Şimdi Ara

10 FORMULA 1 MAGYAR NAGYDÍJ 2013 (Budapeşte) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
1
Favori
2.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Alonso'nun yerinde ben olsam küplere binerim. Bu ne arkadaş koskoca ferrari orta sıra takımı oldu nerdeyse , geldiği seneden beri adam paso 5. Oluyor yukarısı yok.

Bazılarının beceremiyosa gitmesi gerekli yazık ya...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuflenmispeynir -- 28 Temmuz 2013; 16:50:36 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yarış topiği sadece 1 sayfa mı?
  • Yaz arasından önce de Mercedes ve Hamilton için çok iyi moral oldu bu yarış.
    Bu sıcak havaya rağmen lastik performansı iyi gibiydi Mercedes'in.
    Tabi Vettel Button'ın arkasına takılıp aradaki farkı açınca Hamilton için işler daha rahat gitti. Yoksa başa baş giden bi yarışta da aynı lastik performansını verebilir mi acaba Mercedes tam bilmiyoruz hala.
    Ama eğer başardılarsa da Lastik sorununu çözdülerse 3 sezonun ardından, sezonun ikinci yarısında çok farklı bi şampiyona bizleri bekliyor diyebiliriz. Yaz arasını da iyi değerlendirmek koşuluyla Mercedes ve Hamilton sürprizlerle dolu bi ikinci yarı çıkarabilir bu sezon.
    Umarım da öyle olur.
  • yarışı izlerken uyuya kalmışım
  • Rai 2 Vet 3 güzel sonuç ama Merconun bu performansına gıcık oluyorum 3 yıl nerdeydiniz.. ve tabi o ekstra atılan 1000 tur da Mercoyu rekabetçi arç yapmış yazık

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hamilton startta yerini kaybetmedi ve yarışı gayet iyi kontrol ederek kazanmayı bildi.Bana göre bu yarışla beraber şampiyonluk yarışında Vettelin en büyük rakibidir.Ondan sonra ise en büyük aday Kimidir.Çünkü bu Ferrari ile Alonsonun şampiyonluk şansı çok zor.Zaten Ferrrari alıştığımız bahaneleri sıralamaya başladı.Rüzgar tüneli sorunu hala sürüyormuş vs.Bahane bitmez.Bir takım sene başı daha hızlı olup sene içinde yavaşlar mı?Ferrari aynen bu şekilde.Kaynak olarak kısıtlı olan Lotusun bile gerisindeler artık.Lotus ki Kiminin maaşını ödeyememiş yine.

Mercedesin ise İspanyadan sonraki 3. galibiyeti oldu.Olayın manidarlığına bakın ki bu galibiyetlerin hepsi İspanyadan sonra 2013 otomobiliyle yapılan pirelli testinden sonra geldi.Bugün bu sıcak pistteki galibiyetten sonra Mercedes lastik sorununu tamamen bitirmiştir.

Vettel ise yine çocukça Kimiyi şikayet etti.Bana yer bırakmadı diye.Bu Vettelin en hızlı otomobili sürmeye ne kadar alıştığını gösteriyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kygt

Alonso'nun yerinde ben olsam küplere binerim. Bu ne arkadaş koskoca ferrari orta sıra takımı oldu nerdeyse , geldiği seneden beri adam paso 5. Oluyor yukarısı yok.

Bazılarının beceremiyosa gitmesi gerekli yazık ya...

Kesinlikle Domanicali gitmeli.Bu adamla olmaz.Koskoca yarış bir sürü hatalı iş yapan Grosjean Alonsoyu turlarca arka kanadından takip ediyor ve pistten dolayı geçemiyor.Yarışa onuncu başlayan Webber neredeyse podyuma çıkıyordu.Bunlar Ferrarinin ne kadar zayıf kaldığının göstergeleridir.
  • Martin'den Sebastian'a çok iyi bir soru geldi

+Telsizden Kimi'nin yer bırakmadığını söyledin, gerçekten o kadar yakın mıydı ?

