Bildirim
Wireless modemi access point olarak kullanma..
Daha Fazla ![](/static/forum/img/downicon.png)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az ![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
3 Misafir - 3 Masaüstü
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
mehmet_alp arkadaşın bahsettiği olayı bende yapmak istiyorum. bunu deneyip yapan bir arkadaş varsa yardımlarını bekliyorum. elimdeki modemler airties rt 205 ve zyxel 661 hw. zyxel internete bağlı. ben airties modemi wireless sinyalini daha uzaktaki arkadaşın kullanabilmesi için paylaşım vericem. amacım wireles alanını genişletmek fakat sorun 2 modemle yapabilmek. -
internetin geldigi network kablosunu modemin lan girisine takip modemin dhcp serverini kapadinmi bazi modellerde istediginiz oluyor ama bi garantisi yok.
kablo baglamadan wireless alan genisletmesi istiyorsaniz modemle cok zor. bunu yapmak icin modem ile ayni marka ayni seri modelden access point almaniz lazim. ayni marka olmasi onemli cunku farkli markalar arasinda ciddi uyumsuzluk sorunlari var. kurulcak sistemin adi WDS yada Mesh olarak gecer. mesh icin airties tavsiye etmem wireless konusunda sicili cok kotu. -
quote:
Orjinalden alıntı: mehmet_alp
Yani wireless modemler access point olarak yada repater olarak kullanılabiliniyormu?...
Kullanılabilen modeller var. Fakat özelliklerinde "repeater" kelimesinin geçmesi gerekiyor. -
BENİM BİLDİĞİM Bİ TEK US ROBOTİCS İN BAZI MODELLERİNDE VAR O ÖZELLİK -
arkadaşım modemi access point olarak kullanacagına madem öyle arkadasından alcaksın al bi tane access point işini hallet.istersen modemi ver access point al üstüne para da alırsın. -
Ben airties rt 210 ile yapabiliyorum ama sizin modemde böyle bir özelliklik varmı bilemem.
Kablosuz ayarlarında Tekrarlayıcı diye bir bölüm varsa oradan yapılıyor. -
wds ifadesi geçiyorsa destekler.sizdeki modemin aynısından D1 olan modeli var bende başka bir marka ile WDS yaptım sorunsuzca birbirlerine bağlandılar ve biri diğerinin repeaterı konumuna geçti -
quote:
Orjinalden alıntı: e_omur
mehmet_alp arkadaşın bahsettiği olayı bende yapmak istiyorum. bunu deneyip yapan bir arkadaş varsa yardımlarını bekliyorum. elimdeki modemler airties rt 205 ve zyxel 661 hw. zyxel internete bağlı. ben airties modemi wireless sinyalini daha uzaktaki arkadaşın kullanabilmesi için paylaşım vericem. amacım wireles alanını genişletmek fakat sorun 2 modemle yapabilmek.
genişlik ne kadarki? -
WAlla benim de sorunum aynı.
Evde kablosuz ağ var. İstiyorum ki PSP burdan sinyali alsın(ki alıyor) ve PC'ye iletsin USB'den(bunu yapamıyor)
Soru badsit nasıl yapıcam bunu? -
arkadaşlar airties rt 205 ile pikatel modem arasında uyumsuzluk sorunu olur mu yani pikatel airmax den alıcak sinyali airties rt205 sorun yaşanırmı müşteri hizmetlerini aradığımda kendi markalarıyla sorun yaşanmaz ama diğer modemlerle ilgili bi bilgim yok dediler kullanan arkadaşlar varmı?
birde airties rt 205 modemi erişim noktası olarak yani usb wireless adaptör olarak kullanabilme şansımız varmı? -
bu linkin size faydası olur. eğer wireless adaptör olarak kullanmak istersen linkteki herşeyi yaptıktan sonra modemi kablo ile bilgisyarıan balanman yeterli
http://forum.donanimhaber.com/m_26293261/tm.htm -
arkadaşlar bende d link 2600 u model var acaba bunu access point yada repeater olarak kullanabilir miyim bi bilgisi olan var mı -
Teşekkürler usta eline sağlık -
Arkadaslar evde ttnet in zte w300 kablosuz modemini kullanıyorum .evde Almanya'dan gelen speedport w700v kablosuz modem var evdeki wireless alanını genişletmek için speedport modemi access point olarak kullanabilirmiyim ?neler yapmalıyım ? -
Arkadaslar evde ttnet in zte w300 kablosuz modemini kullanıyorum .evde Almanya'dan gelen speedport w700v kablosuz modem var evdeki wireless alanını genişletmek için speedport modemi access point olarak kullanabilirmiyim ?neler yapmalıyım ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: dino27
Arkadaslar evde ttnet in zte w300 kablosuz modemini kullanıyorum .evde Almanya'dan gelen speedport w700v kablosuz modem var evdeki wireless alanını genişletmek için speedport modemi access point olarak kullanabilirmiyim ?neler yapmalıyım ?
iki modemi birbirine ag kablosu ile bagla.
speedport modemden dhcp kapat yada varsa relay yap zte modemin ip adresini goster,
her iki modemide ayni ip grubunda fakat farkli ip lere ayarla.
speedport tan kablosuz ayarlarini yap yayina basla. -
quote:
Orijinalden alıntı: utkanizmit
quote:
speedport modemden dhcp kapat yada varsa relay yap zte modemin ip adresini goster,
speedport tan kablosuz ayarlarini yap yayina basla.
Biraz daha detaylı anlatirmisiniz ağ kablosunu internetin bağlı olduğu modemin lan çıkışlarından birine speedport ta da lan olan yere mı dsl girisi olan yere mı takiyorum speedport modemlerr annex b diye biseler var bu access point olarak kullanmada sorun yaratır mı ?speedport modemde yapacagım ayarları biraz detaylı kolayca yapabileceğim sekilde anlatabilir mısınız?teşekkür ederim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
quote:
quote:
Biraz daha detaylı anlatirmisiniz ağ kablosunu internetin bağlı olduğu modemin lan çıkışlarından birine speedport ta da lan olan yere mı dsl girisi olan yere mı takiyorum speedport modemlerr annex b diye biseler var bu access point olarak kullanmada sorun yaratır mı ?speedport modemde yapacagım ayarları biraz detaylı kolayca yapabileceğim sekilde anlatabilir mısınız?teşekkür ederim
slm.
her iki modeminde lan portuna takıcaksın.
dediğim gibi dhcp kapat. aynı ip grubuna farklı ip adreslerine al.
kablosuz yayına başla.
-
quote:
quote:
quote:
quote:
slm.
her iki modeminde lan portuna takıcaksın.
dediğim gibi dhcp kapat. aynı ip grubuna farklı ip adreslerine al.
kablosuz yayına başla.
Dediğinizi yaptım ağ kablosuyla modemleri birbirine bağladım speedport tan dhcp server yazılı yeri kapali kutusunu centik ile işaretledim ip numarasında 192 168 2 100 yaptım yapacagım bise var mı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- mobil etkin noktayı ayarlayamıyoruz
- sistemimiz bilgisayar ağınızdan gelen sıra dışı bir trafik algıladı
- intel wifi 6 ax201 160mhz sorunu
- bu ağa bağlanılamıyor
- kablolu interneti kablosuza çevirme
- hotspot ne demek
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X