Şimdi Ara

Modemi access point olarak kullanma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Üniversiteye gittiğim için evdeki internet aboneliğini iptal ettirdik. Tatil zamanlarında kuzenimden ethernet ile internet kullanıyorum.

Elimde Airt Ties 5650 v2, huawei hg630a ve zyxel bir modem var. Hepsinde wan portu var ama ne yapıp etsem bu portu aktifleştirip access point yapamıyorum modemi.
    Daha önce air 5341 modemi çok uğraşıp bu şekilde kullanabilmiştim bu şekilde ama bunda olmuyor maalesef.

Modemi bridege moduna alıp, dhcpyi kapatıp, ip leri eşitliyorum ama olmuyor bir türlü.
    Airties modemde internette bazı klavuzlar var ama baktığımda ordaki arayüzle benimki aynı değil. Sanırım kapatılmış bazı şeyler.

• Bildiğim kadarıyla bridge yapmanıza gerek yok zira siz route etmeyeceksiniz sadece ap olarak kullanacaksınız. Aşağıdaki linkte anlatımlar var bu şekilde olması lazım.

https://uzmanim.net/soru/airties-modemleri-access-point-olarak-kullanma/68557
  • Maalesef işe yaramadı.

Kabloyu lan portlarina takınca bisey olmadı. Wan portuna takinca ışığı 4-5 sn kesilip flas 2 sn flas yapiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • karemisola K kullanıcısına yanıt
    Mantıken olması gerek diye düşünüyorum. İkinci taktığınız cihaz aynı bir client gibi lan üzerinden nete çıkacak. Wifi üzerinden de yayın yapıcak. Bu wifi üzerinden bağlanan kullanıcı da internete çıkan cihaz üzerinden internete çıkış yapacak.
  • Ustam maalesef olmuyor bir türlü.

Eskiden kullandigim bir airties modemde sanki dsl kismindaki bazi tikleri kaldiriyorduk diye hatirliyorum. Ama maalesef ayrintilari hatirlamiyorum. Evde 2 tane atil olmasina rağmen sanirim gidip bi access point satin alacam.

Ttnet modemi olduğu için yazılımdan bu tür kullanımlara kapalı olma ihtimali varmı?

Modemden gelen kabloyu wan portuna takınca wan ledi düzenli olarak kesilip kesilip 5 kere flash yapıyor.
    Diğer lan portlarına takınca ise hiç tepki vermiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karemisola -- 30 Ocak 2018; 21:17:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • karemisola K kullanıcısına yanıt
    ADSL kısmının seçeneklerini iyi bak... AP fonksiyonu vardır yada repeater özelliği vardır... huawei wlan köprü demiş... mesela o tarz seçeneğide olabilir...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.