- Birkaç bişey söyledi ve aslında o kadarda değildi yarış anının ateşinden kaynaklı diye cevap geldi
  • Yalnız Hamilton bugün pitlerden çıktıktan sonra Webber'in arkasına düştü iki kere ikisinde de muhteşem ve zekice ataklar yaparak çok kritik zamanlar kazandı.
    Kariyerindeki en güzel ve iyi iş çıkardığı yarışlardan biri bence bu.
    Macaristan'daki 4ncü galibiyeti oldu zaten bu ve gerçekten Macaristan'da iyi sürüyor her zaman. Onu da söylemeden geçmeyeyim dedim.
  • macaristan'ı mp4-24 ile bile kazanmış pilota tebrikler. hamilton tamamen riskli atakları sayesinde kazanabildi.

macaristan şartlarına göre güzel yarıştı.

spa ve monza'yı banttan izleriz artık.
  • Grosjean üst üste hatalar yapmasaydı yarış daha da keyifli bir hal alabilirdi. Ferrari de Mclaren'a son hız yetişiyor.
  • DSmart izleyen varsa Erbatur'un yorumları çok fena yine. Gerçekten dobra dobra konuşuyor helal olsun.
  • Şimdi geldik bütün takvimin en güzel yarışına inş geçen seneki gibi hayal kırıklığı olmaz

• Racedepartment'ın haberine göre Ricciardo'nun RedBull transferi kesinleşmiş.Mateschitz kısa süre sonra resmen açıklanacak demiş.Toro Rosso'da boşalan koltuğa kim gelir acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: HyperioИ

DSmart izleyen varsa Erbatur'un yorumları çok fena yine. Gerçekten dobra dobra konuşuyor helal olsun.

Yarış başlamadan öncede öyleydi. Yarış bittiği gibi kapattım keşke o kısmıda izleseydim
  • Sıkıcı olarak beklenilen bir yarıştı ama bazı anlarındaki heyecanıyla beni şaşırttı. Genel olarak iyi bir yarış olduğunu söyeleyebilirim.

Hamilton aslında bu galibiyeti birazda eski takım arkadaşı Button'a borçlu. Button, Vettel'i arkasında tutup Ham-Vet farkının 15 saniyeye kadar çıkmasını sağlayınca Hamilton'ın yarışı kazanacağı belli olmuştu.

Raikkonen ise iyi olmayan bir start sonrası 2 pitstop ve istikrarlı turlarla iyi iş çıkartarak 2.oldu. Yarışı Vettel'in önünde bitirip ondan 3 puan aldı ve genel klasmanda 2.'liğe yükselmeyi başardı.

Vettel'in galibiyet şansı Button'un arkasında takıldığı o uzun bölümle bitmiş oldu. Bir de yarışın sonlarına doğru Kimi'nin hareketini kast ederek "Bana yeterince yer bırakmadı" demesi... Vettel'in 3 şampiyonluğu var ama bu tavırları, bu davranışları onu antipatik hale getiriyor diye düşünüyorum. Ayrıca Erbatur Ergenekon, Vettel ve Red Bull için söyledikleri muhteşemdi. "Ne zaman Vettel'in yarışı kazanamayacağı anlaşılınca telsizden yok KERS bozuldu, yok ön kanatta hasar var, yok yine KERS bozuldu" gibi konuşmalar geçiyor demişti. (tam olarak cümle bu değil ama söylediklerinin ana fikri buydu ) Kesinlikle harika tespit.

Grosjean ise gerçekten çok hızlı olduğu, Vettel'i de pist üstü pozisyonda geçtiği bir yarışta bu tip bir hata yapınca podyum dışında kaldı. Penaltı alması haklı bir durum ben ilk başta penaltılık bir pozisyon değil demiştim ama tekrarı izlediğimde yanıldığımı anladım.

Alonso ve Ferrari burada yavaş kaldı. Üstüne bir de Vettel'e yine puan kaptırıp genel klasmandaki 2.'liğini de kaybetti.

