Şimdi Ara

1 yılda 14 Pro'nun pil sağlığına ne oldu? Magsafe VS Kablolu Şarj!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1 yıldır kullandığımız, birisi sürekli Magsafe diğeri de sürekli 20W kablolu şarj adaptörüyle şarj edilen 14 Pro'ların batarya sağlıklarını ölçüyor, Magsafe'in zararlı olup olmadığını gösteriyoruz.

Kendi iPhone'unuzun pil döngü sayısını görmek için kestirmeyi buradan bulabilirsiniz; Batarya döngüsünü görmek için kestirme ve nasıl kullanılacağının rehberi

• iPhone 12 mini %89 kendi orjinal adaptörü ile şarj ediyorum.

• Peki size şöyle bir sorum olacak, Samsung cihazlarda One UI 5 ve sonrasında batarya sağlığını korumak adına %85'e kadar şarj ediyor, %15'in altına düşülmemesini tavsiye ediyor. Cihazı bu şekilde kullandığımızda şarj döngüsünü tamamlamıyormuş iddiaya göre. Bunun doğruluk payı nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasancan839 -- 1 Eylül 2023; 19:32:31 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hasancan839 kullanıcısına yanıt
    şarj döngüsü değil. sınır voltajlar pilin ömrünü kısaltıyor. hele de o voltajlarda uzun süre beklerse.

Size şöyle cevap vereyim. Aynı sistem samsungun 2012 yılında aldığım laptopunda mevcut. Şarjı 80ne geldiğinde şarjı kesiyor, sürekli prizde kullanabiliyorsunuz. Benimle aynı zamanda başka marka laptop alan arkadaşlar en son priz harici laptopu kullanamıyorlardı, bataryaları bitmiş vaziyetteydi. Ben ise şu an bir buçuk saate yakın film izleyebiliyorum.

Bu şarj kesme olayı cep telefonlarına bu kadar geç gelmemeliydi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SilverNitrate -- 1 Eylül 2023; 21:12:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hasancan839

Peki size şöyle bir sorum olacak, Samsung cihazlarda One UI 5 ve sonrasında batarya sağlığını korumak adına %85'e kadar şarj ediyor, %15'in altına düşülmemesini tavsiye ediyor. Cihazı bu şekilde kullandığımızda şarj döngüsünü tamamlamıyormuş iddiaya göre. Bunun doğruluk payı nedir?

Pil sağlığı daha uzun olur ama sonuçta 2 yılda olmazda 3 yılda yıpranır mesela.

• 11 Kasım 2022'de satın aldığım 14 Pro şuan pil sağlığı %96 1 yıl olmadı ve çok dikkatli kullanırım hiç oyun oynanmadı ve bu yaz çok sıcak olduğu için şarj olurken ciddi ısınıyordu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • SilverNitrate kullanıcısına yanıt
    Anladım teşekkürler

• viper17 kullanıcısına yanıt
    Yani %100 olduktan sonra voltaj akımı devam ettiği için bataryayı yıpratıyor, doğru mudur?

tam olarak öyle değil. %80 de 3.9v ise %100 de 4.3v - 4.4v oluyor.(rakamlar tahmini) akımı kesmese pil patlar zaten.

%80-85 üzeri pile stres yüklüyor. buzluğa atılan ve şişen pet şişe gibi düşünün.

%100 olduktan sonra hemen çekseniz bile pil 1 miktar yıpranacaktır, %85 e göre.

• viper17 kullanıcısına yanıt
    Anladım çok teşekkür ederim

• batarya resmen eriyip akıyor...

• tamamen hurafe diğer markalarda bu tarz hikaye yok... şarj edersin çekersin... ayda 1 çekersin bir şey olmaz...

• Apple a özelilik gelmesi lazım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.