Şimdi Ara

Modem IP alıyor fakat internete bağlanmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kısaca; gelen kabloyu modeme taktığımda arayüzde IP aldığını görüyorum fakat internete bağlanamıyorum. TTnet'i aradığımda orada IP alamıyormuş gibi görünüyorum. Bu yüzden internet bağlantısı sağlayamıyorsunuz diyor.

Bu neden olabilir fikri olan var mıdır?

Uzun Hali: Bizim dışarıdan gelen ttnet kablosu iki yerden kopup bağlanmıştı. TTnet çalışanları değiştirmiyordu. Kopma problemi yoktu ama bir gün aniden hız 16'dan 5-6 civarına düştü ve 2 gün boyunca öyle kaldı. TTnet Destek'i aradık. Geldiler ve daha eve girmeden veya bizimle konuşmadan direkteki kabloyu iptal edip yenisini uzattılar. İki kişi vardı. Birisi kabloyu bağlarken diğeri modemin başındaydı. Sonra kabloyu modeme taktılar. Dediler ki "Bu modem bozulmuş, bağlanmıyor. Size yeni modem lazım. İsterseniz biz şu fiyattan satarız." Siz gelmeden önce çalışan modem siz gelince nasıl bozulsun. Kablonun ucu tam oturmuyor dedi ki dediği doğruydu. Ben de baktım oturmuyor. Neyse bunlar kendi cihazından internete bağlandığını gösterdi. Modem almak istersek diye telefon numarası bırakıp gitti. Evde modemin kutusundan çıkan ufak bir bağlantı kablosu vardı. Onu denedim, onun ucu modeme tam oturuyordu. Kesip diğer kabloya bağladım. Modeme taktım. Bende bağlandı görünüyor. Arayüzde IP falan aldı görünüyor fakat internet yok. Kabloyu aynı haliyle evdeki eski modeme taktım, internete giriyorum.

Adamlar modeme bir zarar mı verdiler diye düşünüyorum ama ne yapmış olabileceklerini kestiremiyorum. Belli, spesifik bir pini mi kırdılar acaba? O arada modeme reset falan atmışlardı. Şifreyi girerek iki kez yeniden kurulum yaptım ama değişmedi. Eski modem ısındıkça yavaşlayacak. Sonrasında ben bu olayı daha da fazla kafama takacağım.

Bende neden IP alıyor görünür de TTnet merkezde almıyorum görünür?

• öyle düşünüyorsan gir modemin ara yüzüne fabrika ayarlarına sıfırla bir şey yapmışlarsa oda gider

• Merhaba;

Kablo ucunu değiştirip eski modem ile bağlantı sağladığınız söylüyorsunuz; yeni dediğiniz modem ile bir IP aldığınına ama internete bağlanmadığına göre bu modemde ki kullanıcı adı ve şifresinde bir hata yapıyor olmalısınız! (eski modemi takıp aldığı IP ile yeni modemin aldığı IP karşılaştırın çok farklı olduğunu göreceksiniz)

Kolay gelsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.