|
Redmi Watch 5 Lite tanıtıldı: 18 gün pil ömrü ve dahası
-
-
Akılsız bir saat için ( WearOS olmayan ) 18 gün pil ömrü çok düşük . Anlamı yoktur...
-
Niye? Ebıl voç gibi her gün mü şarj edelim?
-
Epııll Vaaç ve Wear OS için pil ömürlerinin kısaldığını peşinen kabul ettiğimi o ifadem de çıkarım yapılabilir.
Elbette ekran teknolojisi sensörlerin hepsinin ayrı ayrı pildeki tüketimde etkileri inkar edilemez.
Bence akıllı veya akılsız hareketten şarj özelliği olan ekranı da e-ink gibi dış mekanlarda da düzgün gösterebilen farklı bir teknoloji beklerdim yani OLED/AMOLED boş işler ...
Gelecek Micro LED te ...
-
apple watch ultra 2, galaxy watch ultra gibi akıllı saatlerim var.
sırf denemek için zamanında çıkar çıkmaz redmi watch 4'ü aldım.. bu akıllı bileklik bile değil.. çöpünde de çöpü.. yazılım desteği falan hak getire.. Çinden gelen çakma akıllı saatlerde bile daha kaliteli arayüzler var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SLaYeR KiNG -- 25 Eylül 2024; 19:15:25 > -
Ben de biliyorum. Teşhirlerde denk geldiğimde gördüm. Merakımdan ötürü her daim şans veririm bakarım . Bakmadan ahkam da kesmem. Ama dediğiniz gibi ilk görüşte rezalet. Yazılım desteği zaten Asyalılar alayı berbat . Buna Samsung ta dahil ... Kore li bile olsa benzer şeyleri paylaşıyorlar ...
-
Ben o çıkarımı yapamadım hocam, hata bende olmalı.
Bir ikincisi, enerji verimliliğini de sadece ekrana bağlamak da ne bileyim... olmadı gibi. Şu habere konu olan saat pekala ebıl voçun yaptığı her işi yapabilir. Sadece birkaç tane özellik mevcut değil, mesela ilk aklıma gelen, EKG. Telefonla konuşuyorsun, efendime söyleyeyim ne bileyim, bir takım farklı özellikleri var, vs.
Ne eksiği de var ise, 18 günlük pil ömrü kompanse ediyor; bir yanda her gün çarj ettiğin bir saat, diğer yanda 18 (ON SEKİZ) günde bir çarz ettiğin saat. Şu farka bakar mısınız hocam.
Haaaa - 10'da 1'înden daha ucuz olması da cabası!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V4LKyR -- 25 Eylül 2024; 19:22:18 > -
Bendedir kesin .
EKG tansiyon vücut sıcaklığı diyabetik şeker glikoz ölçmesi filan bunlar hepsi sensör kategorisine girer akıllı veya akılsız olmasına girmez :)
O yüzden dedim ya diğer bileşenlere de bağlı ekran harici sensörleri . Ve elbette işlemci nm si de önemlidir. Basit komutlar için olan kullanılan basit işlemciler de pekala nm si yüksek olabiliyor. Maliyet kaygıları ...
Şu da bir gerçek : Milyonlarca satmayı hedefleyenler için her bir kuruş önemlidir şaka maka değil. Ama bazı şeyler baştan ödün verilmemelidir.
Yıllardır şu mantığı savunurum ve geçerliliğini de korumaktadır : Ne kadar akılsızsa bataryası o kadar uzun gider ....
Akılsız ifadem elbette cihazın kendisine hakaret değildir ( e haliyle kişilere de değildir :) aman aman :)) ... ) .
Fiyatlarda elbette ucuz ama bunu gidip te Apple ürünleriyle boy ölçüşme veya tasarımı bariz Apple dan araklanmış şeyleri satmak ta bence nahoş ...
Çinliler kötü taklidi sever. Dünyanın geri kalanındaki Çinli olmayanlara da aşılatmaları hoş değildir. Hafif esinlenme/ araklama olur karşılıklı olur kimse laf etmez ama bariz olursa kötüdür bence.
-
Anladım.
