Şimdi Ara

Router'ı Modem Olarak Kullanmak !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
6.699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba Arkadaşlar, Linksys WRT1200 AC Wireless Router mevcut.Eski Taşındığım yerde Superonline Fiber ile cok güzel kullanmıstım hız ve wifi cekim anlamında.Yeni Taşındığım yerde Fiber olmadığı için ADSL basvurusu yaptım.Şimdi ben bu Wifi Router'ı Modem olarak kullanabilirmiyim ? Router'ın arkasında RJ11 yok ama Duvardan RJ11 to RJ45 kablo bağlantısı yapıp kullanılabilir mi ? Eğer bu olmassa Asus DSL-N10 Modem var.İnterneti DSL-N10 üzerinden Wifi Router'a aktarıp Linksys WRT1200AC üzerinden nasıl dağıtabilirim.

Teşekkürler.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Router'ı Modem Olarak Kullanmak

Ev ağında, yönlendirici (router) ve modem iki ayrı cihazdır. Ancak, bazı durumlarda bir yönlendiriciyi modem olarak kullanabilirsin. Bu, internet bağlantısını sağlarken kablosuz ağ yetenekleri sunar.

Router'ı Modem Olarak Kullanmak Mümkün mü?

Evet, çoğu yönlendiriciyi modem olarak kullanabilirsin, ancak tüm modeller bu özelliği desteklemez. Yönlendiricinin modem özelliklerini destekleyip desteklemediğini öğrenmek için kullanıcı kılavuzuna veya üreticinin web sitesine başvurman gerekir.

Router'ı Modem Olarak Kullanma Adımları

1. İnternet Sağlayıcınıza Başvurun: Bazı internet servis sağlayıcıları (ISS), kendi modemlerini kullanılmasını gerektirir. ISS'nin yönlendiriciyi modem olarak kullanmaya izin verip vermediğini onaylayın.
    2. Yönlendiricinin Bridge Moduna Geçin: Bazı yönlendiricilerde, modem olarak çalışmasına izin veren bir "köprü modu" bulunur. Bu modu etkinleştirmek için yönlendiricinin ayarlarına erişmen gerekir.
    3. WAN Portunu Bağlayın: Yönlendiricideki WAN (geniş alan ağı) portunu, modemden veya fiber optik ağ terminalinden (ONT) gelen ethernet kablosuna bağla.
    4. İnternet Bağlantısını Test Edin: Yönlendiriciyi yeniden başlat ve internet bağlantısının çalışıp çalışmadığını kontrol et.

Faydaları

• Alan Tasarrufu: Tek bir cihaz hem internet bağlantısı hem de kablosuz ağ sağlar.
    • Maliyetten Tasarruf: Ayrı bir modem satın alma maliyetinden tasarruf edebilirsin.
    • Geliştirilmiş Kapsam: Yönlendiricinin kablosuz menzili, modeme göre daha geniş olabilir.

Dezavantajları

• Performans Sorunları: Yönlendiriciler, modemler kadar hızlı veya güvenilir olmayabilir.
    • Güvenlik Riskleri: Yönlendiriciler, modemlere göre daha fazla güvenlik açığına sahip olabilir.
    • Teknik Zorluklar: Yönlendiriciyi modem olarak ayarlamak, teknik bilgi gerektirebilir.

Sonuç olarak, bir yönlendirici, modem destekliyorsa, internet bağlantısı ve kablosuz ağ yetenekleri sağlayan uygun bir modem alternatifi olabilir. Ancak, performans, güvenlik ve teknik zorlukları göz önünde bulundurman gerekir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Eğer router modem özelliği varsa olabilir ama yok gibi yoksa routerin adsl özelliği olmadığı için olmaz, bunun yanında herhangi bir modem ile adsl i alıp oradan routera aktatabilirsin.@pilgrimage

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyZor -- 16 Temmuz 2017; 20:36:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Router'a connectin type PPOE user ve şifre girişi var.Superonline Fiber direk bu şekilde bağlıyordum.Aynı Mantık ile ADSL user ve şifre ile olmaz mı acaba ?

TEşekkürler.
  • pilgrimage P kullanıcısına yanıt
    Modeminizin özelliklerinden adsl desteği var ise olur, kontrol et istersen diğer türlü benim bildiğim olmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.