Şimdi Ara

10.000 TL’ye Bilgisayar Önerileri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
2.281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar, 7000 TL ile 10000 TL arasında bir bilgisayar almayı düşünüyorum. Esasında toplamak gibi bir fikrim vardı, bileşenleri araştırması zevkli, yıllardır uzak kalmış olsam da internetten çeşitli okumalar yaparak piyasaya biraz olsun hakim olunabiliyor. Ne var ki böyle bir bilgisayarın öncelikle montajı, yani tüm parçaları kasaya yerleştirme ve özellikle de arıza gibi durumlarda ne yapacağımı bilemeyeceğimden hazır bilgisayarlara bakmaya karar verdim.
    İlk rastladığım da en çok hoşuma giden de (satın alması mantıklı görünen) bu HP markalı kasa oldu.

www.vatanbilgisayar.com
    HP 9CL75EA INTEL CORE İ7 9700F 3 GHZ 16 GB 512 GB SSD 6 GB NVIDIA RTX2060 WIN10 - Vatan Bilgisayar
    https://www.vatanbilgisayar.com/hp-9cl75ea-intel-core-i7-9700f-3-ghz-16-gb-512-gb-ssd-6-gb-nvidia-rtx2060-win10.html

Siz ne dersiniz, linke tıklamayacaklar için yazmak gerekirse, i7-9700, 3ghz işlemci, 16 GB RAM (galiba ddr4), 512 gb ssd, 6 GB rtx 2060 gibi sistem özelliklerine sahip. Böyle bir bilgisayarı kendim toplasam bana kalırsa daha pahalıya denk gelir.

Fikirlerinizi merak ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pitolo -- 20 Ocak 2020; 14:52:11 >

• Teknobiyotik,Inventus gibi sitelerde hazır bilgisayarlar var.Onlara bakabilirsiniz.
  • Güzel bir tavsiye, böyle sitelerden gerçekten haberim yoktu. Güvenilirliği konusunda da biraz araştırma yapmam gerekecek, bu konuda bilginiz var mı?

Şöyle kısa bir inceleme sonucunda daha iyi sistemlerin daha ucuza mal edebileceğim gün gibi ortada görünüyor.
  • Linkteki ürünün performansı maalesef fiyatının altında kalıyor böyle bir adım atmanızı önermem.

Sinerji, teknobiyotik, itopya, inventus , ince hesap vb firmalar seçtiğiniz parçaları bir bütün halinde gerekli testlerini yaparak elinize ulaştırır teknik bilginiz yoksa bu yolu izleyebilirsiniz herhangi bir güven sorunu yaşamazsınız o konuda içiniz rahat olsun bütçenize baktığım kadarıyla fazla esnek öncelikle tam bir bütçe belirtin sizlere yardımcı olalım.
  • Yanıt için teşekkürler. Evet bütçe konusunda net bir karar veremedim henüz ama en fazla 10.000 TL ayıracağım. Monitör için de ilave 1000-1500 tl yazabiliriz. Çalışma masamın tasarımından ötürü pek büyük boyutta bir monitör alma şansım yok, maksimum 19” gibi düşünüyorum.

Bu arada belirtmem gerekir ki, en fazla oyun için kullanacağım, ancak multiplayer oyun pek oynamıyorum, mesela yıl sonuna doğru çıkacak olan Cyberpunk 2077 ile Bloodlines 2’yi rahat, neredeyse tüm detaylarıyla oynamayı umuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pitolo -- 19 Ocak 2020; 18:59:32 >
  • Arkadaşlar, başlığı değiştirdim, çünkü artık markalı PC almaktan vazgeçtim. Yukarıda bahsi geçen sitelerden birisini kullanacağım.

Sistem önerilerinizi 10.000 tl kasa artı maksimum 1500 tl monitör üzerinden bekliyorum.
  • Bu bilgisayar uzun yıllar dediğin gibi bütün oyun işlerini görecektir.
    Novadan gönül rahatlığı ile sipariş verebilirsin. Profesyonel montaj ve 1 gün boyunca test yapıyorlar. Youtube sayfalarında pc toplama videolarını inceleyebilirsin.
    www.novabilgisayar.com
    PC Toplama - Bilgisayar Toplama Sihirbazı | Nova Bilgisayar
    https://www.novabilgisayar.com/pc-toplama.asp

• Teşekkürler.

Güç kaynağı ile işlemci soğutucuyu gelişigüzel bir şekilde mi seçelim yoksa onlar tavsiyede bulunuyorlar mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: StarForce

Bu bilgisayar uzun yıllar dediğin gibi bütün oyun işlerini görecektir.
    Novadan gönül rahatlığı ile sipariş verebilirsin. Profesyonel montaj ve 1 gün boyunca test yapıyorlar. Youtube sayfalarında pc toplama videolarını inceleyebilirsin.
    www.novabilgisayar.com
    PC Toplama - Bilgisayar Toplama Sihirbazı | Nova Bilgisayar
    https://www.novabilgisayar.com/pc-toplama.asp

Sistem güzel tavsiye ettiğiniz monitör vatanda kampanyadaymış sıcak fırsatlarda paylaşmışlar

Gerçi tn panel çok tavsiye etmem ama konu sahibi değerlendirir

• Pitolo P kullanıcısına yanıt
    İşlemci soğutucusu olarak AMD modellerinde stok fan yeterlidir,sessizlik isteğinize bağlı olarak değiştirilebilir.
    PSU da en dikkatli olmanız gereken üründür,kaliteli bir marka ve 80+ Bronze/Silver/Gold sertifikalı olmalıdır.Corsair,FSP,Sharkoon markalı modeller alınabilir;GamePower,Rampage,Frisby markalı modellerden uzak durmak gerekir.
  • 11.500 TL'ye 2k 144hz monitörlü sistem kurun.

