|
100 cc altındaki motosikletlere ve dronelara vergi geliyor! (5. sayfa)
-
-
Öyle bakarsan olaya mtv niye ödüyoruz ki. Aracı alırken dünya kadar vergi ödedik. Benzin alırken vergi, yedek parçada vergi, işçilikte vergi var. Hep veriyoruz.
Ancak 100 cc ve altında vergi yok en kötüsü sigorta yok. Sıfır araba al 50'lik motor kullanan çulsuzun biri çarpsın bakalım para alabiliyor musun?
-
Bu iktidar değişsede bu vergiler kalkmaz yeni gelen hükümet için kolay para demek bu vergiler.Allah türkiyede kalanların yardımcısı olsun
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Rahat olsun yüce halkımız bunun hesabını bir sonraki seçimlerde tekrar Ağ Partisine oy vererek en ağır şekilde sorar.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Allah belanızı versin.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
100 cc altındaki motorlara + elektrikli bisikletlere sigortada zorunlu olmalı. Millet arabasına çarpıyo çoluk çocuk sonra ödeyemiyo ailesi
Halkı daha fazla nasıl daraltıp bunaltırız, alım güçlerini nasıl düşürürüz diye düşünürken bu hafta da akıllarına bu parlak fikir geldi ve rahatladılar.
-
Erken emekliliğe ben de karşıyım ama buradaki argümanınızın doğru olduğu kadar yanlış olan tarafları da var. Emekli olduğunda bu para nasıl ödenecek diyorsun mesela. İyi de bu insanlar yıllarca gelirlerinden prim ödedi, vergi ödedi. SGK bu fonları kullanamadıysa bunlar onların sorunu değil. Hükümet bu primlere bile çöktüyse bunlar onların sorunu değil. Bir de pek çok eğitim seviyesi düşük insan maaşını devletin verdiğini sanıyor. Yani tamam devletin bir kurumundan alıyorsun ve evet vergilerle sübvanse ediliyor ama o maaşı sanki devlet bir yardım yapıyormuş gibi o para devletten havadan geliyormuş gibi bir algı var öyle bir algı oluştu devlet ödüyor deyince. İnsanlar sanırım brüt ücret nedir, net ücret nedir, ödenen primler nereye gidiyor gibilerinden hiçbir şeyin farkında değil galiba. Eğitim seviyesi düşük olan kitle hiç farkında değil. Vergiyi neden ödüyorlar bunun hiç bilincinde değiller. Bilinçte olsalar ülke soyulurken sanki başkasının parası çalınıyor gibi tepkisiz kalmaz ortalığı ayağa kaldırırlardı.
Bir diğer durum 40 yaşında birileri emekli oldu diye ekonomi birden krize giriyorsa orada başka problemler vardır. Bu 40 yaş emekliliğinin etkilerini normalde gelecekte görmemiz gerekirdi, gelecek kuşağı ve onların geleceğini etkileyecek çünkü. Eğer şimdi görüyorsak sorun başka bir şeydir ve daha büyüktür. Evet bildiniz, ekonomik kriz. Krizdeyiz, 2018'den beri. Zaten ekonomi birden krize girmedi bugünlere de adım adım geldik, anbean yaşadık. 2018'de Dolar 2 küsür TL'idi Avro vs de ondan halliceydi. Her şeyin fiyatı kurlarla artan vergilerle birlikte katlanmaya başladı. Günümüze kadar vergi, zam, vergi, zam diye geldik.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 12 Ekim 2024; 15:26:12 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Öyle demeyin ama savunma sanayi kalkınacak sınırlarımızı koruyacaklar!
O zaten mevcut ve alınıyor, adı da: GSS. Lütfen daha farklı daha yaratıcı vergi fikirleriyle gelin. Hökümetimize acil para lazım, zor durumdalar. Doymuyorlar, ihtiyaçları bitmiyor. Yeni Mercedes'ler yeni özel uçaklar lazım. Reise yeni gemicikler lazım. Hanımına 50 bin Dolar'lık yeni çantalar lazım. Yurtdışında daha fazla elit, butik mağaza kapatması lazım. Bazılarına burundan çekilen pudra şekeri lazım. Lazım da lazım ihtiyaçlar bitmiyor.
