Şimdi Ara

10-11 bin tl Gamer sistem tavsiyesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    chamach C kullanıcısına yanıt
    bilgisayar sistemlerinden pek anlamıyorum diyen adama amd aldırıp işkence çektirmenizi tasnif etmiyorum zaten konularım bunu açıklıyor zaten sizde konularımı takip ediyorsunuz ve yazıyorsunuz benim yaptıgım sistem iyi

kendi şahsi konumdan alıntıdır

9.OVERCLOK VS BİLMEYEN HİÇBİR ŞEYDEN ANLAMAYAN ADAM KESİNLİKLE İNTELİN K SERİSİ ÜRÜNLERİNİ ALIP KEYFİNE BAKMALI 10600K GİBİ TURBO İLE RAHAT RAHAT OYUN KEYFİNE BAKARSINIZ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 16 Haziran 2020; 23:40:58 >
  • intelin anakartları daha cazip fiyat olarak amd nin anakartları üst seviye olarak yani daha pahalı intel alsın arkadaş fakat ramleri cl 18 değilde cl 16 alsın

https://www.itopya.com/gskill-16gb-2x8gb-sniperx-orman-kamuflaj-ddr4-3200mhz-cl16-dual-kit-ram/
  • Dataş kullanıcısına yanıt
    cl 18 ama mhz degeri 3600 mhz intel amd fark etmeksizin 3600 mhz biraz daha fazla fps verir 3200 e göre
    Sinerji.gen.tr
    G.Skill 16GB(2x8) RipjawsV 3600mhz CL18 DDR4 Ram (F4-3600C18D-16GVK)
    https://www.sinerji.gen.tr/gskill-16gb-2x8-ripjawsv-3600mhz-cl18-ddr4-ram-f4-3600c18d-16gvk-p-33329

Random Benchmarkyoutube
    Core i5-10400F RAM performance 2666 MHz 3200 MHz 3733 MHz vs Ryzen 5 3600 RAM 3733 MHz - 1080p/1440p
    https://www.youtube.com/watch?v=o6SJzuOk_5s

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 16 Haziran 2020; 23:49:6 >

• bildiğim kadarıyla intel işlemcilerde cl değeri nekadar düşük olursa okadar daha fazla verimli olduğu .ryzen işlemciler için mhz değerlerinin daha yüksek olması verimi arttırdığı onun için cl 16 daha iyi olur diye düşünüyorum .3600 almak daha mantıklı
  • asko56 kullanıcısına yanıt
    Ben de amd den intel i5 e geçtim, ilk defa işlemciyi 22 derece gördüm :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: deepfear7

Ben de amd den intel i5 e geçtim, ilk defa işlemciyi 22 derece gördüm :D
    bu iyi bir şey mi kötü bir şey mi?
  • chamach C kullanıcısına yanıt
    İyi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • chamach C kullanıcısına yanıt
    bostaki sıcaklık 50-60ların üzerinde olmadığı sürece normaldir. daha soğuk daha iyi diye bir kaide yok.

yük altında inteller de ryzenler de ısınıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: chamach

bu iyi bir şey mi kötü bir şey mi?

Alıntıları Göster
    İyi bir şey tabi ki yük altında 30 a çıkıyor
  • xGlorfindel kullanıcısına yanıt
    Amd fx boştayken 40 dereceden aşağı düşmüyordu
  • deepfear7 kullanıcısına yanıt
    noldu sonra işlemci mı yandı?

yanmadiysa sorun yok demektir. 40 derece çok yüksek bi sıcaklık değil

• quote:

Orijinalden alıntı: xGlorfindel

noldu sonra işlemci mı yandı?

yanmadiysa sorun yok demektir. 40 derece çok yüksek bi sıcaklık değil
    Bilgisayar sürekli kapanıyordu, sıcak havalarda işlemci ısınınca.O yüzden bir daha amd almamaya karar verdim.
  • deepfear7 kullanıcısına yanıt
    o bostaki sıcaklıkla değil, yük altındaki sıcaklıkla ilgili ben bunu demek istedim.

karar elbette sizin, intel alıp mutlu olduysaniz tabi ki intelden devam edebilirsiniz

• Bilg konusu butce isi,keyif isi...
    Simdi 3700X aldıgında bilmeyen adam bu niye ara gazı veriyor yok sıcaklık neden bu derecede vs diyebilir.
    NSA da ya da NKA da bence 3700X daha iyi islemci 8 cekirdek 16 izlek ve 65W oyunlarda 150W ceken bir islemci ama Duzgun bir Fan alacaksın, iyi sogutacaksın.

Intel aldıgında 10600K nın yanında Fan gelmedigi icin zaten baba bir fan alıyor alan mecburen, Scynthe Mugen B gibi bir fan alınacak minimum sonra Z490 ile ve 3600 Ram ile o Intel in meshur Tak Calıstır ı ile anlamayan bilmeyen kisi hic Bios ile ugrasmadan makinayı kullanacak.Ayrıca Eger Sıvı Sogutma Ya da 1000TL lik bir Hava Sogutma Var ise 5GHZ kullanacak oyunlarda da 3-5 FPS fazla alacak ve keyiflenecek.

Asko56 nında Intel i tavsiye etmesi o yuzden, Al tak calıstır kullan diyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dataş

intelin anakartları daha cazip fiyat olarak amd nin anakartları üst seviye olarak yani daha pahalı intel alsın arkadaş fakat ramleri cl 18 değilde cl 16 alsın

https://www.itopya.com/gskill-16gb-2x8gb-sniperx-orman-kamuflaj-ddr4-3200mhz-cl16-dual-kit-ram/
    Aslında daha cazip degil Z490 boardlar X570 ile ya aynı ya da 20-30$ daha pahalı aslında
    Ornegin Z490 Meg Ace X570 Meg Ace ile ya aynı fiyat ya da 100-200TL daha pahalı ayrıca X570 kalitesinde ki B550 ler 20 gun sonra cıktıgında makas AMD lehine daha da acılacak.
    Bugun Bir MEg Ace Z490 alayım desen 4000TL vereceksin.Halbuki X570 Meg Ace 3200TL

Z490 da Ucuz olan Modeller Sıradan,Standart Giris Seviyesi ve Genellikle Matx olan Modeller GB Z490M gibi 1250Tl

• quote:

Orijinalden alıntı: deepfear7

Bilgisayar sürekli kapanıyordu, sıcak havalarda işlemci ısınınca.O yüzden bir daha amd almamaya karar verdim.

Alıntıları Göster
    Yıllarca Asus M5A97 Orta Seviye Board ile FX islemci kullandım.Bir kere bile kapanmadı.Sıcaklıgı hatırlamıyorum ama stock fanı ile sorunsuz yıllarca kullandım.
    Intel e gore sıcak calısmıstır olabilir de 5dk da kapanıyordu vs Nasıl Sistemler Kullanıyorsunuz anlayamıyorum ki...
  • huso kullanıcısına yanıt
    Gtx 970 ve ga-990fxa-ud5 ile kullandım.Merak etme sistemden anlıyorum.
  • Sadece bir tane sistem önerisi geldi. Yoksa başka öneri sistemi almayı düşünüyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.