Şimdi Ara

10.000 TL sistem önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar herkese iyi forumlar. 15 gün içerisinde yaklaşık 10.000 tl'lik bir sistem toplamayı düşünüyorum ve kafamda bir sistem oluşturdum fakat sizlerden işlemci soğutucu ve kasa(-ki extended atx olması lazım ) önerisi bekliyorum fotograftan sisteme bakabilirsiniz şimdiden teşekkürler :)) 10.000 TL sistem önerisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VaSiLi_ -- 26 Eylül 2016; 20:07:16 >

• Cr10ns35 kullanıcısına yanıt
    sevgili kardeşim benim amacım yardım almak kimseye artistlik yapmak veya olmadığım bir insan gibi görünmek değil kaç yıldır gülünç bir laptop ile hayatımı idame ettiriyordum. Çalışarak emeğim ile para topladım ve beni uzun süre idare edebilecek bir sistem oluşturdum amacım kimseye hava atmak değil yanlış anlaşılmak istemem sadece fikir istiyorum.
  • 1070 sli olabilir miydi ki. Bilmiyorum anakart abartı geldi. Hem ram az olmuş. 32 olur bu bütçeye. İyi yapmisken tam yapın
    Monitor var mı? Bütçeye?
    Böyle sisteme en az 2k monitor lazım yoksa ne anladık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xstrayder123 -- 14 Ağustos 2016; 15:07:05 >
  • xstrayder123 X kullanıcısına yanıt
    hocam öncelikle kıymetli yorumun için teşekkür ederim. anakartı öyle almamın sebebi ilerde 3x gtx1080'e kadar çıkarabilme ihtimalim . ram konusunda kesinlikle haklısın fakat şu an için param malesef yetmiyor ileriki aylarda aynısından alıp 32gb a çıkarmayı dusunuyorum monitör olarak 4k tv var evde hdmi ile ona bağlarım diye düşünüyorum uzakta oturmak kaydıyla
  • Bide hocam bu extended atx, mini atx, atx ne oluo? Büyüklüğümü?
  • VaSiLi_ kullanıcısına yanıt
    Hocam 3x ???? TV lerin ms si monitörlere Gore yüksek oluyor ama.? Cs gibi oyunlarda sıkıntı fln olabilir. Bnce 3x e grk yok. 2x bile yeter. Hem tam verim alacakmisin ki 3.karttan veya2.den?
    evet hocam anakart hayvani büyüklükte olduğu için extended atx kasa lazım sığması için (evet atx boyut oluyor hocam anakart ve içine koyulacak bileşenlere göre boyutlandırılıyor)
  • Oyun amaçlı kullanıyorsanız anakart ve işlemci bi seviye alt model seçilebilir. 6700k tercih ederdim ben. Onun yerine SSD'nin kapasitesini daha yüksek seçerdim (500 veya 1tb) belleği de 32 gb yapardım.
    dediğim gibi zamanla yapmayı düşünüyorum hocam extra ekran kartlarını yıl geçtikçe performans arttırımı için zaten şuan 3x yapcak para yok :D anakart iyi olduğu için verim konusunda sıkıntı olmaz hocam tv meselesinde bir arkadaşımın benzer özellikli kasasında denedik bir sorun çıkarmadı
  • öncelikle yorum için teşekkür ederim hocam. oyun+render kullanacağım ve yapmışken iyisini yapmak istedim. ssd ve ram konusunda kesinlikle haklısın fakat dediğim gibi şuan için param buna yetiyor ileri ki aylarda elime para gecınce ram ve ssd eklemek ıcın kullanacağım
    O zaman sıkıntı yok . Hayırlısıyla halledersiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: VaSiLi_

hocam öncelikle kıymetli yorumun için teşekkür ederim. anakartı öyle almamın sebebi ilerde 3x gtx1080'e kadar çıkarabilme ihtimalim . ram konusunda kesinlikle haklısın fakat şu an için param malesef yetmiyor ileriki aylarda aynısından alıp 32gb a çıkarmayı dusunuyorum monitör olarak 4k tv var evde hdmi ile ona bağlarım diye düşünüyorum uzakta oturmak kaydıyla

Gtx 1080 ile 3x yapamazsınız, yeni seride böyle bir imkan yok. Sistemi oyun için mi kullanacaksınız ? Monitör dahil mi ?
  • GamerYigit17 kullanıcısına yanıt
    hocam yorum için teşekkürler. Ben oyun için kullanacağım eşim mesleği gereği render için kullanıcak bu arada 1080 4 way slı'ya kadar destekliyor . monitor olarak evde 4k tv var onu kullanmak istiyoruz fazla televizyon izleyen bir çift değiliz
    Hocam ben sadece şuna tepki gösterdim herkes başlık açıyor 10 bin, 15 bin ya da sınırsız bütçe diye ama alan yok bilgisayarları. Eğer sen ciddiysen akşam sana yardım edebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: VaSiLi_

hocam yorum için teşekkürler. Ben oyun için kullanacağım eşim mesleği gereği render için kullanıcak bu arada 1080 4 way slı'ya kadar destekliyor . monitor olarak evde 4k tv var onu kullanmak istiyoruz fazla televizyon izleyen bir çift değiliz

Peki hocam. Yalnız gtx 1080 2x sli oluyor eminim.
  • Yakinda fatura ve resimlerle 10.000tl lik pc nin hayal mi gercek mi olduğunu görürüz merakla bekliyorum siteye girip oluşturmak degil bunu 1-2 haftaya almak marifet
    O para ile ne yapılabilir;
    -ehliyet yoksa alinir varsa A2 alinabilir.
    -Secenek 1;Vitesli veya buyuk scooter alinabilir

