Şimdi Ara

10/100 Ethernet port ile 300 Mbps hız nasıl olur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
3.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Piyasada gördüğüm bazı router-modem-AP lerde 802.11n teknolojisinden yararlanılarak 300 Mbps hız desteklediği yazıyor. Ancak cihazın ethernet portları 10/100. Örneğin kablolu bir modemden çıkıp 300 Mbps destekleyen AP ile kablosuz internet yaymak isteniyor. Bu durumda ethernet portu zaten en fazla 100 Mbps desteklediğine göre 300 Mbps hız vereceğini düşünmüyorum. Gerçi 300 Mbps hız teorik, pratikte yarısından biraz daha az oluyor ancak yine de 100 Mbps hızın üzerinde hız elde edilme imkanı var.

Sonuç olarak 100 Mbps dan daha fazla hız destekleyen kablosuz cihazların ethernet portlarının gigabit port (10/100/1000) olması gerekmez mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sancak9698 -- 13 Mart 2013; 10:40:45 >

• 300 mbt hiz, access pointin olusturdugu kablosuz agin baglanti hizidir. Ki soyle bir durum var, bilgisayarlarimizdaki harddisklerin okuma yazma hizi 50 mb ti gecmedigi icin, ag ortamini fiberlede olustursan hicbir fark olmayacaktir. 300 mbt yada 1 gbt hizlarin veri yolu genis oldugu icin ayni anda bircok is yapmayi mumkun kiliyor.ve baglanti sagligi:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevabın için teşekkür ediyorum,

Aynı LAN da yer alan iki sunucu-istemci arasında paket gönderirken bunun hard disk e yazılmasına gerek yoktur. Bahsettiğiniz okuma yazma hızı bir paketin gönderim hızını sınırlamaz.

Gigabit porta sahip 300 Mbps hız destekleyen bir Modem-router ile tek bir cihazda ~120 Mbps hızı pratik olarak görebiliyoruz. Zaten sizin dediğiniz gibi bir mantıktan yola çıkılırsa tek bir portta fast ethernet (100 Mbps) fazlasıyla yeteceğinden gigabit ethernet portlu cihaz üretilmezdi. Elinde hem gigabit hem de fast ethernet router-AP cihazı olanlar eğer denerlerse aradaki farkı görebilirler.

Bu sebeple 300 hatta 450 Mbps hız destekleyen router-AP cihazlarında 10/100 Base-TX port kullanmak çok mantıksız geliyor.
  • şöyle sinirlar, gonderdigin veri dogal olarak gonderdigin bilgisayarin harddiskinden cikiyor.buda sadece okuma hizina bagli.ve zaten asla okuma hizini gecen bir baglanti hizi mumkun degil.kablo standartlariyla daha yuksek verim aliniyor..saglikli veri iletimi acisindan.simdi gelelim neden uretildigine, oncelikle ssd ler kullanilarak cok yuksek verim alinabilir.2 coklu ortamlara mesela 50 farkli bilgisayara ag paylasimi yaparken, yuksek baglanti hizinin olmasi, 50 bilgisayara boldugun zaman cok daha mantikli.. 3. Yuksek baglanti hizlari tek veriyolundan bircok islemin ayni anda yapilmasini sagliyor.unutma ki, bir bilgisayarin, ulasabildigi veri aktarim paylasim hizi , harddiskinin yazma okuma hiziyla alakalidir.

• Ben yanlış bildiğini düşünüyorum.

Üniversite tezimi kablosuz haberleşme üzerine verdim. 1000'e yakın deney yaptım. Bunlardan biri 2 Access Point ve 2 PC arasındaki max. throughput değeriydi. Kablolu deneyde 100 Mbps max. hız üzerinden 94 Mbps throughput elde edildi. İki node arasında gönderilen paketler hard diske yazılmak zorunda değildir. CSMA/CA veya benzeri protokol ile herhangi bir çerçeve gönderirsiniz ve header a yönlendirileceği adres bilgisini eklersiniz, karşı taraftan gelen ACK yardımı ile (Hız-gecikme-varyasyon) bu çerçevenin hangi hızla iletildiği bilgisini elde edersiniz.

Ben sizin bu yanlış bilgiyi düzeltmeniz için bu açıklamayı yapıyorum lütfen laf yarışı yaptığımı düşünmeyin. Hard diske kalıcı bilgiler yazılır oysa bizim RAM dediğimiz geçici belleklerimiz var ve bahsettiiniz hızın çok daha üzerine çıkabiliriz (hatta gigabit hızlara).

• bilgilendilendirmen icin tesekkur ederim:) ama aciklik getirelim, soyledigin protokolde, baslik bilgisine eklenen veri hizinin bilgisi yanlizca teorik olarak olmali. Gbt hizlara ulasiliyor, ki Almanyada 600 gbt hizina ulastiklarini duymustum. O da senin dedigin yoldan yapilmistir sanirim..ancak normal bir bilgisayar kullanicisinin, bilgisayar agindaki hizi nasil kullanacagi bellidir.dosya paylasimi. Yani sonuc olarak bence, veri gonderme hizinin, direk olmasada dolayli olarak hard disk ile baglantisi var. Buyuzdende, reel olarak hard disk in yazma hizini asmasi mumkun degil. 2 gb lik rame sahip bilgisayarim 1 gbt baglanti hizi olan agdan 100 gb veriyi, eninde sonunda hardiskin yazma oraninda cekecektir..oyle degil mi?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.