Şimdi Ara

AirTies 5760 modemi Access Point olarak kurmak istiyorum ama olmuyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Türk Telekomdan TP-Link AC 1200 VC 220 G2u Modemi Fiber gücünde ttnet tavsiyesi ile satın aldım, fakat maalesef öyle fiber gücü falan göremedim, sıradan bir modem işte, 14 günlük süreyi de geçirdiğim için artık iadesi de mümkün değil, mecbur kaldım elimde mevcut AirTies 5760 Modemi Access Point olarak kullanmaya.

Önceki kullandığım Airties 5760 modemdeki arayüz şifresi hariç; diğer şifreleri ve ağ adlarını aynen yeni aldığım Tp link Modeme de kopyaladım.

Access Point olarak kullanacağım modemin DHCP Sunucusundaki 192.168.2.1 adresini düzelterek TP-Link ile ayni yani 192.168.1.1 yaptım ve sunucuyu kapalı olarak işaretledim ve kaydettim.

Başka hiçbir işlem yapmadan, TP-Link modemi ethenet kablosu ile Lan portu.2 den AirTies Lan Port.1 e bağladım, ama hiç işe yaramadı.

Bu defa Ethernet bağlantısını AirTiesin WAN portuna taktım, yine olmadı.

AirTies Modemin DHCP Sunucu Adresını 192.168.1.254 yaptım oda olmadı.

Alzheimer rahatsızlığım nedeni ile doktorumun tavsiyesi üzerine beynimi bir şeylerle meşgul etmek için bilgisayar kullanıyorum, gerek kullandığım ilaçlar gerekse bilgisayar başında zaman geçirmem sayesinde bu hastalığın seyrini çok yavaşlattım, doktorum, pasif şekilde televizyon karşısında uzun süre oturmama karşı, ama yine de ilerlemese de unutkanlığım devam ediyor.

Bilgisayarın bulunduğu odama daha güçlü sinyal gelmesi çok önemli, bu nedenle sizin yardımınıza çok ihtiyacım var.

Lütfen önceki modemim AirTies 5760 yı access point olarak kurulumuna yardımcı olun.

Saygılarımla...

• 3 saat oldu bir arkadaş bile yorum yapıp yardımcı olmadı, zaten son zamanlarda bu sitede kimse bana yardımcı olmuyor.

Çok yazık.

• Merhaba,

Öncelikle geçmiş olsun Allah şifa versin. Gündüz insanlar mesai saatleri içinde olduğundan pek müsait olamıyor o yüzden hemen cevaplayan olmamıştır.

Airties modemlerin AP (access point) kurulumları kolay aslında. Özetle cihaza bir statik ip ayarla, dhcp'yi kapat, wifi ayarlarını yap (WPA2), lan portundan modeme bağla kullan şeklinde.

Resimli rehber:

http://www.airties.com.tr/_supportdocs/1/19/1_19_20120103003919.pdf

Video rebher:

https://www.youtube.com/results?search_query=airties+modemi+access+point+olarak+kullanma

Tek dikkat edeceğiniz nokta statik ip ayarı kısmı. Mesela ana modeminiz 192.168.1.1 ise, sizde aynı ip bloğundan yani 192.168.1.xx şeklinde bir ayarlayacaksınız. 192.168.2.xx şeklinde farklı bir ip bloğu olmaz.

Kolay gelsin.

• 0ldskool kullanıcısına yanıt

Çok teşekkürler, ama yazımda bunları denediğimi yazdım sonuç alamadım, inan ki ne yapacağımı şaşırdım, Ana menü adresi 192.168.1.1 Access Point olarak kurmak istediğim modemin ki 192.168.2.1 ben bunu 192.168.1.1 yaparak DHCP sunucusunu kapalı olarak işaretledim ve kaydettim ana modem Lan portu 2 den ikinci modem lan portu 1 e ethernet kablosu ile bağlantı yaptım olmadı, bu defa 192.168.1.254 yaptım ve DHCP sunucusunu kapatarak yine kaydetmek istedim, ama döndü durdu sonuçta bu siteye ulaşılamıyor uyarısı verdi, buna rağmen ayni şekilde bunu da denedim sonuç alamadım,

• refikilhan kullanıcısına yanıt

Aynı cihaz bende yok deneyemiyorum ama sorun olmaması lazım aslında. Cihazı sıfırlayıp en baştan rehberdeki gibi yaptığınıza emin misiniz?

