Şimdi Ara

10 parmak klavye kullanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
2
Favori
5.452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar. Bu konuda kendimi geliştireyim dedim ama hiç umutlu değilim. Yıllardır 2 parmak yazıyorum. Şubatta katipliğe başvuru yapacam. Sizce bir ayda gelişir mi. 3 dakikada 90 kelime yazmak lazım. Daha önce bu konuda kendini geliştiren arkadaşlar ne kadar sürede bu işi başardılar acaba. Laptop klavyesiyle çalışmak farkeder mi. 2 parmaktan 10 parmağa geçiş çok zor olacak gibi duruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doğru söyleyen adam -- 6 Ocak 2013; 16:17:12 >

• Ben şu anda 6-7 parmakla yazıyorum. hiç özenmedimde kendiliğinden oldu

Soruya gelirsek; neden olmasın ?
  • Zamanla olur, yazı yazmaktan klavyenin yerlerini ezberliyorsun zaten, şu anda bu yazıyı yazarken bile bakmadan yazıyorum.
  • Yıllardır 2 parmak yazıyorsun, katipliğe kalmış şurda 1 ay.
    Yılların alışkanlığını 1 ayda hop 10 parmağa dönüştürmeyi bekleme
    Kendini geliştirebildiğin kadar geliştir normal yazmada
  • bir katip olarak söylüyorum 1 ayda sıkı çalışma ile öğrenirsin. kı sınav zaten mart sonunda o zamana kadar sıkı çalış

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yetmiş alamadim yillardir on parmak yaziyorum f klavye akar ama kpss puanim yetmiyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Klavye de tuş oturmuyor
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben çok küçükken öğrenmiştim babam öğretmişti ancak 10 parmakla değilde 8 parmakla yazıyorum baş parmakları nedense kullanmıyorum Kolaydır ya
  •  10 parmak klavye kullanmak
  • 2 parmakla iyi yazıyorum yerleri de ezberledim fakat 3 dakikada 90 kelimeye zor çıkarım. Çıksam bile adamlar güler 2 parmakla yazıyorum diye.:D 10 parmak isterler.

Siz de Yazma Testi'ni ziyaret edin ve deneyin!

Q klavye ile, normal de F le 10 parmak üzerine uzun zaman uğraşmışlığım ve çok iyi sonuçlar çıkarmışlığım var.
    Benden sana tavsiye gene de F klavye Türkçe'ye daha uygundur benim 10 parmak yazmam sadece okulda 4 ders saatini almıştı.
    Önemli olan azim, bol bol metinler yaz, bu tür siteler bul gelişimini takip edebileceğin.
    Öncelikle 10 parmak yazarken hızlı yazmak yerine doğru yazmaya dikkat et, alıştıkça hızlanıcaksın.

benim bu şekilde hazır konusu varken sorayım 4 parmakla yazıyorum çok yanlışım oluyor yanlışı düzeltmek için uğraşmadığımı farzedersek dakikada 100'ün üstüne çıkarım diye tahmin ediyorum. çok mu yazmam gerekir yanlış yazmamak için?
  • zaten bi yerden sonra bakmadan yazabiliyosun ama bir kağıda bakıp birde ekrana yazmak sıkıntı mesela şu anda bakmadan yazıyorum bide yanlış yazarsan sakın yanlış harfe tıklayıp silmeye kalkma örnek olarak "önrek" yazıdın klavyeyle rn ye gelene kadar komple kelimeyi sil ve yeniden yaz emin ol daha çabuk yazoyosun ve şu anda 1-2 kelime yazdım ve genelde yanlış yazarım ve hep böle yapıyorum ve şu anda rahat 10 tane yanlış yaptım maximun 25 sn surdu bunu yazmam
  • 80 yaptım

3-4 parmak yazıyorum 10 parmak yazandan daha hızlıyımdır

ayrıca msnde konuşmak alışkanlık olmuş sürekli entere basma isteği geldiğinden baya bi zaman kaybettim en az 90-95 yapmıştım

edit :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sam B. -- 6 Ocak 2013; 16:47:16 >
  • 10 Parmak diye bir program var onu kullanabilirsin

• http://10fastfingers.com/speedtests/generate_screenshot_result/124_621_0_0_110_1_99.9_5_5092

Edit:

Bu siteden bol bol test yap. Elinin alışmasına yardımcı olur. Ama o kadar kısa sürede de çok iyi sonuçlar almayı bekleme. Bu alışkanlık işidir.

Edit 2:

Doğru ve hızlı yazmak için önce doğru yazmayı öğrenmeniz gerekiyor. Elinizin klavyedeki konumu ve hangi bölgelere hangi elin hakim olacağını belirlemek lazım. Yani sol taraftaki harfler için sağ elini refleksle bile olsa götürmemelisin. Ne yaparsanız yapın kelimeyi doğru yazmaya bakın. Kelimelerin bütününü düşünün. Harf harf düşünüp o şekilde yazmaya kalkarsanız yavaşlarsınız.

Son Edit:

Türkçe karakterleri ve noktalama işaretlerini içeren uzun metinleri word gibi bir metin işleme programına geçirmekle işe başlayabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Magnussen -- 6 Ocak 2013; 17:51:29 >

• Ben yazın yapmıştım(Fitken)en fazla 60 falan olmuştu.nasıl bu kadar hızlı yazıyonuz la
  • çok rahat 100'ü geçebiliyorum 120 yaparım kanımca
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Pisagor-

Zamanla olur, yazı yazmaktan klavyenin yerlerini ezberliyorsun zaten, şu anda bu yazıyı yazarken bile bakmadan yazıyorum.

bende hiç bakmadan yazıyorum klavyeye. 7-8 parmak kullanıyorum yazarken. 10a tamamlamak biraz zor gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xan'ela -- 6 Ocak 2013; 17:09:30 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.