Şimdi Ara

10 Yılda Değişen Nedir ? Kontejyanlar -Yeni Açılan Üniversitler İle İlgili?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bir şey sormak istiyorum. Ya ben bunda 5-10 sene öncesini hatırlıyorumda üniversite sayısı az ve kontejyan da az olunca herkes
    Durumu şikayet ediyordu yok kontejyan az . İsteyen üniversiteye gidemiyor diyerek. Şuan bakıyorum kontejyanlar çok ve bir sürü üniversite var isteyen gidip üniversite okuyabiliyor. Ama gene
    bu seferde heryerde üniversite oldu herkes üniversite mezunu olacak diye şikayet ediliyor. Anlamıyorum. Peki doğru olan nedir? Adamlar nasıl bir sistem getirmelidir ?

• Eskiden 10tane universite varsa, suanda okunacak 12-13 universite var gerisi faso fiso universite. 10yilda artan ogrenci sayisi icin kaliteli okul sayisi az, eskiden rekabet azdi, sorular kolaydi ona ragmen orta bisi yapan iyi yerlere gidiyordu, bak 40-45 yaslarindaki kisilerin okuluna ve yaptigi ise.Simdi ise zorluktan rekkabetten dolayi ogrenci kalitesi artti ama universite yeterli olmadigindan en iyi ogrenci bile fasa fiso universiteye gidip kendini issiz sinifina koyuyor. Tabi 10yil oncesi icin degilde 20-25 yillik sorun bu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Manyetizma

Eskiden 10tane universite varsa, suanda okunacak 12-13 universite var gerisi faso fiso universite. 10yilda artan ogrenci sayisi icin kaliteli okul sayisi az, eskiden rekabet azdi, sorular kolaydi ona ragmen orta bisi yapan iyi yerlere gidiyordu, bak 40-45 yaslarindaki kisilerin okuluna ve yaptigi ise.Simdi ise zorluktan rekkabetten dolayi ogrenci kalitesi artti ama universite yeterli olmadigindan en iyi ogrenci bile fasa fiso universiteye gidip kendini issiz sinifina koyuyor. Tabi 10yil oncesi icin degilde 20-25 yillik sorun bu

Alakası yok eskiden öğrenci sayısı kontenjana göre aşırıymış.40-45 yaşındaki insanlara bak diyorsun örneğin babam istanbul siyasalı bırakmış sonra marmara işletmeye devam etmiş üniversiteye gidiyorum diyince herkes şaşırıyordu diyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: In God We Trust

quote:

Orijinalden alıntı: Manyetizma

Eskiden 10tane universite varsa, suanda okunacak 12-13 universite var gerisi faso fiso universite. 10yilda artan ogrenci sayisi icin kaliteli okul sayisi az, eskiden rekabet azdi, sorular kolaydi ona ragmen orta bisi yapan iyi yerlere gidiyordu, bak 40-45 yaslarindaki kisilerin okuluna ve yaptigi ise.Simdi ise zorluktan rekkabetten dolayi ogrenci kalitesi artti ama universite yeterli olmadigindan en iyi ogrenci bile fasa fiso universiteye gidip kendini issiz sinifina koyuyor. Tabi 10yil oncesi icin degilde 20-25 yillik sorun bu

Alakası yok eskiden öğrenci sayısı kontenjana göre aşırıymış.40-45 yaşındaki insanlara bak diyorsun örneğin babam istanbul siyasalı bırakmış sonra marmara işletmeye devam etmiş üniversiteye gidiyorum diyince herkes şaşırıyordu diyor.

O zamanlar universiteye giden azdida o yuzden sasiriliyordu, universiteye gitme ihtiyacida cok degildi cunku meslek liseleri yeterliydi. Mesala cevremde o kadar universite okumayan var ama universite okuyanla ayni imza yetkisine sahip ve deneyimli. Imza yetkisi eskiden meslek lisesi cikislara veriliyordu buda universiteye gitmek icin sebeb birakmiyordu ama simdi universite okumazsan imza yetkin yok. O zamanki egitim sistemi meslek liseleri uzerineydi ve kalite iyiydi suanki avrupada oldigu gibi, su anki sistemde meslek liseleri olmasinda ne olsun sistemi buda dunyada tek olan ulke biziz gereksiz ve kalitesiz bi sistem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyetizma -- 16 Nisan 2012; 16:09:01 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.