocaların yüzde 80'i maalesef tam olarak bu işten anlamıyor ve yardımcı olmuyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Elbryan

Vücut geliştirmeci olmasam bile Besyo'da Spor Psikolojisi üzerine yüksek lisansı yapan, crossfit ve atletik performans üzerine sertifikaları olan biri olarak sorularını şöyle cevaplıyayım:

İlk olarak fotoğraftaki gibi olman imkansız. Çünkü genetik olarak herkesin -bazılarının çok belli olmasa bile- farklı vücut yapıları var. Ayrıca o adamın nasıl beslendiğini, ne tarz antrenman yaptığını, ne kadar dinlendiğini, hangi takviyeleri aldığını, bu işi ne için yaptığını, zamanının ne kadarını bu işe harcadığını bilemezsin. O yüzden 1 yıl içinde böyle olursun demek saçma olur. Bu iş çok düzene, sabra ve motivasyona bakar. Nasıl desem sanki bu iş için programlanmış robot gibi olman lazım. Özel hayatını bu iş için düzenlemen lazım. Düzenlerken de ihtiyacın olan şeyleri bilmen lazım. Ne kadar proteine, ne kadar karbonhidrata, ne kadar vitamine, ne kadar uykuya ihtiyacım var? Yeni başlayanların yaptığı en büyük hata şu: işte ben protein tozu aldım hızlı gelişcem. Tabi ki takviyeler gerekli ama bakalım vücudunun takviye olarak neye ihtiyacı var ya da yok? Unutma ki her şeyin fazlası zarar. Fazla protein karaciğer yağlanması ve yağa sebep oluyor.

Ayrıca kardiyo olayına gelirsek. Anladığım kadarıyla boyuna göre zayıf birisin. Bu yüzden de kardiyo ihtiyacın yok bana göre. Hacim programı yapıp üzerine kardiyo yaparsan kaslarında yıkım ve sakatlık meydana getirebilirsin. Unutma ki kaslar dinlenirken büyür. Bu yüzden ağır antrenmanlar sonrası kardiyo yapmak yerine dinlenmeyi tercih etmen lazım.

Sana önerim bu işi ciddi olarak yapmak istiyorsan araştırarak yap: hareketlerin doğru yapılışı, hangi hareket hangi bölgeyi çalıştırır, hangi program bana daha uygun, ne tarz beslenmeliyim tarzı her şeyi araştır. Mutlaka soru sorabileceğin ve sana bu işte cidden yardım edebilecek insanlarla tanış. Türkiyede çünkü spor salonunda hocaların yüzde 80'i maalesef tam olarak bu işten anlamıyor ve yardımcı olmuyorlar.

Evet hocam anladım güzel yazmışsınız teşekkür ederim.

O zaman abartıya gerek yok 2 güne 1 gideyim salona.

Mesela tv izliyordum, aamir khan 5 ayda gerçekten çok iyi değişim geçirmiş.

Hani nasıl yapılıyor bu, düzgün diyet ile gerçekten bu mümkün mü sonuçta kas madem dinlenirken büyüyor ise, bu adam dinlenme ve beslenme ile işin büyük kısmını halletmiş oluyor değil mi? Böyle bir beslenme programını nerede bulabiliriz acaba?

Bu arada spor hocaları hakkında haklısınız, benim gittiğim yerde adam ancak put your f**ing hands up ı tekrar ettirmekten başka bir şey yapmıyor facebookta, agar.io da takılıyor 30 yaşındaki adam, insaf be

• Paylaştığın fotoğraftakinin yarısı bile olamazsın.

25 aydır vg yapıyorum ve bu spor olayını çok fazla araştırdım. Her türlü kaynaktan bilgi edinmeye çalıştım, burada olabilirsin diyenlere bakma bir çoğu %15 yağ oranında 35cm kolu bile olmayan kişiler.Fotodaki eleman muhtemelen benim boylarımda 185cm civarı ve yağ oranı benimkinden bile az max%10dur.En az 2.5-3 yıldır bu sporu yapan birisidir.

Öyle 6 ayda 1 yılda vücut yapılsaydı dışarıdaki her 1000 erkekten sadece 1i kaslı olmazdı
    Bu adam 165 boyunda bir endomorf. Trapezlere bakarsan daha önceden spor yaptığını görürsün hocam. Bu sadece yağ yakmış ve gördüğün gibi ilk antrenmanda 120kg squat giriyor. Millet 3 yıldan sonra anca görüyor bu squat rakamını yanı kendisi yıllardır bu sporu yapan birisi. 0 dan bu hale gelmedi ve kürlere girdiği çok belli.
    Dostum ünlü oyuncuların filan kısa zamanda değişimlerine çok takılma. O adamlar için özel hocalar ve özel aşçılar varını yoğunu ortaya koyuyor. Ayrıca doğal olarak bu kadar kısa zamanda gelişebileceğine inanmıyorum. Senin amacın hızlı değişimden öte sağlıklı, düzenli ve keyifli antrenman olsun. Ortalık kısa zamanda değişcem diye kendini sakatlamış ya da 3 ayda sporu bırakan adam dolu. Sen bilinçli, düzenli ve keyifli yap inan bana hayalinden iyi sonuç alırsın. Dinlenme senin programınla alakalı. Full body kuvvet çalışcam dersen 2-3 gün dinlen, çift bölgelerde 1-2 gün, tek bölgelerde üst üste antrenmanı tamamlayıp 2 gün dinlen. Ezbere bir şey demek yanlış olur bu konuda. Türk insanımda en güzel özellik ezbere konuşmak.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.