Şimdi Ara

WiFi'den kablosuz modeme bağlandığımda beni görürler mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
46.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • şifresiz kablosuz modeme wifi'den bağlandığımda modemin programı uyarı vs. bi şey verir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: The Proffesional

şifresiz kablosuz modeme wifi'den bağlandığımda modemin programı uyarı vs. bi şey verir mi?

uyarı gelmez.Ama modemin panelinde bilgisayarının ismi gözükür
  • ve bazı modemler log tutuyor. kayıtlara geçebilirsin
  • hayırdır kimin modemine bağladın da bu kadar dert ediyorsun?
  • Elbettki görünür, hiç bilmeyen birisi dahi, modem arayüzünden bunu anlayabilir, yada santrali aradığında anında bağlantıyı tespit ederler, bu illegal bağlantı için yazıyorum.
  • ayıp milletin baglantısına girmeyin
  • eğer biraz anlıyorsa bilgisayardan anlar.
  • Paylaşım vs. özellikleri kapalı değilse bilgisayarınıza bile girer. :)
  • quote:

şifresiz kablosuz modeme wifi'den bağlandığımda modemin programı uyarı vs. bi şey verir mi?

elle ip ver otomatik ip alma hiç bişe olmaz modem arayüzünde görünmezsin ruhu duymaz kimsenin

ama adam akıllıysa networkunde ip scanner kullanıyorsa o zaman görünebilirsin dikkat etmek lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BT_Ismail -- 14 Mayıs 2012; 14:55:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ism4il_

quote:

elle ip ver otomatik ip alma hiç bişe olmaz modem arayüzünde görünmezsin ruhu duymaz kimsenin

ama adam akıllıysa networkunde ip scanner kullanıyorsa o zaman görünebilirsin dikkat etmek lazım

:) sadece gülüyorum.
    Zaten modemın ara yüzünde gozukur PC adı.Mesela benim casper netbook var ondan daha önce girdim BlackBerry telefonumdanda girdim.baktım modeme yazıyor CAsper 01, altında BlackBerry gibi çıkar her turlu.

• ip yi manuel verirsen eğer görünmez modem arayuzunde.
  • Millet cidden cahil, ip değişsen yada süper görünmez anoneumus iplerle girsende, görünceksin, bu işin kaçışı yok, her Bilgisayarın sanal ismi vardır ve bu isimle bilgisayar üzerinden size ulaşmaları çok ama çok kolaydır.

Diyeceksinki, bilgisayarım hırsızlık, fark etmez, birşekilde şifre bağlantılarınla ve merkezi taramayla yine sana ulaşırlar, ne yaparsan yap, kaçışın imkansızdır.

Öyle sandığınız gibi kolay olsaydı, Dünyada kimse İnternet parasıyla uğraşmazdı.

Herşeyi bir yana bırakın, sizi bulmasınlar diyelim !

Adamcağızın alın teriyle kandığı paranın bedelini gasp ediyorsun, hangi vicdana sığar.
  • Arkadaşlar bende de samsung s3511 laptop var, kablosuz gözükmüyor, internete wifi ile bağlanıyor. Kablosuzu aktive edecek fonksiyon tuşu yok, kablosuz sürücüsünü de kontrol edeceğim. bilgisi olan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tuana1981

Arkadaşlar bende de samsung s3511 laptop var, kablosuz gözükmüyor, internete wifi ile bağlanıyor. Kablosuzu aktive edecek fonksiyon tuşu yok, kablosuz sürücüsünü de kontrol edeceğim. bilgisi olan var mı?

Aygıtta kaydırmalı hard wlan switch düğmesi olabilir mi? Bu arada Wifi hotkey tuşunun olmaması mümkün değil, çok garip.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya geçmişi görebilirlermi kimse bundan bahsetmiyo

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest

Ya geçmişi görebilirlermi kimse bundan bahsetmiyo

Artık çoğu modem log ututoyr görrüler ki modem tutmasa bile ISP tutuyor her şekilde görürler
  • Peki soruyu başka türlü soralım; size, örneğin komşunuz şifresini kendisi vermiş ise, ve hatta hatta faturayı bölüşme teklifinde bulunduğunuz bir durum varsayalım
    1)toplam kaç gb'lık bir kullanım yaptığınızı ölçebilmek,
    2)hangi sitelere girmiş olduğunuzun dökümü gibi bir detayı öğrenebilme şansı var mıdır ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MACH25

Peki soruyu başka türlü soralım; size, örneğin komşunuz şifresini kendisi vermiş ise, ve hatta hatta faturayı bölüşme teklifinde bulunduğunuz bir durum varsayalım
    1)toplam kaç gb'lık bir kullanım yaptığınızı ölçebilmek,
    2)hangi sitelere girmiş olduğunuzun dökümü gibi bir detayı öğrenebilme şansı var mıdır ?

İlk sorunun cevabı modeme göre değişir, bazı modemlerde LAN1,LAN2,LAN3,LAN4,WIFI diye ayrı ayrı Trafik istatistik bölümü var, oradan ayda kaç gb veri trafiği yapmışsın görebilir, ikinci sorun ise sadece ev kullanıcısının böyle bir şey yapabilmesi mümkün değil, mümkün değil derken aslında mümkün ama bunu bu alanda uzman kişiler yapabilir, wifi paketlerini yakalayıp toplamak çözümlemek için bir takım yöntemler var ama bu işlerle uğraşmak dediğim gibi herkesin harcı değil. Bir de public şifresiz hotspotlar var zaten onların log tutması zorunlu ve girmek için üyelik almak gerekiyor bu iş için server oluşturuyorlar.

Toparlarsak çevrenizdeki public hotspotlardan üyelik alıp kullanmıyorsanız, herhangi bir bireysel kablosuz wifiye girdiğinizde birinin girdiğiniz siteleri görmesi, döküm çıkarması 100.000'de 1 ihtimal Türkiye'de, o 100.000'de 1 ihtimal size denk gelirse, karşınızdaki adam sağlam bilgisayar network bilgisine sahip çıkarsa yapacak birşeyiniz yok :)

• Dostlar 1 ay önce başıma çok kötü bir olay geldi işlemediğim bir suçtan suçlanıyorum telefon geçmişimden konumuma bakacaklar fakat benim o tarihlerde telefonum genel de uçak modundaydı bildiğim kadarıyla uçak modunda yer tespiti yapılmıyor umarım yapılıyordur.

şöyle birşey sorucam pc ie aram hiç yok uçak modunda kendi modemime bağlanıp telefondan oyun oynuyordum telefondan bağlandığımı pcden nereden görebilirim konum bilgisine nasıl ulaşabilirim lütfen yardım pls
  • Hemen hemen her modem kontrol paneline yani 192.168.2.1 gibi adrese girdiğinizde tüm bağlanmış cihazları gösterir.
    pc,tablet,telefon vs...
    Bir de "Who Is On My WiFi" gibi programlarla zahmetsizce görülebilir.

Çoğu modem hangi cihaz hangi siteye bağlanmış ne kadar data kullanmış göstermez.
    Tplink gibi Ap ler hangi cihaz ne kadar data kullanmış gösteriyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.