Şimdi Ara

10.000-12.000TL arası sistem tavsiyeleri (monitör hariç)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar laptopum oyunlar ve render konusunda artık yetersiz kaldığı için bu fiyat bandında masaüstü bir sistem toplamaya karar verdim. Sistem fiyatını 1000-2000tl daha arttırabilirim. Ayrıca maksimum 2500TL olacak şekilde monitör tavsiyelerinize de açığım. Birde aklıma takıldı çoğu sistem tavsiyelerinde ryzen 5 3600x veya ryzen 7 3700x tavsiye ediliyor. Fazla fiyat farkı olmamasına rağmen 3800x önerilmemesinin sebebi nedir acaba?

• 3600x 3600'ün hız aşırtılmışı

3800x 3700x'in hız aşırtılmışı

gibi düşünülebilir, aradaki fark tek çekirdek performansı olduğu için render sistemi için şu an ideal ilk tercih 3700x, bütçe daha fazlaysa 3900x, bütçe daha azsa 2700x alınabilir.
  • 3800X çok fazla performans farkı oluşturmadığı için önerilmiyor. Arada da baya fiyat farkı var aslında.

Render da olacak ise sana o fiyata en iyi olabilecek şu özellikleri tavsiye ederim

• StarForce kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim gayet hoş olmuş topladığınız sistem. Sadece ramleri 32 gb yapabilirim. Render olayım after effecten ibaret şuanlık daha çok oyunla ilgileniyorum. işlemci ve anakartı belki bi tık düşürebilirim. Tavsiyeniz için teşekkürler.
  • starforcenin yazdığı sistem güzel ama 16GB ram çok az minimum 32 yapıp alabilirsiniz hayırlı olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: TeSLa35

Teşekkür ederim gayet hoş olmuş topladığınız sistem. Sadece ramleri 32 gb yapabilirim. Render olayım after effecten ibaret şuanlık daha çok oyunla ilgileniyorum. işlemci ve anakartı belki bi tık düşürebilirim. Tavsiyeniz için teşekkürler.
    Bu durumda ramden 2 adet alıp işlemciyi 3700X tercih edebilirsin. Tamamen bütçene ve ne kadar para harcamak istediğine bağlı
  • Bütçeniz oldukça esnek görünüyor bu bütçe ile kasa+ psuyu ayrı almanızda yarar var alttaki sistem tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacaktır.

• ThE LoSt kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler sisteminiz baya ilgimi çekti. Özellikle monitör çok hoşuma gitti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TeSLa35

Çok teşekkürler sisteminiz baya ilgimi çekti. Özellikle monitör çok hoşuma gitti.
    Monitör tn panel ama ben kolay kolay tn panel almazdım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.