Arkadaşlar merhaba, öncelikle araç temiz ve diri duruyor. Ayrıca satıcının istediğiniz servise götürür baktırır sonra alırsınız demeside aracına güvenmesinin kanıtıdır. Uzun zaman BMW kullandım genelde 3.18i ve 5.20 ia tercih ettim. Sebebi e36 kasaları 3.16 motorlar taşıyamıyor ani yüklenmelere tepkileri geç olduğu içindi. 5.20 ia ise en so geçen yıl 95 model vardı onu satıp bir süre bekleyeyim dedim daha yüksek birşeyler bakmak için. Hatta az kalsın ucuz buldum diye bir hyundai kazığı bile yiyordum
Neyse konuya dönmek istiyorum, sadece adı yüzünden BMW binilmez! Yoksa arabamı sizi taşıyor sizmi arabayı asla anlayamazsınız, eziyet olur. Aman basmayayım yakmasın, aman dikkat edeyim aynası pahalı, aman çizmişler vb. şeylere takılırsanız daraltır sizi. Maddi gücünüz olabilir 10.000 lira yüksek bir rakam değil. Fakat sadece bu kadar paranız var diye BMW binmeye çalışmayın. Satıcı arkadaş arabaya bakmış en basitinden LPG bile taktırmamış, bu demek oluyor ki "gücüm var koyarım benzini giderim, üç beş liralık benzin hesabı yapmam" bu düşünce çokta yerinde ve güzeldir. Bu sebeple bence ne kadar yakıyor, vergisi ne gibi sorular biraz saçma. Bunu soruyorsanız zaten bu arabayı yürütemezsiniz demektir. Amacım kimseyi kırmak veya üzmek değil. Kısa kendimden bir örnekle açıklayayım, şuanda problemsiz kullanabileceğim 6000 lira param var, 1000 lira civarıda maaş alıyorum bekarım ve ailemle yaşıyorum. Geçen yıl arabamı sattıktan sonra bankaya repoya koydum sürekli otomatikde yenilettim önümüzdeki yıl haziranda biticek repo süresi. Bu süre içindede 6000 lira ayrıca biriktirdim maaşımla. Şimdi konuya dönecek olursam babamdan araba istemeye bıktığım için (bazen aynı anda ikimizinde işi oluyo ve sıkıntı yaşıyoruz) eldeki ile bir araba arayışına girdim. Ilk once 95 Şahin lere baktım 92 93 lada samara baktım, derken akrabalar falan duydu araba aradığımı 7-8 binden aşağıda az çok donanımı olan (klima,hidrolik direksiyon) bir araba bulamadım. Sonra vazgeçtim derken geçenlerde dayım geldi. 2003 Model Seat Toledo Signo 1.6 16V arabası var ve motoru haziranda sıfır motor ile değişti. Daha rodajı bile dolmadı yani. Neyse dediki 6000 lirayı bana ver, arabayı 14 sayıcam geri kalan 8 binide ayda 500 500 ödersin. Hemen 10 saniye düşünüp hayır dedim. Sebebine gelince 300 lira kadar masrafım var taksitlerim ödemeleri vs. 500 arabaya ödesem 800 ediyor, bana kalıyor 200 bu 200 le arabayımı götüreceğim, sigaramı alacağım, faturamı ödeyeceğim. Yani kısaca arabayı götüremeyeceğim için almadım. Bu yüzden araba alırken yakıtına bakacaksanız 1.3 multijet 2006 alpea palio alın bir depo 130 a dolar 800-850 yol yaparsınız şehir için. BMW ye bakarsanız yağını suyunu koyar, servisinde muntazam bakıma sokarsanız asla baş ağrıtmaz ve sizi mutlu eder. Çok kısa bir örnekle bitiriyorum yazımı, en basitinden 3.18 sol veya sağ elektrikli katlanır orjinal aynası 120 YTL, ön fren diski 400 ytl. Parçayı nereden aldığınıza bağlı BMW nin parçası çoğu arabadan ucuzdur (Civic, Elantra,Tempra,Megane) bu yüzden BMW düşünüyorsanız Mercedes, Laguna, Sonata, Accord vb. gibi üst segment araçlar ile kıyaslayın, Şahinle BMW nin yakıtını kıyaslarsanız tabiki BMW alamazsınız.
bende neden satamadım hala diyordum yazıyı okuyan daha alırmıki
maşallah fena ürkütmüşsün heee
kriz var işin hepten zor kolay gelsin:)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme