Şimdi Ara

1 Yıl neden 13 Ay değilde 12 Ay?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
4.765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hep bunu merak etmişimdir şimdi 4 yılda bir şubat ayı 29 çekiyor ve her ayların günleri farklı olarak 30 31 olarak değişiyor.

küçüklükten beri hep 7 gün 1 hafta 4 hafta 1 ay olarak bildik 1 ay 4 hafta 4 hafta 28 gün bunu yıla vurduğumuz zaman tam 1 aylık bir boşluk kalıyor..
    Yani 1 yıl 52 hafta ise 12 ay 48 hafta geriye kalan 4 haftalık bölümlede 1 ay olsa her ay 28 çeker ve bu şekilde karışık olmaz bu konu hep aklımı karıştırmıştır siz hiç düşündünüzmü

not : 40 yapar espirisi yapmayın lütfen

• Okumaya usendim, zaten yarin matematik sinavim var kafam iyica allak bullak olmasin.

not: birisi -berkay-'i sikayet etsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cashimist!

Okumaya usendim, zaten yarin matematik sinavim var kafam iyica allak bullak olmasin.

Oturup düşündün mü bunu bi de
  • BEYLER SAKIN CEVAP YAZMAYIN KONU KAYNASIN GİTSİN.

CEVAP YAZDIKÇA ÜSTE GELECEK HEP.
  • quote:

Okumaya usendim, zaten yarin matematik sinavim var kafam iyica allak bullak olmasin.

Sınav test ise rahat yaparsınız bende 45 almışım çocuklar gibi sevindim sonuç sözlü 50 ama ortalama 39 ilk yazılı 15 idi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    son 2.5 ay
    geçen yıl açıldı
    İPHONE 12 KAÇ YIL GİDER
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • her ay rakam ve gün sırasına göre başlamadığı için,artık günler olduğu için olablir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Straight X Edge

quote:

Sınav test ise rahat yaparsınız bende 45 almışım çocuklar gibi sevindim sonuç sözlü 50 ama ortalama 39 ilk yazılı 15 idi.

benim notlar iyi ya, ilk iki sinav 60 yarinki sinavada iyi calistim 80-90 alirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: HEISENBERG

her ay rakam ve gün sırasına göre başlamadığı için,artık günler olduğu için olablir mi?

Bu durumla bağdaştıramadım olayı şimdi 28 ocakda ocak ayı bitip 1 şubata geçse takvim, 28 aralıkdan sonra 28 günlük boşluk olacak bu boşluğa x ayı denilebilir bunu kastetmiştim

• quote:

Orijinalden alıntı: harunmamur

güneş çevresini dönerek tam tur tamamladığımızda bir yıl oluyor bayım , yani güneşle yörüngeni hesapla bul , 12 ay sonra tekrar bak aynı yerdesin

Adam onu sormuyor. Tamam yine 365 gün olsun ama niye aylar 30-31-28 olarak falan ayrılmış, mantığı ne diye soruyor.
  • Tamam mantıklı ama 4 hafta 1 aya eşit değil. 1ay=4 hafta+2veya3gün şeklinde.

EDİT; dediğini yanlış anlamışım sanırım. Dediğin çok mantıklı geldi şimdi. Evet, neden 13 ay değil? Bunu gönderebileceğimiz herhangi bir kurum var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batugol -- 18 Ocak 2013; 0:47:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Batugol

Tamam mantıklı ama 4 hafta 1 aya eşit değil. 1ay=4 hafta+2veya3gün şeklinde.

EDİT; dediğini yanlış anlamışım sanırım. Dediğin çok mantıklı geldi şimdi. Evet, neden 13 ay değil? Bunu gönderebileceğimiz herhangi bir kurum var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emre 11

Alıntıları Göster

• quote:

Orijinalden alıntı: Beybaba62

quote:

Orijinalden alıntı: harunmamur

güneş çevresini dönerek tam tur tamamladığımızda bir yıl oluyor bayım , yani güneşle yörüngeni hesapla bul , 12 ay sonra tekrar bak aynı yerdesin

Adam onu sormuyor. Tamam yine 365 gün olsun ama niye aylar 30-31-28 olarak falan ayrılmış, mantığı ne diye soruyor.

Alıntıları Göster
    (365*24+6)/24/13=28,096153846153846153846153846154
    (365*24+6)/24/12=30,4375

13 ay olduğu zaman her bir aya düşen gün sayısı 28,096... yani bu şekilde artık yılın hesaplaması biraz zor. Ama 12 ayda 0,4375. Bu şekilde hesaplamak daha kolay. Ayrıca dünya kendi etrafında 24 saatte dönüyor. Güneş etrafında da 8766 saatte dönüyor. Bu da 365 gün 6 saat yapıyor. Adamlar da 365 gün 6 saati en kolay böyle ayırmışlar demek ki.

• quote:

Alıntıları Göster
    ''7 gün 1 hafta 4 hafta 1 ay olarak bildik 1 ay 4 hafta 4 hafta 28 gün bunu yıla vurduğumuz zaman tam 1 aylık bir boşluk kalıyor..
    Yani 1 yıl 52 hafta ise 12 ay 48 hafta geriye kalan 4 haftalık bölümlede 1 ay olsa her ay 28 çeker ve bu şekilde karışık olmaz.''

İbretlik mesaj

• quote:

Orijinalden alıntı: Tall Man

Bu mesaj silindi.
    İşin gücün yok mu olum,gece gece icat çıkarma başımıza.
  • quote:

Alıntıları Göster
    13 ay olsaydı neden 14 ay değil diyecektin.

Konu kilit + forum çöp
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cumadangeldim

Konu kilit + forum çöp

Alıntıları Göster
    miladi takvimden önce ay takvimi kullanılıyordu ay takviminde bir ay 28 gündü miladi takvimde ay takvimine yakın olsun diye yılı 12 aya bölüp bir ayı 30 gün yaptı

oha lan ciddi ciddi cevap yazdım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cumadangeldim

Konu kilit + forum çöp

Alıntıları Göster
    Çünkü öyle taktir edilmiştir.

"Gerçek şu ki, Allah katında ayların sayısı, gökleri ve yeri yarattığı günden beri Allah'ın kitabında on ikidir. Bunlardan dördü haram aylardır. İşte dosdoğru olan hesab (din) budur. Öyleyse bunlarda kendinize zulmetmeyin ve onların sizlerle topluca savaşması gibi siz de müşriklerle topluca savaşmayın. Ve bilin ki Allah, takva sahipleriyle beraberdir." Tevbe/36

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.