Sony HC40 MiniDv kameram geldi sonunda amerikadan. ancak prize takmadan önce danışmak istedim; üzerinde 100-240V 50-60Hz yazan bir şarj adaptörü çıktı kutudan. İstanbulda kullanırken ara adaptöre ihtiyacım var mı direkt takarsam yakarmıyım cihazı yoksa sorun olmaz rahatca kullanabilirmiyim. Bir de piyasada satılan DV kamera kasetlerine dikkat ettim üzerlerinde PAL diye kocaman yazmışlar. Ama arka tarafta PAL NTSC vs. yazıyor. NTSC kameramda sanırım bu sorun olmaz. son olarak türkçe kullanım klavuzuna ihtiyacım var. yardımcı olabilecek arkadaşların duacısıyım, e tabi masraflarını da karşılarım :)
Şayet fiş şekli bizim standartlarında ise çalışmasında bir problem olmaz... PAL ve NTSC desteklediğine göre kaset de sorun olmaz... Ancak kullanma kılavuzu bilgisine ulaşamadım... muhtemelen net haricinde araman gerekecek gibi...
Üzerinde Input: 100-240 V~, 50-60 Hz yazıyorsa kullanabilirsin. Bizdeki şebeke gerilimi 220 V~ 50 Hz. (Öyle diyorlar yani.) Bir mağazadan rica edip, kullanma klavuzunun fotokopisini alabilirsin. Modele dikkat, Amerika'da satılan model Türkiye'de olmayabilir. TV'n de NTSC uyumlu olmalı. Güle güle kullan.
teşekkürler. 100-240 V~, 50-60 Hz yazıyor ve ben de kullanabilirim diye tahmin etmiştim, sorup garanti edeyim dedim. fişin ucu usa standardında ancak bizim standartlarda bir ucu ona takarak halledebilirim sanırım.
Orjinalden alıntı: erroraesthumanum
Üzerinde Input: 100-240 V~, 50-60 Hz yazıyorsa kullanabilirsin. Bizdeki şebeke gerilimi 220 V~ 50 Hz. (Öyle diyorlar yani.)
Bizdeki şebeke gerilimi faz-toprak arası yaklaşık 240v tur bizzat ayarlıyorum bu gerilim Frekansta 49.8 Hz in altına düşmez çünkü sistem otomatikman devreden çıkar. Adaptörlerin gerilim aralığı 2 şey ifade eder 1- Sürücü trafodur, yani giriş gerilimi çıkışı etkilemez. 2- Çıkış gerilimi giriş ile doğru orantılı olarak değişir cihaz ve ya adaptörde voltaj anahtarı vardır. Özet olarak adaptörün üzerinde 220-110 seçici anahtar yok ise gönül rahatlığı ile kullanabilirsin.