Şimdi Ara

10.000TL geliriniz olsa birikimi nasıl yapardınız (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
3
Favori
4.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Literarys

Konu dışında yıllardır takılırım. Vakit geçirmeyi seviyorum. Ve bu ay net 12.000TL para kazandım küsüratını saymaz isek. İnsanın kazandığı para bazı alışkanlıklarını değiştirmez hocam.

Alıntıları Göster
    Ben ayda 6000 dolar kazaniyorum. Buna ne diyorsun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Literarys

Konu dışında yıllardır takılırım. Vakit geçirmeyi seviyorum. Ve bu ay net 12.000TL para kazandım küsüratını saymaz isek. İnsanın kazandığı para bazı alışkanlıklarını değiştirmez hocam.

Alıntıları Göster
    ne iş yapıyorsun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: troley111

Yaziyi nerenle okuyorsun? Adam 10000 TL kazanirsam ne yapardim diye sormus kazanmiyor? Gunaydin.

Alıntıları Göster
    gunaydın
  • Ne iş yapıyorsunuz hocam?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hamza5806

gunaydın

Alıntıları Göster
    Ters kose oldum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Perturbator

Ne iş yapıyorsunuz hocam?
    Amerikada muhendisim. Doktora sonrasinda kaldim burada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: troley111

Ters kose oldum.

Alıntıları Göster
    boşver herkes bazen ters köşe olur
  • Evet beyler onerileri alalim bana da lazim.
  • Altın alıp kenara koyardım. Ya da sevdiğim ilgi duyduğum bir alan varsa oraya yatırım yapardım.

• Neden beni kimse ciddiye almiyor. Gercekten amerikada yasiyorum.
  • Napalim yankee

• Asgari ücretle çalışan ve öğrenciliği bitmek üzere olan bi kardeşinizim, aylık 10.000 lira gelirim olsaydı şimdiki halimden çok farklı olur muydu bilmiyorum. Gelirin kadar giderin olur muhabbeti bi yere kadar doğru ama benim mesela bir mala vereceğim para bendeki ederi kadardır. Daha fazlasını katiyen vermem. 10.000 lira gelirim olsaydı muhtemelen şimdiki yediğim şeyleri yer-içerdim, aylık zorlanmadan ödeyebileceğim şekilde kredi çekip ev-araba alırdım. Gelirin ne kadar olursa olsun, bu ülkede borçlanmadan bir şeylere sahip olmak çok zor çünkü. Dediğim gibi kredi çekip mülk sahibi olmaya çalışırdım muhtemelen. Onun dışında paranın tamamını harcayamayacağım için bir kısmını kenara atar altına ya da dolara çevirirdim. Minimal yaşamayı seviyorum, çok fazla gelirim de olsa aylık 25-30 bin de kazansam yine de bu yaşantım pek değişmez gibi geliyor. Benim sana önerim de bu olur. Minimal yaşa, çok önceden beri hayalini kurduğun istediğin şeyler varsa önce onları gerçekleştirmeye çalış, daha sonra kredi çekip mülk sahibi olmaya bak. Benim mesela öyle gelirim olsa ilk yapacağım şey güzel bir oyun bilgisayarı + direksiyon seti alıp ets2 oynamak. Onun dışında oynamak isteyip de oynayamadığım oyunları oynamak vs.

• 5k alıyor gibi yaşar kalanını biriktirir ve istediğim arabayı nakit parayı basar alırdım. Eğer işimin garantisi ölene kadar var ise geri kalanı alır o ay içinde bitirirdim. Keyfini sürerdim aga. Ev almaya gerek yok kirada kral bi evde kalırdım. Hayat bu yaşlarda güzel araba aldıktan sonra ne kendimi kasıcam ki. İlerde çoluk çocuk olur o zamana sonra bakarız. Şuan ilk iş bi araba ve hayatın gençliğimin keyfini sürmek olurdu.

• Hocam güldürdünüz yav. Sorunuza cevabım yok da ne mühendisisiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: Abdülhak Hamit Tarhan

Hocam güldürdünüz yav. Sorunuza cevabım yok da ne mühendisisiniz?
    Elektrik ve Elektronik mühendisiyim. University of Rochesterdan doktoram var.
  • Geçenlerde asgari ücret kadar parayı bir gecede bir kadınla yedim.
  • her ay değil ama arada 10 bini buluyorum. ama emin ol ne kadar çok kazanırsan o kadar çok harcıyorsun. Farkettiğim olay artık 1000 lira gibi rakamlar bana ucuz geliyor. eskiden 1000 lira için kredi çekerdim. Şimdi bir şey alacağım 1000 lira diyor. iyi ya ucuzmuş diyorum. Yani işin özeti. Ne kadar paran varsa aldığın şeylerde ona göre artıyor. Birikim yapamıyorsun.
  • Her ay 5000 kenara koyardım ben 10.000 kazansam.

5000 tl bir kişiye fazlasıyla yeter.
  • Bimden su alıp satardım...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sisme kadin alir hergun yatardim.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.