Şimdi Ara

10 bin tl birikim nasıl helal yoldan artar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
126
Cevap
6
Favori
10.685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Senin okuma kıtlığın var galiba DİN DOGMATİKTİR SANA GÖRESİ BANA GÖRESİ YOKTUR İSLAMA GÖRE HAKSIZ MÜLK ARTIŞI HARAMDIR HARAM DEĞİLDİR DİYENLER KENDİLERİNİ KANDIRIYORLAR
    DEİSTİM DİYORUM HALA HARAMSA YATIRMA DİYORSUN pes yani.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oulmes

aga ben tavsiyeyi sana vermedim konu sahibine verdim, adam fikir istemiş bende fikir verdim.
    kimse körü körüne balıklama atlamasın araştırmasını yapsın diye,daha çok kaynak bulabilir diye ingilizce nasıl aratılması gerektiğini bile yazdım.
    üstüne 5 yıllık vade koydum işi garantiye almak için. yani bugün koy yarın köşe durumu zaten yok.
    bence sen biraz geçmişini araştır, nüfus müdürlüğüne falan git, dedenden biraz hikayeler dinle, Ebu Ali el-Hüseyin ibni Abdullah ibn-i Sina el-Belhi ile bir akrabalığın var gibi gözüküyor.

bence sen sor Ali el-Hüseyin ibni Abdullah ibn-i Sina el-Belhi ile'nin torunlarından birisin sen kesin.
    hadi koçum hadi zaaaa xd xd xd

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi riaz -- 5 Ekim 2017; 13:20:35 >
  • ysjodyy Y kullanıcısına yanıt
    deist adam bize din dersi veriyor sana mı inansam yoksa orda diyanet tv de konuşan DİN İŞLERİ YÜKSEK KURULU BAŞKANINA mı inansam?
  • Bim al su sat

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oulmes O kullanıcısına yanıt
    7 ceddinden daha fazla din biliyorum bu işin siyasi,sosyal,kültürel bir sürü yönü var ,öyle bilgisiz ergenlerden sandın heralde hadi başka kapıya sen kendini kandırmaya devam et.Kurana karşı gelip müslümanım demekte yeryüzündeki en büyük aptallık olsa gerek.

• riaz kullanıcısına yanıt
    hacı bak adam tavsiye istemiş. bende yazmışım orda detaylı detaylı.
    gümüş nedir bilmezsin, gold silver ratio nedir bilmezsin, önceleri duymamışsın, araştırmamışsın,nerden alınır satılır bile bilmezsin, detaylı bilgin sıfıra yakın, ne diye ordan fırlayıp laf sokuyorsun üstüne de bana ibni sinalık var bu işte diyorsun?

aslında direkt ignore bloğu yapıştırmam lazım, suç bende her ileri geri laf edene cevap yetiştirmeye çalışıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oulmes

hacı bak adam tavsiye istemiş. bende yazmışım orda detaylı detaylı.
    gümüş nedir bilmezsin, gold silver ratio nedir bilmezsin, önceleri duymamışsın, araştırmamışsın,nerden alınır satılır bile bilmezsin, detaylı bilgin sıfıra yakın, ne diye ordan fırlayıp laf sokuyorsun üstüne de bana ibni sinalık var bu işte diyorsun?

aslında direkt ignore bloğu yapıştırmam lazım, suç bende her ileri geri laf edene cevap yetiştirmeye çalışıyorum.

dolandırıcı zaaa xd xd
    izledin mi la trt diyanetteki videoyu? yani yok bitaraflardan bi laflar yuvarlıyorsun,diyanet işleri yüksek kurulu başkanına o da kimmiş yanlış söylüyor diyorsun da, senin sıfatın nedir? bir akedemik ünvanın mı var? necisin hacı? işkembe çorbacısı mı?
  • riaz kullanıcısına yanıt
    senle 15 sene sonra konuşalım. o zaman konuşulacak kıvama gelirsin belki.
  • Birinizde çıkıp islamın beş şartından biri zekat vermek demiyor. Fayizin haram olduğunu biliyorsunuz yememek için özen gösteriyorsunuz. Paranın 40 da 1 ni zekat olarak vermiyorsanız o paraya yine haram karışmış olmuyor mu ?

Sosyolog olmama az kaldı evet akademik kariyer de yapıcam KUDUR.

hahaha max weber, karl marx,ziya gökalp.. onlara maruz kalan adamda beyin mi kalır. senin beynin de malesef sulanmış koçum.he bi de durkheim vardı dimi. daha niceleri var :D onlar para sisteminden ekonomi ve dinden ne anlar.
    sosyologcuum, önce biraz sakin ol tamam mı.bu konularda fazla söz hakkın ve bilgin yok,

bak ben katılım bankasının caiz olduğunu yazarken kendi görüşümü yazmıyorum, oraya bir kurumun en başındaki adamın düşüncesini yazıyorum. videosunu paylaşıyorum. sen sanki o benim görüşümmüş gibi bana cevaplar yetiştiriyorsun. o yüzlerce binlerce dini akademisyenin araştırmanın sonucunda oluşan bir bilgi ve o bilgi tv ekranında paylaşılıyor. işkembe yerine biraz araştırsan ve asabice cevaplar yetiştirmeden önce paylaştığım videoyu izleyip biraz düşünsen iyi ederdin ama olan oldu artık. hadi sana iyi mezuniyetler şimdiden.
    Karl Marx ,Max Weber gibi sosyologlarının ekonomist olduğunu bilemeyecek kadar cahilsin işte bunu açığa vurdun seviyene inemicem bundan sonra.

adamların sosyologlukları ön planda ekonomistlikleri değil.

onların ekonomist bir yanının olması, katılım bankasının haram olduğu anlamına gelmiyor ve onların saçma sapan düşüncelerine maruz kalmadığım için cahil değil şanslıyım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oulmes -- 5 Ekim 2017; 14:4:31 >
  • parayı avroya yatırıyorsun avro çıkınca satıyorsun düşünce geri alıyorsun al sana haramsız iş
  • Görende milyonu var sanacak. O parayı faize koydan faiz seni reddeder.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Ev kredisi çekerken tüm bankaların "faiz" ve "kâr payı" oranlarına baktım. Hepsi aynı. Üşenmezsen sen de bak incele.
    Videodaki muhterem diyorki "o malı peşin alıp sana vadeli satıyorsa" ama katılım bankaları öyle yapmıyor. Diğer bankarın yaptığının aynısını yapıyor. Anlatılana göre evi katılım bankası üstüne alıp sana vadeli satış yapması lazım ama bu şekilde yapılmıyor. Yani "faiz"in adı "kâr payı" diye millete yutturuluyor. Hadi kredi taksitini geciktir ne yapacak? Vade farkı diyecek aynı faize ve faiz oranına.
    Faizsiz bankacılık külliyen yalandır aldatmacadır. Dindar geçinen kesimin parasını nasıl alır kullanırızın tarifidir.
  • yazdığını okumadım ama katılıyorum dostum. evet öyle.
  • Bitcoin

• 10 bin TL ile Altın alırsın koyarsın kenara.
    başka bişey yapılmaz.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.