Şimdi Ara

Komşunun şifresini biliyorum..?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
1
Favori
15.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • komşunun wireless şifresini öğrendim acaba wirelessine bağlansam anlarmı ?? hesaptan bahsetmiyorum bağlandığımda ona bi uyarı gider mi?*

• Yapay Zekanın Yanıtı

Komşunun WiFi Şifresini Öğrenme

WiFi ağının şifresini öğrenmek, özellikle komşunun şifresini öğrenmek, yasa dışı ve etik dışı bir davranıştır. Başkalarının internet erişimini çalmak sadece hırsızlık değil, aynı zamanda ciddi güvenlik risklerine yol açabilir.

Yasal Sonuçlar:

Başkalarının WiFi şifresini kullanmak yasa dışı olarak değerlendirilir ve hapis cezası veya para cezası ile sonuçlanabilir. Ayrıca, komşunun WiFi ağını kullanırken yaptığınız eylemlerden sorumlu tutulabilirsiniz.

Güvenlik Riskleri:

Komşunun WiFi ağını kullanmak, cihazlarının ve kişisel bilgilerinin güvenliğini tehlikeye atabilir. Bu, kimlik hırsızlığına, kötü amaçlı yazılım saldırılarına ve diğer siber suçlara yol açabilir.

Alternatif Yollar:

Eğer komşunun WiFi şifresine ihtiyacın varsa, onlardan nazikçe şifreyi istemelisin. Kabul etmezlerse, kendi internet bağlantını kurmayı veya kamuya açık WiFi noktalarını kullanmayı düşünmelisin.

Sonuç:

Komşunun WiFi şifresini öğrenmek, yasa dışı, etik dışı ve güvenlik riskleri barındıran bir eylemdir. Daima yasal ve güvenli yollarla internet erişimi elde etmeye çalışmalısın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • o an wireless cihazına kimlerin bağlı olduğu gözüküyo ama baya kuytu köşelerde, ona açıp bakacağını sanmıyorum

ama sen tedbir olsun diye bilgisayar adını, kullanıcı adını, ağda gözüken pc adını değiştir ki enselensende anlamasın
  • tamam :)
  • bide cok kasma bakarsa anlar ip ve mac addresin hepsi yazılıo modemden bakıncca.
  • Komşunla aranız? Kötü ise tuzak olabilir. Basit bir şifre koyup sizin bağlanmanızı istiyor olabilir. Sonra savcıllığa şikayet edebilir. Bir kırgınlık yoksa problem olmayabilir..
  • yok ya ne kırgınlığı karambole aldım şifreyi ortak kullanıyolardı ortağından şifreyi gizlice aldım :) yazın net bedavaya gelcek :) tabi abartmadan :)
  • ya bizim komşuda wi fi kullanıyor
    arada sırada laptopu birşeye bakmak için ben alıyorum onlardan. wi fi bağlantı ayarlarından şifresini öğrendim
    Ben evde telefondan wireless a bağlanmak istedim ama sinyal zayıflığındanmı bilmiyorum şifreyi giriyorum bi türlü bağlanmıyor. Telefon sürekli taranıyor diyor. ağı buluyor. biraz sonra tekrar taranıyor diyip en başa dönüyor. tarama şifre biraz sonra tarama vs hep böyle
    bu durum neden kaynaklanıyordur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kilit şifresini unuttum :/
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bence anlarlarsalar pardon ben kendi wrelesim zannetim de
  • quote:

Orijinalden alıntı: pokajy

o an wireless cihazına kimlerin bağlı olduğu gözüküyo ama baya kuytu köşelerde, ona açıp bakacağını sanmıyorum

ama sen tedbir olsun diye bilgisayar adını, kullanıcı adını, ağda gözüken pc adını değiştir ki enselensende anlamasın

nasıl bakabılıyoruz.
  • Merhaba. Burada konu açılmışken bende bir soru sormak istiyorum.

Ben de komşumla anlaşarak, fiyatı paylaşarak wifi'sinden yararlanıyorum. Benim bağlandığımı anlıyor, görüyor oradan. MAC adresini falanda verdim zaten.

Sorum şu; benim nerelere girdiğimi, nereleri gezdiğimi görme gibi bir durumu var mı? Şu saatlerde şu sitelere girmiş falan şeklinde bir liste falan görüntüleme şansı var mı?