-Gercek tabanca merakiniz varsa 1adet avrupa veya yerli 3 farklı marka model çap tabanca alınabilir ruhsatli (45acp-9x19-7,65mm)
    -av tüfeği alinabilir otamatik+pompali+gercek 2 tabanca ve bunlarin mermileri

-1ps4 500gb icine son cikan 50 oyun full hd 120ekran tv (2500toplam) kalan 2500tl ile i5 gayet guzel oyun pc toplanir+motosiklet

Yani hayal cok eger;
    Pc den para kazanmiyor,oyun grafik 3boyutlu tasarim yapmıyorsaniz ve bir şekilde bu parayi biriktirdiniz veya kredi cekecekseniz tek yere harcamayin he ben evden çıkmam 5-10saat hergun pc basindan kalmam diyorsanız 3000-5000tl lik pc bile size uzun sure yeter

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibo83 -- 14 Ağustos 2016; 15:51:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ibo83

Yakinda fatura ve resimlerle 10.000tl lik pc nin hayal mi gercek mi olduğunu görürüz merakla bekliyorum siteye girip oluşturmak degil bunu 1-2 haftaya almak marifet
    O para ile ne yapılabilir;
    -ehliyet yoksa alinir varsa A2 alinabilir.
    -Secenek 1;Vitesli veya buyuk scooter alinabilir

-Gercek tabanca merakiniz varsa 1adet avrupa veya yerli 3 farklı marka model çap tabanca alınabilir ruhsatli (45acp-9x19-7,65mm)
    -av tüfeği alinabilir otamatik+pompali+gercek 2 tabanca ve bunlarin mermileri

-1ps4 500gb icine son cikan 50 oyun full hd 120ekran tv (2500toplam) kalan 2500tl ile i5 gayet guzel oyun pc toplanir+motosiklet

Yani hayal cok eger;
    Pc den para kazanmiyor,oyun grafik 3boyutlu tasarim yapmıyorsaniz ve bir şekilde bu parayi biriktirdiniz veya kredi cekecekseniz tek yere harcamayin he ben evden çıkmam 5-10saat hergun pc basindan kalmam diyorsanız 3000-5000tl lik pc bile size uzun sure yeter
    Merhaba,
    Liste şeklinde kısa kısa bilgilendirme yazacağım.

1. GTX 1000 serisi trible veya quad desteklemiyor. Sadece dual çalışır. Haber link için tıklayınız
    2. Alacağınız anakart sadece aşırı caf caflı. Parasını hak edecek özellikleri yok. Zaten işlemciniz 40 tane pcie hattına sahip. 2 tane Gtx1080 16x olarak çalışıcaktır. Asus MSI
    3. Kasa seçimin yanlış. Corsair 400C ile aldığın tüm domanımı gösterebilirsin. Kasa olarak kaliteli. Bende alacağım bundan (: . Inventus link
    4. PSU iyi değil. Corsair RM750x inventus link
    5. Cpu soğutucu önerisi inventus link

Tüm parçaların inventus listesi.

edit: ssd 500gb 850 evo yapıldı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evil.Morty -- 14 Ağustos 2016; 16:38:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: SlayerPIN0

Merhaba,
    Liste şeklinde kısa kısa bilgilendirme yazacağım.

1. GTX 1000 serisi trible veya quad desteklemiyor. Sadece dual çalışır. Haber link için tıklayınız
    2. Alacağınız anakart sadece aşırı caf caflı. Parasını hak edecek özellikleri yok. Zaten işlemciniz 40 tane pcie hattına sahip. 2 tane Gtx1080 16x olarak çalışıcaktır. Asus MSI
    3. Kasa seçimin yanlış. Corsair 400C ile aldığın tüm domanımı gösterebilirsin. Kasa olarak kaliteli. Bende alacağım bundan (: . Inventus link
    4. PSU iyi değil. Corsair RM750x inventus link
    5. Cpu soğutucu önerisi inventus link

Tüm parçaların inventus listesi.

edit: ssd 500gb 850 evo yapıldı

x99 çipsetlerde dual (iki )channel değil quadra (4 kanal) ramler kullanılması yerinde olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kings Never Die -- 14 Ağustos 2016; 17:12:16 >

X99 sistemlerde Quad kit RAM'ler daha performanslı olur. Şimdilik 2x8GB alın sonra bir tane daha 2x8GB alın.
  • Teorik olarak quad channel ile bantgenişliği 2 kat artar. Teorik olarak performans artışı yapar. Fakat günümüz işlemciler darboğaz yapmaktadır.
    Ufak bir hesap ile görelim.

Memory Bandwidth = Memory Base clock (MHz) x I/O Cycles (the number next to DDR) x Transfers Per Clock (2 for all DDR because Double Data Rate) x RAM bus (64-bit lane for all DDR so far) x Channels (2 or 4).
    Dual 333.33 x 4 x 2 x 64 x 2 = 341.329.92 Mbit/s = 41.66GB/s
    Quad 333.33 x 4 x 2 x 64 x 4 = 682,659.84 Mbit/s = 83.33GB/s

Peki bizim son çıkan işlemcilerin bantgenişliği ne kadar?
    Cevap=68GB/s (bu intelin teorik olarak en fazla verebildiği değeridir.)

10.000 TL sistem önerisi
     10.000 TL sistem önerisi
     10.000 TL sistem önerisi
     10.000 TL sistem önerisi

Sonuç olarak 16gb için quad channel isterseniz alın. Size kalmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evil.Morty -- 14 Ağustos 2016; 18:11:03 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.