2k 144hz monitör
    Ryzen 5 3600 ve 250 TL civarı bir soğutucu
    B450 anakart
    16 gb 3200/3600mhz ram
    Rtx 2070s veya Rx 5700xt
    500gb M2 SSD ve 1tb Hdd. Veya 1tb M2 Ssd
    750/850w gold sertifikalı psu
    Beğendiğin bir kasa.

• quote:

Orijinalden alıntı: Pitolo

Teşekkürler.

Güç kaynağı ile işlemci soğutucuyu gelişigüzel bir şekilde mi seçelim yoksa onlar tavsiyede bulunuyorlar mı?
    Listede seçtiğim kasanın 650W 80+ harika bir güç kaynağı var ayrıca almana gerek yok.
    AMD Ryzen 7 3700X kutusundan çıkan soğutucu çok çok yeterli ayrıca bir soğutucu almana gerek kalmıyor.
  • Güç kaynağı ve fanın yeterli oluşu güzel birer artı.

Ses kartı da anakartın içinde galiba, okuduğum birkaç incelemeye göre.

Anakart bu sisteme göre (diğer bileşenlerin fiyatlarına kıyasla) daha düşük seviye kalmıyor değil mi?

Bir de dual ram kullanılırsa performansı iki katına çıkardığını (?) okumuştum. Yani 2x8 GB kullanmak daha mantıklı deniliyordu yanılmıyorsam. Doğruluk payı var mı, yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum acaba?
  • Dostum 10 bin TL paran varsa ve gerçekten iyi bir montaj + satış sonrası destek/hizmet istiyorsan Inventus diyorum. Topladığın paçaları 12 saat test + ücretsiz montaj sonrası sana gönderiyorlar. Ve gerçekten yıllardır sağlam çalışan bir firma. Yaptıkları montajı birçok bu işi "ben biliyorum" diyen kişi zor yapar, kabloları falan da güzel saklıyorlar. Neyse belki fiyat olarak toplamda diğer yerlere göre cüzi olarak pahalı gelebilir ama kafan rahat olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pitolo

Güç kaynağı ve fanın yeterli oluşu güzel birer artı.

Ses kartı da anakartın içinde galiba, okuduğum birkaç incelemeye göre.

Anakart bu sisteme göre (diğer bileşenlerin fiyatlarına kıyasla) daha düşük seviye kalmıyor değil mi?

Bir de dual ram kullanılırsa performansı iki katına çıkardığını (?) okumuştum. Yani 2x8 GB kullanmak daha mantıklı deniliyordu yanılmıyorsam. Doğruluk payı var mı, yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum acaba?
    O kasanının içinde gelen psu harika değildir. Bu tarz bütçeye yakışacak kalitede psu alın.
  • R5 3600
    Gayet güzel b450 anakart
    Rtx 2080 süper
    2*8 GB 3000 MHz ram
    Corsair 750 watt PSU + kasa
    480 GB SSD ( sonradan ekleme yaparsın)

Farklı yerlerden alırsan 9500-10000 arası tutar bu haliyle n11 den 10.100 tuttu. Yanına 2k 144 Hz çokta güzel olur ama 2500 TL
    Fhd 144 hz'de alsan işlemci, 2080 süper ile seni üzmez sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaos_3492 -- 21 Ocak 2020; 6:33:57 >

• YD270XBGAFBOX
    AMD Ryzen 7 2700X Socket AM4 4.3GHz 20MB Önbellek 105W İşlemci
    1 Adet
    AMD
    1443 TL

İşlemciler

TUF X470-PLUS GAMING
    ASUS TUF X470-PLUS GAMING AMD X470 AM4 Ryzen DDR4 3466MHz(OC) M.2 USB3.1 Anakart
    1 Adet
    ASUS
    892 TL

Anakartlar

F4-3200C16D-32GTZR
    GSKILL 32GB (2x16GB) TRIDENT Z DDR4 3200MHz CL16 1.35V Dual Kit RGB LED Ram
    1 Adet
    GSKILL
    1276 TL

Bellekler

RX590 ARMOR 8G OC
    MSI RX590 ARMOR 8G OC GDDR5 256Bit AMD Radeon DX12 Ekran Kartı
    1 Adet
    MSI
    1762 TL

Ekran Kartları

RC-MCW-L5S3-KWNA60
    COOLER MASTER MASTERBOX LITE 5 600W 80PLUS MidT ATX PENCERELİ KASA
    1 Adet
    COOLER MASTER
    850 TL

Kasalar
    TOPLAM : 6.223TL
  • Bu tip konularda her zaman olduğu gibi kafam iyice karıştı.

Herkese yardımları için teşekkür ederim. Şimdi biraz düşünme zamanı.
  • 10.000 TL’ye Bilgisayar Önerileri

eğer satın almak istersenizde linki buraya bırakıyorum parçalar hakkında sorularınız varsa sorabilirsiniz.

www.itopya.com
    Gaming Ürünler ve Bilgisayar Bileşenlerinin Yeni Dünyası | ITOPYA
    https://www.itopya.com/VGtSVmVrMVVTVEpOVkUwMU5EWXcxMzE=.share

Arkadaşların attığı diğer kasalara göre hem anakart hem işlemci bakımından daha güçlü ramleri 3200 yapıcaktım 11507 TL oluyor diye fiyatı geçmek istemedim ama 7 TL den zarar gelmez derseniz ram hızlarını 3200 yaparak satın almanızı tavsiye ederim fiyatta tam dediğiniz gibi 10 bin tl civarı kasa 1500 civarı tl monitör olarak ayarladım toplam 11.478 TL oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diavelin -- 21 Ocak 2020; 13:49:29 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.