Teşekkürler...
  • Benim bildiğim kadarıyla öyle birşey göremez.
  • bence bağlanma
  • bağlan gitsin.ben şuan evimdeyim
    1.5 yıl önce evde interneti kesti babam.hala bağlatmadı bağlatmayacak gibide
    neyse mahalledeki şifresiz ağlardan otlanıyorduk ,bu otlanmayı biraz fazla abartınca adamlar durumu anlamış olacaklarki ağlarına şifre koydular.

ağların tümü şifrelendi bi şekilde.baktım olacak gibi değil.bi tane ağ gözüme çarptı.adamı tanıyorum.çocugunun adı filanca olsun.ağ adını filanca koymuş.
    bende şifre filancafilanca dır dedim. harbiden şifre oymuş.çocugunun adını 2 kere ard arda yazınca internete dahil oldum.herif hala anlamadı.anlayacak biride değil zaten.abartmadan kullanıyoruz bakalım

• quote:

Orijinalden alıntı: speedman

bağlan gitsin.ben şuan evimdeyim
    1.5 yıl önce evde interneti kesti babam.hala bağlatmadı bağlatmayacak gibide
    neyse mahalledeki şifresiz ağlardan otlanıyorduk ,bu otlanmayı biraz fazla abartınca adamlar durumu anlamış olacaklarki ağlarına şifre koydular.

ağların tümü şifrelendi bi şekilde.baktım olacak gibi değil.bi tane ağ gözüme çarptı.adamı tanıyorum.çocugunun adı filanca olsun.ağ adını filanca koymuş.
    bende şifre filancafilanca dır dedim. harbiden şifre oymuş.çocugunun adını 2 kere ard arda yazınca internete dahil oldum.herif hala anlamadı.anlayacak biride değil zaten.abartmadan kullanıyoruz bakalım

çok iyi denk gelmiş valla

• Arkadaşlar benim gizli saklı bi durumum yok. Adamla anlaştık, fiyatı ortak ödüyoruz, ağı paylaşıyoruz. Mesele o değil. Sadece adam benim gezdiğim, girdiğim yerleri görebilir mi? Yani özel de ne yaptığımı görebilir mi? Zaten ondan bağlandığımı görüyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: cmmr

Arkadaşlar benim gizli saklı bi durumum yok. Adamla anlaştık, fiyatı ortak ödüyoruz, ağı paylaşıyoruz. Mesele o değil. Sadece adam benim gezdiğim, girdiğim yerleri görebilir mi? Yani özel de ne yaptığımı görebilir mi? Zaten ondan bağlandığımı görüyor...

O tip bir gözetleme durumu olmaz.Sadece mac adresi gözükür, hepsi o.Nereleri gezmiş, hangi saatlerde girmiş vs.. gibi bilgiler gözükmez.
  • İzleme olayı modemin özelliğine göre değişir. Gerçek firewall bulunan modemlerde kim nereye saat keçta girmiş izlenebiliniyor. Ben yaptım oldu.. Bendeki modem Zyxel 661HW-61 modeli idi. Syslog ile kendi pc me syslogwatch kurdum bunlarıda arşivledim bir ton veri. Saat kaçta hangi adresi ve ip noya istek yapılmış vs... Tuhaf sitelere gireceksen proxy sitesi üzerinden girersen bilemez tabi. Sadece proxy sitesine girdiğini görür o kadar.. Bi aralar bende izledim komşuları, başa bela getirecek baktım sitelere girmiyorlar izlemez oldum.. Bi ara bir komşuya yatıya bir genç gelmişti, Allah tan iki gün sonra gittide... anladınız..
  • bende komşunun şifresini biliyorum 15 gün öncesine kadar ortak kullanıyorduk,fakat beni MAC adresinden engellemiş,wireless şifresi aynı ama MAC ı aşamıyorum.biraz araştırdım baya çetrefilli bir iş MAC ı aşmak yada bana öyle geldi.gittim aylık 29 TL lik Kamu VINN aldım,sırf şu MAC olayını aşmak için çünkü adsl sahibi resmen itlik yaptı bana 5 aylık peşin vermiştim kişi başı 10 liraydı,2 ayım daha kalmıştı tlf larımada çıkmıyor şerefsiz bende tenezzül edip gitmedim evine ama şu MAC ı aşıp iyi bi ders vermek istiyorum.bu konuda bana yardımcı olabilecek arkadaş varsa bilgisini paylaşsın lütfen.zaten en sonundada telekoma şikayet edecem lavuk herifi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tyildiz07

komşunun wireless şifresini öğrendim acaba wirelessine bağlansam anlarmı ?? hesaptan bahsetmiyorum bağlandığımda ona bi uyarı gider mi?*

Mesela ben şifre koyduğum halde hemen hemen hergün girip bakarım bir kaçak var mı diye yakalarsam da o kişiyi rezil ederim bence bunun adı hırsızlık,ha eğer adamın haberi varsa sorun yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi STALKER-1903 -- 6 Şubat 2011; 0:20:24 >
  • abimin laptopta wireless şifresi kayıtlı. biz şifreyi unuttuk laptopa format atamıyoruz. bilgisayar otomatik bağlanıyor. format atarsak şifrede gidecek. nasıl öğrenebilirim şifreyi. wifi ayarlarından falan şifreyi tekrar bulabilirmiyiz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.