Bugün Philips 55PUS7608 marka televizyon aldım fakat bulunduğum binada ortak internet kullanıldığı ve hotspot olarak bağlanıldığı ( tarayıcıya aktarıp ID ve şifre girmem gerekiyor) internete televizyonu bağlayamıyorum. Tarayıcıya otomatik olarak aktarmıyor beni yardımcı olursa birisi çok sevinirim. İyi forumlar... |
Hotspot olarak bağlandığım internete televizyonumu bağlayamıyorum
-
-
Captive Portal: Bu, kullanıcıların Wi-Fi ağına bağlandıktan sonra bir web tarayıcı aracılığıyla kimlik doğrulama yapmasını gerektiren bir özelliktir. Kullanıcılar, oturum açma sayfasına yönlendirilir ve kimlik bilgilerini girerek ağa erişim sağlarlar.
captive portal oturum açma sayfasının otomatik olarak açılmaması, televizyonun tarayıcı veya ağ ayarlarının bu özelliği tam desteklememesi nedeniyle olabilir. Ancak, bu sorunu çözmek için birkaç adım deneyebilirsiniz:
1. Tarayıcı Kullanımı:
- TV'nizin internet tarayıcısını açın ve herhangi bir web sitesine (örneğin,
www.example.com
) gidin. Bu, captive portal giriş sayfasının açılmasını tetikleyebilir. - Eğer tarayıcı açılmazsa, TV'nizin tarayıcı uygulamasını manuel olarak başlatmayı deneyin.
2. Ağ Ayarlarını Yenileme:
- TV'nizin ağ ayarlarına gidin ve bağlantıyı kesip tekrar bağlanın.
- Ağ ayarlarında, DHCP yenileme seçeneğini bulun ve DHCP ayarlarını yenileyin.
3. TV'yi Yeniden Başlatma:
- TV'yi tamamen kapatıp tekrar açarak, ağ bağlantısını yenilemeyi deneyin.
- Yeniden başlatma işlemi, captive portal sayfasının otomatik olarak açılmasını tetikleyebilir.
4. IP Adresini Kontrol Etme:
- TV'nizin IP adresini ve ağ ayarlarını kontrol edin.
- El ile IP adresi ve DNS sunucusu ayarlarını girin. (Bu bilgileri genellikle ağ yöneticinizden alabilirsiniz.)
5. Farklı Bir Cihaz Kullanarak Hotspot Oluşturma:
- Kimlik doğrulama yapabilen bir cihaz (örneğin, telefon veya laptop) kullanarak captive portal sayfasına giriş yapın.
- Bağlantı kurulduktan sonra, cihazınızı bir Wi-Fi hotspot olarak ayarlayın.
- TV'nizi bu yeni oluşturulan Wi-Fi hotspot'a bağlayın.
6. Router veya Wi-Fi Extender Kullanımı:
- Kimlik doğrulama yapabilen bir router veya Wi-Fi extender kullanarak captive portal ile bağlantı kurun.
- Bu cihaz üzerinden yayılan Wi-Fi ağına TV'nizi bağlayın.
client mod özelliğine sahip bir router ile bağlanmayı deneyebilirsin.. (TL-WR902AC)
ilaveten mikrotikos cihaz da olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykoatmaca -- 26 Aralık 2024; 21:55:50 >
- TV'nizin internet tarayıcısını açın ve herhangi bir web sitesine (örneğin,
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X