Anladığım kadarıyla takip etmediğin bir konu, ki bunu takip edecek adamlar aslında yetkililer zaten ama neyse. O bölgelerde deprem beklendiği biliniyor, tek sürpriz ikinci 7.6 lık deprem, onun dışında beklenmedik bir durum yok. Söylenen 6 bin bina ancak çok daha fazlası olduğunu tahmin etmek zor değil. Şimdi bundan sonra Adana'da bir deprem beklentisi olduğunu da belirrtiler, ek olarak İstanbul da biliniyor ama bilinmesi yetmiyor işte görüldüğü gibi şovdan başka bir şey yok. |
1 yılda Toki tüm yıkılan binaları yapacakmış👏👏 (2. sayfa)
-
-
depremde yıkılan binaların aynı yerlerine yeniden bina yapmak nasıl bir mantıkdır. fay hattı olan yerler inşaata kapatılmal
-
Neyi beklediler? Yıkılmasını beklediler. Çünkü bizim milletimiz yaptırmak istemiyor. Adam yapmış 5, 6 katlı bina.
-- Buraya kentsel dönüşüm yapacağız.
-- Nasıl yapacaksın?
-- Senin dairelerin küçülecek veya daha az daire alacaksın.
-- Olmaaaaz.
-- Gelen müteahhit senden para almadan yapacak kendi masrafını çıkaracak ve kâr edecek kadar daire almazsa yapar mı?
-- Bana ne o zaman ben vermiyorum.
Yok senin dediğin doğru değil bal gibi de yapılr diyorsan; Ben Ümraniye'de oturuyorum. Buranın 10 kat imarı da var. Adresi vereyim hemen yarın müteahitti de al gel başlayın. Belediye "müteahhitinizi bulun başlayın, yaptırmak için bir engeliniz yok" diyor.
Ayrıca buradan tüm mütahhitlere de çağrımdır. Ben kentsel dönüşümü yaparım diyen babayiğit mütahhit varsa Ümraniye'de 10 kat imarı olan çok geniş arazi var. Öyle 100, 200 metre kare değil istediğin kadar geniş arazi var. Ümraniye'de Hekimbaşı, Topağacı, İnkılap, Karabekir gelsin yapsın.
Buradayım bekliyorum.
-
Onun çaresi var aslında eski binalarda genelde açık otopark oluyor, yeraltı otoparkı ve çift blokla 10 m2 kayipla falan yeni bina yapılır. Ya da devlet arazi verir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam insanlarımızın da bu konuda sıkıntılı olduğunu biliyorum, zaten cahil bir toplumuz. Ancak siyasiler oy uğruna bu konuda insanları zorlayacak önlemler almak niyetinde değil, hele de imar affı tarzı saçmalıkları düşününce pek umurlarında olduğunu da sanmıyorum.
-
şuanda çıkıp: "deprem yıkımının tekrar yaşanmaması için anayasa değişikliği gerekiyo, muhalefet yeni deprem düzenlemelerini istemediği için anayasa değişikliğini istemiyo" diyecek olsa, kendi kitlesi anında satın alır bu lafı.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Zor
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
bence cok zor. ara eleman eksiği var ülkenin 1 yılda yetişmez
-
Yav yalan söylüyorlar. 2019'da söz verdikleri 100 bin evin çoğunu yapmadılar. Bunu mu yapacaklar?!
olması gereken bu. bu saatten sonra parası olan ve canını seven beton 10 katlı binada oturmaz zaten. olan biz fakirlere olucak mecburiyetten
-
yahu adamlara söylemişler deprem geliyor diye belediye başkanları ben inanmıyorum fay ölcümlerine demiş.
23 DERECEtwitter“📌Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Hüseyin Alan'dan inanılmaz açıklamalar: ''Kahramanmaraş Belediye Başkanı, fay hatları için yaptığımız çalışmalara inanmadığını söylemişti. Biz belediyenin fayların belirleyip buna göre imar planı yapılmasını istemiştik. Kabul etmedi.''”https://twitter.com/yirmiucderece/status/1622882064860123138 -
Bu Akp tayfasini insaat islerinden uzak tutun ve bunlarin oldugu her yere duzenli denetimler getirin ! 1 tl lik vidayi devlete 1 dolar olarak satip iyice vurgun yaptiktan sonra mustakil havuzlu villalarda keyiflerini surduruyor bunlar !
Gece kurtla kuzu yiyip sabah cobanla agliyan tipler bunlar !
-
Atıp tutar anca, diğer depremlerde de yapıyorlardı ediyorlardı halen yapılmayan yerler var.
Hikaye kısacası.
-
yıkılan binaların müteahhit, mühendisleri ve mal sahipleri yargılandıktan sonra yeni binaların masrafları sökkke söke çıkarılsın bunlardan.
-
Elazığ ve İzmir'de ne denildi ne yapıldı buna bakmak lazım.Şuanki durumuda öyle değerlendirirsiniz.
-
İmkansız 1 yılda yapamazlar ha deyince olmuyor
-
Seçimleri ertelemek için bahane veya destek olunsun diye söyleniyor... 1 sene sonra ne olur bilinmez ama yeni evlerin masrafını yıkılan binaları yapan muteahhitlerden alınmalı zaten ama AKP bunu yapamaz bunun için bile seçimler erkenden yapılmalı ki paralarını İsviçre yada ingiltereye kaçırmasınlar
1 seneye enkazı molozu kaldıramazlar ne yapması
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Yıkılan binalar için alakasız bir kaç kişiyi alır yargılar göstermelik hapis yatırıp bakın hakkınızı savunuyoruz diyecekler sırf insanların sinirini yatıştırmak için her gün haberler de yok şu müteahhit tutuklandı yok bu müteahhit saklandığı yerden bulundu diyerek hedef saptırmaya çalışacaklar izleyin görün
-
sorun o zaten bına yapılıyor ama 7,5 deprem olsa bıle yıkılyor, 10 kere de yıkılsa 10 kere yapılır ama duzgun yapamadıktan yada malzemeden çalanları denetleyemedıkten sonra anlamı yokkı bına yapmanın hiç yapma daha iyi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X