Umarım Vettel'in yarış kazanamadığı ve şampiyonun Raikkonen veya Alonso'nun olacağı bir sezonun ikinci yarısı geçiririz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sercann35

Sıkıcı olarak beklenilen bir yarıştı ama bazı anlarındaki heyecanıyla beni şaşırttı. Genel olarak iyi bir yarış olduğunu söyeleyebilirim.

Hamilton aslında bu galibiyeti birazda eski takım arkadaşı Button'a borçlu. Button, Vettel'i arkasında tutup Ham-Vet farkının 15 saniyeye kadar çıkmasını sağlayınca Hamilton'ın yarışı kazanacağı belli olmuştu.

Raikkonen ise iyi olmayan bir start sonrası 2 pitstop ve istikrarlı turlarla iyi iş çıkartarak 2.oldu. Yarışı Vettel'in önünde bitirip ondan 3 puan aldı ve genel klasmanda 2.'liğe yükselmeyi başardı.

Vettel'in galibiyet şansı Button'un arkasında takıldığı o uzun bölümle bitmiş oldu. Bir de yarışın sonlarına doğru Kimi'nin hareketini kast ederek "Bana yeterince yer bırakmadı" demesi... Vettel'in 3 şampiyonluğu var ama bu tavırları, bu davranışları onu antipatik hale getiriyor diye düşünüyorum. Ayrıca Erbatur Ergenekon, Vettel ve Red Bull için söyledikleri muhteşemdi. "Ne zaman Vettel'in yarışı kazanamayacağı anlaşılınca telsizden yok KERS bozuldu, yok ön kanatta hasar var, yok yine KERS bozuldu" gibi konuşmalar geçiyor demişti. (tam olarak cümle bu değil ama söylediklerinin ana fikri buydu ) Kesinlikle harika tespit.

Grosjean ise gerçekten çok hızlı olduğu, Vettel'i de pist üstü pozisyonda geçtiği bir yarışta bu tip bir hata yapınca podyum dışında kaldı. Penaltı alması haklı bir durum ben ilk başta penaltılık bir pozisyon değil demiştim ama tekrarı izlediğimde yanıldığımı anladım.

Alonso ve Ferrari burada yavaş kaldı. Üstüne bir de Vettel'e yine puan kaptırıp genel klasmandaki 2.'liğini de kaybetti.

Umarım Vettel'in yarış kazanamadığı ve şampiyonun Raikkonen veya Alonso'nun olacağı bir sezonun ikinci yarısı geçiririz.

Yalnız şu son durum göz önüne alındığında eğer Vettel şampiyon olamazsa bu sezon, şampiyon olucak adam Hamilton olucak gibi duruyor.
    Ferrari'nin aracı hızlandıracağı falan yok çünkü bu gidişle...

• @HyperioИ

Hiç önemli değil, Vettel olmasın yeter ki. Hamilton'a da razıyım.
  • Aynen hocam inş. Alo-Rai ikilisinden biri şampiyon olur

• Hakemleri bu aralar anlamak cidden zor. Grosjean'a verilen cezayla ilgili Massa "Sadece 2 tekerleğin çizgi dışına çıktığını, bu doğal birşey olup ceza gereksiz" demiş.

Hakemler bununlada yetinmemiş birde yarıştan sonra incelenecek olan Grosjean-Button olayıyla ilgili +20 saniye cezası vermişler fakat Grosjean yarışı Button'ın 21 saniye önünde bitirince hiçbirşey değişmemiş oldu. Olayların adamı olduğunu hepimiz biliyoruz ama son 2 yarıştır iyi giden bir pilotu resmen katletmeye çalışıyorlar

Startta Vettel, Grosjean'ı çizginin üzerine kadar sıkıştırırken hakemler nereye bakıyorlardı acaba ? Yoksa startta bunlar mübahta, yarışın ortasında mı böyle oluyor

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.