Şimdi Ara

Wireless modemi access point olarak kullanma.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
33.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: dino27

quote:

Orijinalden alıntı: utkanizmit

quote:

quote:

quote:

Arkadaslar evde ttnet in zte w300 kablosuz modemini kullanıyorum .evde Almanya'dan gelen speedport w700v kablosuz modem var evdeki wireless alanını genişletmek için speedport modemi access point olarak kullanabilirmiyim ?neler yapmalıyım ?

iki modemi birbirine ag kablosu ile bagla.
    speedport modemden dhcp kapat yada varsa relay yap zte modemin ip adresini goster,
    her iki modemide ayni ip grubunda fakat farkli ip lere ayarla.
    speedport tan kablosuz ayarlarini yap yayina basla.

Biraz daha detaylı anlatirmisiniz ağ kablosunu internetin bağlı olduğu modemin lan çıkışlarından birine speedport ta da lan olan yere mı dsl girisi olan yere mı takiyorum speedport modemlerr annex b diye biseler var bu access point olarak kullanmada sorun yaratır mı ?speedport modemde yapacagım ayarları biraz detaylı kolayca yapabileceğim sekilde anlatabilir mısınız?teşekkür ederim

slm.
    her iki modeminde lan portuna takıcaksın.
    dediğim gibi dhcp kapat. aynı ip grubuna farklı ip adreslerine al.
    kablosuz yayına başla.

Dediğinizi yaptım ağ kablosuyla modemleri birbirine bağladım speedport tan dhcp server yazılı yeri kapali kutusunu centik ile işaretledim ip numarasında 192 168 2 100 yaptım yapacagım bise var mı

yok bu kadar.
    speedport modemden kablosuz yani wifi'yi aç. ağ ismini felan gir
    zaten bağlandığın anda cihaza internete çıkarsın.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Arkadaslar evde ttnet in zte w300 kablosuz modemini kullanıyorum .evde Almanya'dan gelen speedport w700v kablosuz modem var evdeki wireless alanını genişletmek için speedport modemi access point olarak kullanabilirmiyim ?neler yapmalıyım ?

speedport modemden dhcp kapat yada varsa relay yap zte modemin ip adresini goster,

Biraz daha detaylı anlatirmisiniz ağ kablosunu internetin bağlı olduğu modemin lan çıkışlarından birine speedport ta da lan olan yere mı dsl girisi olan yere mı takiyorum speedport modemlerr annex b diye biseler var bu access point olarak kullanmada sorun yaratır mı ?speedport modemde yapacagım ayarları biraz detaylı kolayca yapabileceğim sekilde anlatabilir mısınız?teşekkür ederim

slm.
    kablosuz yayına başla.

Dediğinizi yaptım ağ kablosuyla modemleri birbirine bağladım speedport tan dhcp server yazılı yeri kapali kutusunu centik ile işaretledim ip numarasında 192 168 2 100 yaptım yapacagım bise var mı

yok bu kadar.

Dediklerinizi yaptım ama olmadı gözden kaçırdığım bı ayar vs mı var acaba her iki modeme de aynı isim mı vermek gerekiyor İp numarası ile ilgili bisey mı kaçırıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaslar yukarıda da belirtmiştim modemi access point olarak kullanmak istiyorum bır arkadas yardımcı olmak için yazmıştı ama yapamadım yardımcı olabilir mısınız?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

slm.
    kablosuz yayına başla.

yok bu kadar.

Dediklerinizi yaptım ama olmadı gözden kaçırdığım bı ayar vs mı var acaba her iki modeme de aynı isim mı vermek gerekiyor İp numarası ile ilgili bisey mı kaçırıyorum

deneme yapayim

• quote:

Arkadaslar yukarıda da belirtmiştim modemi access point olarak kullanmak istiyorum bır arkadas yardımcı olmak için yazmıştı ama yapamadım yardımcı olabilir mısınız?

slm.
    eğer hala çözemediysen pm ile msn adresini gönder.
    akşam teamviever ile 5 dk. halledelim.
    kolay gelsin.
  • furkancan16 F kullanıcısına yanıt
    1- kendi modeminde LAN sekmesinde DHCP ayarları olması lazım. Bnu kapatın. (Disable)
    2- Yüksek ihtimal sizin modem ile arkadaşınızın modemi aynı ip dedir. Kend modeminizin ip adresini değiştirin (LAN sekmesinde olmsı lazım 192.168.1.1 i 192.168.1.253 gibi bir rakam ile değiştirim.)
    İşlem tamamdır. Hayırlı kullanmalar..
  • mehmet_alp M kullanıcısına yanıt
    SLM ARKDAŞLAR BENİM SORUNUM ŞU ŞİMDİ BİZ İNTERNETİ KOMŞUDAN ÇEKİYORUZ 4 ORTAGIZ VE 3KİŞİN BİLGİ SAYARI MASA ÜSTÜ BENİMKİ İSE LEPTOP VE BENDEDE FAZLADAN MODEM BENDE GELEN ETHERNET GİRİŞİNİ MODEME TAKTIM VE LEPTOPTA KABLOSUZ SİMGESİ CIKIYOR AMA ÜNLEM VAR İNTERNETE GİRMİYO SOĞ OLSUN Bİ ARKADAŞ YARDIM ETTİ BU FORUMDA SEN DEDİ MODEMİNN İP SİNİ DEGİŞTİR DEDİ SİZİN İP LER ÇAKIŞIYO DEDİ VE ŞÖYLE YAP DEDİ 192.168.1.251 BENDE BU ARKADAŞIN DEDİYİ GİBİ YAPTIM BENİM MODEMİN İP Sİ 192.168.1.251 DİGERKİNİN İSE 192.168.1.1 HER NEYSE BEN BU SORUNU CÖZDÜM OLDU İNTERNETE FELAN GİRDİ HIC Bİ SIKINTI YOK GECELEYİN MODEMİN FİŞİNİ ÇEKTİM VE SABAHLEYİN BİLGİSAYARI AÇTIM Bİ BAKTIMKİ KOBLUSUZ SİMGESİNİN GENE ÜNLEM İŞARETİ CIKTI VE İNTERNET 2 SAAT BEKLİYO OYLE GELİYO BENDE ETHERNET KOBLOSUNU TAKTIM LEPTOPA AMA BEN İNTERNETİ KABLOSUZ KULLANMAK İSTİYORUM BİLEN ANLAYAN BAŞINA GELEN ARKADAŞLAR VARSA LÜTFEN ACİL Bİ ŞEKİLDE YORUM YAPSIN NE OLUR YORUMLARINIZI BEKLİYORUM ARKDAŞLAR ACİLLL

