Şimdi Ara

Evimdeki Ağa VPN ile Bağlanmak İstiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Evimde Türksat Kablonet kullanıyorum, modemim Netmaster Infinity.

Evimden dışardayken bilgisayarıma kuracağım bir VPN client vs. bir uygulama ile evimdeki ağa bağlıymış gibi internete çıkabilmek bu sayede statik IP ile çalışabildiğim yerlere bağlanabilmek istiyorum.

1 - Bunu Netmaster modem üzerinden yapabilen, tecrübesi olan var mı?

2 - Birinci madde olumsuz ise, bunu VPN sunucusu olan bir Asus Router'ı Netmaster modeme bağlayarak bunun üzerinden bağlanabilmem mümkün mü?

Destek olabilecek birileri var ise çok müteşekkir olurum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrDemiray -- 24 Ocak 2023; 17:17:16 >

• Ben Mikrotik kullanıyorum bu gibi işleri onun üzerinde yapıyorum, Infinity üzerinden yapamadım zaten modem stabil falanda değil interneti versin yeter modunda kullandım. Bridge olarak aktif sabit IP'yi Mikrotik aşağıdaki cihaz alıyor.

wi.com.tr
    Mikrotik Routerboard RB750Gr3 hEX Router
    https://wi.com.tr/mikrotik-routerboard-rb750gr3
  • Merhaba;

Kablonet in verdiği modemlerde istediğiniz VPN özelliği bulunmamaktadır. Elinizdeki ekipmanlara ve bütçenize göre donanımsal ve yazılımsal çözümler mevcuttur.

Donanımsal; IPSEC özelliği olan (VPN Pass through Desteği olanlardan değil) bir routerı bridge mode a aldığınız kablomodemin arkasında yapılandırabilirsiniz. (yukarıda arkadaşın bahsettiği gibi)

Yazılımsal; evde sürekli bulunduracağınız bir bilgisayar üzerine kurulacak Anydesk, Softether veya Windows VPN Server ile istediğiniz yerden evinizdeki ststik ip ye ulaşabilirsiniz.

Kolay gelsin.

• selamlar, @mertcangokgoz @cemcakmak bu seçenekleri araştırıp değerlendireceğim yanıtlarınız için çok teşekkür ederim

• Ben evdeki interneti veri merkezi üzerinden internete çıkarıyorum. Bana 30 TL maliyeti oluyor her ay. Her cihazda openVPN kurulu ve bağlı. Veri merkezindeki statik ipyi her yerde kullanıyorum. Nereye gidersem gidiyim VPN ile her şeye erişebiliyorum.

Dilerseniz VPN konusunda bir sunucuya pfSense kurulumunda yardımcı olabilirim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.