Şimdi Ara

10 dakikada 10 saatlik uyku (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
177
Cevap
29
Favori
24.364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hayatımda okuduğum en saçma şeylerden biri. Bu tür şeylere inanırım ama bu fazla sallamış.
  • mesaj bulunmalı
  • Mümkündür,inanmak istemeyende işe yaramaz zaten.İnsan beyninin hala çözülebilmiş birşey olmadığına inanıyorum.Serbest dalışta sık sık buna benzer gevşeme halini kullanırız.Kalp atışlarını tam dinlenme seviyesinin altına düşürmek de mümkün buna benzer bir şekilde..
  • Bir ablam var ve tam tamına 3 dk uyuyor inanmassınız. Rahat bir sandalyeye geciyor oturuyor ve eline ses cıkartıcak birşey alıyor. Anahtar tarzı. Gözlerini kapatıyor daldıgı an elindeki anahtarlık düşüyor ve " ses cıkartıyor " tamam dıyor bugunluk bukadar uyku yeter işe devam =)
  • Yalanmış arkadaşlar, iftardan önce de 2 saat uyudum. Hala kendime gelebilmiş değilim. 6 saat uyku etti. Ben bırakıyorum..
  • uyumak için beyazı düşünme gözümün önündeki herşeyi kaldırıp beyni boşaltma işini daha önce keşfetmiştim ama bu bütün vücudu rahatlatma çalışması zor geldi şimdi

bir de neden 10dk diyor ki? 2-3 saat olsa nolur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: faruk

Hadi parmaklar neyse de karaciğeri nasıl gevşeticez?
    Daha bunun dalağı var, böbreği var. Böbreklerini hissedebilen var mı?
    Ayrıca gevşetelim derken araya kalp de karışırsa, o da durursa ne poh yiyecez?

Az uyumak iyidir elbette. Dinimiz İslam da bunu emreder ama bunun yolu öyle ayak parmaklarından geçmez. Akşam erken yatıp gecenin son 3 te 1'lik kısmında uyanılır. Geceden çaldığınız uyku da öğle vaktinde uyunur. Öğlen dalacağınız 15 dakikalık uyku, 2 saatlik gece uykusuna denktir derler.
    Latin kökenli insanların siesta diye adlandırdığı alışkanlık budur.

Evet hatta Avrupa'da 1-2 saatlik tatiller var öğle arası
  • Sadece aptallar 8 saat uyur kitabından bir bölüm olması lazım bunun. Açıkçası pek inandırıcı gelmiyor.
  • Uykuyu bir ara 4 saate düşürmeyi denedim 1 hafta sonra pes ettim. Eger başarılı olabilseydim guzel olurdu. Yiğit ozsener 4 saat uyuyormuş mesela
  • denedim kalbim hızlı atmaya başladı tırstım kalktım ama hergün deniycem.

ekleme olarak ayağımda karıncalanma oldu ve kalktığımda kendmde bi rahatlama hissettim zihinde gibiym sabah kalkmış gibi falan bki psikolojiktir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdemfb12 -- 5 Ağustos 2011; 21:23:48 >
  • Bu muhabbeti çıkaran kişihttp://tr.wikipedia.org/wiki/Ali_Murat_Erkorkmaz
    geçmişinde oldukça parlak biri.. Bunu anlattığı bir televizyon programını izlemiştim çook eskiden, birde yapay zeka yazılımını tanıtmıştı gerci o bana biraz tırt gelmişti (yazılımcı oldugumdan) herneyse wiki de bakarsanız kendisini tanırsınız heycanla anlatiyordu peltek bir konuşması var bide :)
    3-4 saat uyku tamamda 10 dk benim için zor gözlerim kan canağı olur :)
    Ömrümün bir bölümünde 1 ay boyunca günde 30 dk uyuyordum. Gözlerimin kanlanması olayı 15 günde geçmişti bünyem olaya alışmıştı ama inanılmaz sinirli biri olup çıkmıştım :) zart diyorlardı kızıyordum zort diyorlardı kızıyordum

• Şımdı okuyamam ama ilgimi çekti mesajım bulunsun.
  • İnsanlar niye 2 satırlık birşey için 3-4 sayfa yazı yazarlar anlamıyorum.

ÖZET

Kısaca diyor ki, ayak parmaklarınızdan başlayarak tüm organlarınızı sırayla gevşeteceksiniz. Daha sonra beyaz rengini düşünmeye başlayacaksınız. Bu egzersizi hergün yapınca uzun sürse de işe yarıyormuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sistemin Kurbanlarıyız -- 7 Eylül 2011; 23:30:10 >
  • Nasıl gevşetcez ya anlamadım
  • Ben bunları yapana kadar 3 saat geçer zaten 3 saat mal gibi yatınca ister istemez uyuyakalırsın.
  • Şımdı okuyamam ama ilgimi çekti mesajım bulunsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hiko. -- 7 Eylül 2011; 22:19:03 >
  • Ben hortlatmıştım bu konuyu bir ara. Herşeyi düzgünce yaptım, en ufak eksik olmadan. Yarım saat sonra uyuyakaldım..
  • tam okuyacaktım avatarı gördüm vazgeçtim
  • mesaj bulunsun okurum
  • nasıl gevşetiyoruz anlamadım <.<
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.