Alıntı
metni:EKG tansiyon vücut sıcaklığı diyabetik şeker glikoz ölçmesi filan bunlar hepsi sensör kategorisine girer akıllı veya akılsız olmasına girmez :) O zaman önce şunu tanımlayalım: Bir saatin akıllı veya akılsız olması tam olarak ne demektir? Öncelikle, kullanıcı olarak bir saatten beklentilerimiz nedir? Şahsen benim için; saati göstermesi, takvimi göstermesi, sağlık verilerini göstermesi, çevresel verileri göstermesi, gerekirse telefon ahizesi olarak kullanabilmek, uzaktan kumanda olarak basit kontroller yapabilmek (kamera deşkanjörü, müzik kontrolü vs), Jİ Pİ ES ve EN EF Sİ özelliklerine sahip olması, yani konumumu belirlesin, ödeme de yapabileyim, başka da aklıma gelmiyor. Bir "saat" için bana göre son derece yeterli özellikler bunlar. Bunların üzerinde, akıllı olarak... yapay zeka mı olmalı? İleride belki API olarak getirilebilir, olmayacak bir şey değil. Haa, yapay zeka native olarak saatte mi çalışsın? O iş biraz zaman alır. Bu mudur saati akıllı yapacak özellik?
Alıntı
metni:Yıllardır şu mantığı savunurum ve geçerliliğini de korumaktadır : Ne kadar akılsızsa bataryası o kadar uzun gider .... Şimdi bu özelliklere sahip olan bir saat, şu sohbetteki "akıllı" veya "akılsız" sıfatından bağımsız olarak, bana üstüne bir de 18 gün kullanım ömrü sunuyorsa, ben o saati 18 günde 1 şarz edeceksem, daha ne isterim. Hiçbir şey istemem.
Çin 2000-2010 yılları arasındaki Çin değil. Öyle bir Çin yok artık, o eskide kaldı. Çin şu an bambaşka denizlere doğru yelken alıyor, ürettiği ürünler inanılmaz.
Dolayısıyla, önyargılı, ünvanlara/markalara bakarak değil de, "ürün bana ne veriyor" ve "ürünün fiyatı nedir" soruları ile yaklaşırsak, çok daha isabetli sonuçlara ulaşırız.
-
Akılsız derken, gerçekten o kadar mı kötü? Yani şu çubuk gibi bant lara nazaran yine saat ile konuşma, dahili gps si falan da var. Fiyatı da iyi gibi. Şarj süresi zaten çok iyi.
Şimdi misal honor band 6 kullanıyorum. Bandlerin hemen hemen hepsi aynı artık, band 7 si de 8 i de, xiaomi nin 8 i 9 u. Hepsi sonuna 1 ekliyor, işte yüzde bilmemkaç kalp ritmini okuma iyileşti diyor.
Galaxy Watch 5 aldık ilk çıktığında, senenin yarısında neredeyse eşim kullanmadı bile, sürekli şarjı bitiyor ki o akıllı özelliklerini kullanmasa da. Yani benim kolumdaki band ile aynı özellikleri kullanıyor. Benim ki 10 günde bitiyor, onun 1,5 günde. Hani es kaza saatten konuşsa, tansiyon ölçse, ne bileyim uygulamadan youtube a girse herhalde yarım günde bitecek. Hani band'de olmayan özellikleri kullanıldığı için 10 gün yerine 1,5 gün gitse anlayacağım. Ama birebir band gibi kullanınca ne oluyorda yine 1,5 günde bitiyor onu anlamıyorum. Düşme uyarısı aktif diye mi. 1,5 senede 1 kere uyarı verdi, onda da yanımda oturuyordu, düşmemişti.
Yanlış anlamayın illaki Samsung'unda Apple'ında işte ekstra tansiyon, düşme uyarısı, uygulama store u gibi özellikleri var, kullanan için de güzel olabilir. Ona lafım yok da, onun dışında band ler arasında bakınca, band fiyatına, artı olarak saatten konuşma artı dahili gps özelliği de ekli bir şekjilde 10 küsür günlük şarj ile bu saat fena değil gibi geldi bana.
Bu sıralar bir saat almam lazım da yine, o yüzden bakınıyorum. Hani Galaxy watch 7 falan 10 gün şarj tutsa paraya acımayıp onu alayım derim de, 1,5 günler bize uymuyor. Ki o daha 1. senesi, bunun 2. senesi var, 3. senesi var, pil ömrü %20-30 azalıyor. Pil azalıyor diye her sene de saat değiştirilmez.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X