• SLM ARKDAŞLAR BENİM SORUNUM ŞU ŞİMDİ BİZ İNTERNETİ KOMŞUDAN ÇEKİYORUZ 4 ORTAGIZ VE 3KİŞİN BİLGİ SAYARI MASA ÜSTÜ BENİMKİ İSE LEPTOP VE BENDEDE FAZLADAN MODEM BENDE GELEN ETHERNET GİRİŞİNİ MODEME TAKTIM VE LEPTOPTA KABLOSUZ SİMGESİ CIKIYOR AMA ÜNLEM VAR İNTERNETE GİRMİYO SOĞ OLSUN Bİ ARKADAŞ YARDIM ETTİ BU FORUMDA SEN DEDİ MODEMİNN İP SİNİ DEGİŞTİR DEDİ SİZİN İP LER ÇAKIŞIYO DEDİ VE ŞÖYLE YAP DEDİ 192.168.1.251 BENDE BU ARKADAŞIN DEDİYİ GİBİ YAPTIM BENİM MODEMİN İP Sİ 192.168.1.251 DİGERKİNİN İSE 192.168.1.1 HER NEYSE BEN BU SORUNU CÖZDÜM OLDU İNTERNETE FELAN GİRDİ HIC Bİ SIKINTI YOK GECELEYİN MODEMİN FİŞİNİ ÇEKTİM VE SABAHLEYİN BİLGİSAYARI AÇTIM Bİ BAKTIMKİ KOBLUSUZ SİMGESİNİN GENE ÜNLEM İŞARETİ CIKTI VE İNTERNET 2 SAAT BEKLİYO OYLE GELİYO BENDE ETHERNET KOBLOSUNU TAKTIM LEPTOPA AMA BEN İNTERNETİ KABLOSUZ KULLANMAK İSTİYORUM BİLEN ANLAYAN BAŞINA GELEN ARKADAŞLAR VARSA LÜTFEN ACİL Bİ ŞEKİLDE YORUM YAPSIN NE OLUR YORUMLARINIZI BEKLİYORUM ARKDAŞLAR ACİLLL

• Normal modeminizi router olarak kullanamazsınız çünkü wireless yayın alma özelliği yoktur. Modem özelliklerinde X Marka "Modem+Router" ibaresi varsa router olarak kullanabilir, kablosuzdan aldığınız sinyali kablolu olarak verebilirsiniz. Ayrıca repeater özelliğini kullanabilmek yani kablosuz ağlar arasında köprü kurabilmek için modeminizin WDS özelliğine sahip olması gerekmektedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadir.uluag -- 22 Kasım 2013; 20:17:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadir.uluag

Normal modeminizi router olarak kullanamazsınız çünkü wireless yayın alma özelliği yoktur. Modem özelliklerinde X Marka "Modem+Router" ibaresi varsa router olarak kullanabilir, kablosuzdan aldığınız sinyali kablolu olarak verebilirsiniz. Ayrıca repeater özelliğini kullanabilmek yani kablosuz ağlar arasında köprü kurabilmek için modeminizin WDS özelliğine sahip olması gerekmektedir.

kardeş benim internet koblosuz oluyor onda sıkıntı yok ben cozdüm ben modem kullanınca internet geç geliyo bnm modem acces poıntı destekliyo modemi fişten cekince acıtıgım internet var ama internete girmiyo simgede ünlem var geç geliyo internet yardımcı olun lutfen
  • DHCP ayarlarıyla ilgili problem var demektir bağladığınız cihazın DHCP özelliğini kapatın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadir.uluag -- 22 Kasım 2013; 23:38:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadir.uluag

DHCP ayarlarıyla ilgili problem var demektir bağladığınız cihazın DHCP özelliğini kapatın.

kardeş onu zaten daha onceden kapattım ben
  • Linksys wag320n modem ile kablosuz köprü yapılır mı? bunun hakkında bilgisi olan var mı ? adsl köprü yapılacak diğer modem zte ZXHN H168N dir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emremercan

Linksys wag320n modem ile kablosuz köprü yapılır mı? bunun hakkında bilgisi olan var mı ? adsl köprü yapılacak diğer modem zte ZXHN H168N dir.

her iki cihazdada wds varsa olur
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.