Yok hocam 192.168.1.1 adresini zaten veremezsiniz, o adres zaten ana modemin kendi adresi. Sizin aynı ip bloğundan 192.168.1.33 gibi bir adres vermeniz lazım. Döndü durdu demenizin sebebi de ayarlar yapıldıktan sonra airties'ın ip adresi değiştiği içindir. O andan itibaren 192.168.1.33 adresini kullanmaya başlamalı.

Bir de babloyu diğer LAN portlarında dener misiniz? Belki tagged untagged muhabbetleri vardır kullandığınız portta.

• 0ldskool kullanıcısına yanıt

Teşekkürler, şimdi 2.c. modemin DHCP sunucusu adresini, 192.168.2.1 yerine 192.168.1.33 yapıp sunucuyu kapalıya işaretleyerek tekrar deneyeyim, inşallah bu defa olur.

• Denedim dostum, AirTies Modemin DHCP sunucu adresini 192.168.1.33 taptım sunucu işaretini kapalıya tıkladım ve kaydet dedim, sonuç yine ayni döndü durdu ve aşağıdaki ekran görüntüsündeki uyarıyı verdi. 192.168.1.33 ile airties ara yüzü açılacak mı diye denedim oda olmadı, şu anda yeni aldığım modemi taktım onunla yazıyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Router'ı modem olarak kullanmak
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Tüh üzüldüm vallahi ne yazık ki benim de aklıma başka bir şey gelmedi. Aslında bu modemin forumda bir ana konusu var. Orada bir sorun isterseniz. Sizinle aynı cihazı kullanan arkadaşlardan bilen birisi bulunur elbet. Kolay gelsin. Saygılar.

https://forum.donanimhaber.com/airties-air-5760-1600-mbps-11ac-wifi-adsl-vdsl-fiber-modem--91579194

• quote:

Orijinalden alıntı: 0ldskool

Tüh üzüldüm vallahi ne yazık ki benim de aklıma başka bir şey gelmedi. Aslında bu modemin forumda bir ana konusu var. Orada bir sorun isterseniz. Sizinle aynı cihazı kullanan arkadaşlardan bilen birisi bulunur elbet. Kolay gelsin. Saygılar.

https://forum.donanimhaber.com/airties-air-5760-1600-mbps-11ac-wifi-adsl-vdsl-fiber-modem--91579194

Teşekkürler

Hocam öncelikle geçmiş olsun. Bu tür rahatsızlıklar için bilgisayar kullanmak gerektiğini yukarıdaki yazınızdan öğrenmiş bulunmaktayım. Bilgilendirme için çok teşekkür ederim.

Arkadaşımız bu konularda zirve isimlerden biridir. Onun yardımlarıyla olmadıysa o zaman gerçekten büyük sıkıntı var demektir. Youtube videolarınıda araştırmak lazım.

Gerek problemin çözülememesi gerekse cihazlara olan ihtiyacınız sebebi ile benim tavsiyem modemi access point olarak kullanma konusundan vazgeçip gerçek bir access point alarak bu sorunlardan kurtulmanız yönünde olacaktır.

modem + kablo + access point kullanımı sayesinde evimdeki tüm internet sorunlarını çözdüm. Tavsiye ederim.

Birde son olarak şunu eklemek istiyorum. İster modemin yanında olsun isterse 5 Ghz kullanılıyor olsun wifi ile bağlı iken kablo bağlantısının sağladığı ferahlığı bulamıyorsunuz. Kablo bağlantısının keyfi çok farklı. Özellikle online oyunlarda kasmaları hemen hissediyorsunuz. Sözün özü imkan varsa halı altlarından falan kablo döşemenizi tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 16 Ağustos 2021; 13:40:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Teşekkürler dostum, internetten 10m cad 6 ethernet yassı kablo satın aldım, bu gün unu kurdum, memnunum, yardımcı olan arkadaşlarıma teşekkür ederim.

• Sorun çözüldümü çözülmediyse ulaş bana

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.