Şimdi Ara

Komşum Ağa Bağlanınca Ben İnternete Giremiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar. Komşumla bir ağı ortak kullanıyoruz. Çok sayıda mobil aygıt ve iki adet bilgisayar var ağa bağlı. Wireless modem onların tarafında. Ben ise antenli alıcı ile bağlanıyorum. TP-Link TL-WN722N alıcının adı.

Eskiden bir sorun olmuyordu. En fazla aynı anda girdiğimizde çakışıp donuyordu net. Modemi yeniden başlatmasıyla ben bırakıyordum ve yarım saat sonra tekrar giriyordum. Şimdi TTnet'e geçtiler ve böyle bir durum oluşmuyor. Onlar nete girdiği anda benim ağ göstergemde ya sarı ünlem çıkıyor ya da turuncu nokta çıkıyor. Turuncu nokta genelde herhangi bir ağa bağlı olmadığında çıkan simge. Sarı ise modeme bağlanıp internete giremediğimde çıkan simge (sanırım).

Yukarıdaki iki durum için de modem ismi ve ağ göstergesi (çekim gücü çubukları) görünüyor fakat, her bağlanmak istediğimde sürekli şifre girmemi istiyor. Şifre girsem bile düzelmiyor. Ta ki onlar ağdan çıkana kadar.

Bu durumda eskisi gibi ikimizin aynı anda kullanması için ne yapmam gerekli. Hani gerçekten lazım olduğu anlar oluyor ve çok sinir bozucu olmaa başladı. Bilgisayarda windows 7 ve Kali Linux kurulu. Önerilerinizi ikisinden de yapabilirsiniz. Kali ile çözüm varsa çok açık anlatmanızı isterim çünkü sadece görüntüsü için kurdum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kental kullanıcısına yanıt
    Ağı ev/ iş ağı modundan ortak ağ moduna geçirin belki işe yarar, aksi taktirde modem de veya ttnet de sorun gözükmüyo

modemin dhcp havuzundan ip alamiyor gibi gorunuyorsunuz modem arayuzune erisebiliyorsaniz dhcp araligini kontrol edin. Birde ag baglantilarindan elle sabit ip vermeyi deneyin. Her iki yontem de sorununuzu cozecektir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • @huseyinokudann

Ev ağı seçmiştim ilk kurulumda ancak, benim dosyalarım paylaşımda görünüyordu. Bunu engellemek için ortak alana geçtim. Böylelikle paylaşımdaki dosyaları kapatmaya çalıştım. Sorun bundan oluyorsa diğer seçenekleri sırasıyla deneyeyim hocam.

@ReSpAwN_22

Daha önce modem arayüzüne erişmek istediğimde şifreli olduğunu gördüm hocam. O nedenle bu çözümü uygulayamayacağım. Diğer yazdığınız sabit ip seçeneğini deneyebilirim. Rastgele bir ip numarası yazsam olur mu?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Ben işe yarar diye düşünüyorum Ama denerken her değişimde unutun tekrar bağlanın

• Belki modemi bağlı olan cihazlar yüzünden giriş yapamıyorsunuz.Modemin arayüzünde sınırlama varsa komşun girince sınır doluyor ve sen giremiyorsun.

Örneğin ağda 10 cihaz var.Sınır 11 komşun ağa girince 11 oluyor ve ağ sınırı doluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErenHncr -- 12 Şubat 2015; 15:03:08 >
  • ErenHncr E kullanıcısına yanıt
    Tüm cihazların aynı anda girdiğini sanmıyorum. Orası bir işyeri (imalathane) olduğundan tüm cihazları o anda açamazlar. En fazla iki tanesi açık olur.
    Modemdeki mac filtreleme özelliğini kastediyorsanız oraya eklenen cihazlar ancak modeme bağlanabilir. Eğer filtreleme varsa bile listeye ekli olmasaydım hiç bağlanamazdım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Mac filtrelemeden bahsetmiyorum.Siz tam olarak bir işyerinden mi internet alıyorsunuz?Nasıl bir işyeri?Ne üretiyor?Ordaki çalışanlar da internet kullananabilir telefonlarından.
    Komşum ekmek fırını işletiyor. Şu an tahminime göre bir bilgisayar, bir tablet ve yaklaşık 4 telefon var. Ben ve tabletim de varız.

Söylemeyi unutuğum birşey var; Eğer masaüstünde internet bağlantısı kaybolursa tablette de aynısı oluyor.

• Belki ttnet kaynaklı sorundur.Ya da modem eskidir.Ağdaki cihazları kaldırmayıp reset atıyordur.Bu yüzden bağlantı kopuyordur.Voltaj dalgalanması nedeniyle de olabilir.Modem sürekli açıksa olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErenHncr -- 12 Şubat 2015; 15:58:40 >
    Modemleri yeni. Bahsettiğim üzere TTnet'e yeni geçtiler.

Yukarıdaki arkadaşlarımın yazdığı çözümleri deneyeceğim birkaç gün. Zaten başka çarem de yok

• TTNET ise çözüm sıkıntı.Yine de sen bilirsin.
    rastgele bir ip yazarsaniz olmaz modem arayuzune hangi ipden giriyorsaniz o ip dogrultusunda bir ip vermeniz lazim
    ornegin modem arayuzu 192.168.1.1
    sizin vereceginiz adres 192.168.1.115
    submask 255.255.255.0
    default gateway 192.168.1.1
    dns 192.168.1.1

• Belki de bu kadar uğraşmaya gerek yoktur, belkide komsunuz sizin internetinizi kesiyordur yavaslamasin diye yada başka nedenden dolayı,

Ben yaptığım için biliyorum, üni.de bi telefoncudan int. Alıyordum cok fazla kişi gidgirdiği için benim bant genişliğim daralıyor du, bende bi program sayesinde ağın arayüzüne girip rastgele 4-5 kişinin neti ni kesiyordum

Galiba sizinde böyle bişey oldu..

• empiy01 kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz gibi de olabilir ama denemekten zarar gelmez. Elimdeki çözümler zaten arkadaşlarımızın söyledikleri. Onlar da işe yaramaz ise yapabileceğim bir şey yok. Şimdilik ilk net kesilmesini bekliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ReSpAwN_22

rastgele bir ip yazarsaniz olmaz modem arayuzune hangi ipden giriyorsaniz o ip dogrultusunda bir ip vermeniz lazim
    ornegin modem arayuzu 192.168.1.1
    sizin vereceginiz adres 192.168.1.115
    submask 255.255.255.0
    default gateway 192.168.1.1
    dns 192.168.1.1

Hocam selamlar tekrardan. Sizin verdiğiniz örneği bir forumdan da inceledim ve kendi modem değerlerime göre yazdım. Sizinkileri yazdığımda ufak bir hata vermişti. Her neyse, sonuç olarak arada bir resimdeki olay meydana geliyor. Bu konuda bir çözüm üretebilir misiniz?

Komşum Ağa Bağlanınca Ben İnternete Giremiyorum

windows ip cakismasi algilamis elle ip verildigi icin ip adresinizin son hanesini arttirabilirsiniz ornegin 192.168.1.20 ise sizin adres 192.168.1.70 falan yapin bu sekilde cozulur sorun.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.