Dostum şu an emekli ücreti çalışanlardan toplanan prim ile karşılanabilir mu ? Hayır. Peki nasıl ödemiyor? Devasa bir acik halktan toplanan vergilerden yani hazineden aktarılan paralarla kapatılıyor.
Peki neden böyle? Bir çalışandan alınan prim sadece maaş vermek için değil ücretsiz saglik hizmetlerini de karşılıyor.
Peki her emekliye karşı çalışan sayısına baktığımızda ne görüyoruz. Normalde bu ideal bir durumda 4 çalışana 1 emekli olmalı, hadi Sosyal devlet diyelim 3 çalışana 1 emekli olsun.
EYT öncesi durum neydi ?
1.9 çalışana 1 emekli , EYT sonrası 1.55 çalışana 1 emekli. Sgk'ui alıp psel bot emeklilik şirketi yapsan ertesi gün, anında batar . Zaten batık bir kurumu siyasiler oy hırsı uğruna artık hcindem çıkılmaz bur bekara soktular.
Bu neden oldu ?
Normalde sen ve benim yani tüm vatandaşlar ile aynı yaşta emekli olması gereken insanlar senden ve benden 20 yıl erken emekli edildi. Hani adalet ? Ben 60 yaşında emekli olurken o 40 yaşında emekli olacağım dedi ve buna adalet dediler.
Halbuki matematik iotada düştüm zaten iflas etmiştir ve sen herkesim iflas ettiğini bildiğin sisteme milyonlarca hakkından fazlasını hemde çok coook fazlasını jsteyen herifi koltuk hırsının yüzünden sisteme dahil ettin.
Simdi başa geri dönelim. Ne demiştik Sgk zaten EYT öncesinde açık veriyordu görüşler ve çıkışlar tutmuyordu. Yani sen açık veren bor sisteme bir anda milyonlarca genç emekli ekleyince ne oldu ?
Büyün maliyet Sgk'ya değil bütçeye yıkıldı. Peki bu oaralari leylekler mi getirdi hayır. Peki ne oldu ? Ya havadan para basıp enflasyonu zıvanadan cikartacaktin yada bu surekli , haksız, adaletsiz kapris içinn, birilerinin koltuk hırsının için ekonomiye aslında hiç gerekli olmayan bir ton vedgj saldın.
Peki 40 yaşındaki emekliler be yaptı? Yüzde 90i mesleğine devam etti fakat Kayitdisi olarak yani hem Sgk'dan para alıp hemde Sgk'ya girmesi gereken bir kayıtlı çalışanın yerini işgal ettiler.
Sonuç ahlaksızlığın zincirleme reaksiyonu.
Arjantin bir zamanlar Avrupalıların kadar zengindi fakat sonra Peron diye bir herif geldi ve ülkenin zenginliklerini yar8n yokmuscasina dağıttı, buna Peronizm adi verildi ve sonraki siyasetcilerde bunu takip etti, kamu harcamalarının yükseltti, vergileri arttırdı. Bu verimsiz harcamalar ekonomik canlılığı öldürdü, büyüme yavaşladı ve giderek siyasiler koltuk hırsları için bu sürdürülemez kamu vaatleri için karşılıksız oara basmaya başladılar.
Sonuç Arjantin gibi çok zengin bir ülke 19 yıllardır bir kişiye dongudude kısık ateşte fakirlesmeye devam etti.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 12 Ekim 2024; 15:39:57 >
-
Evet bu emeklilik yasasi Kemal Derviş döneminde değiştirildi. Fakat niye değiştirildi ?
Süleyman Demirel denen herif kendi koltuğu uğruna öyle akilsiz bir emeklilik yasasi çıkardı ki dünyada örneği yoktu.
O dönem sürekli yönetim değiştiğinde, kayıp 90lar diye açıldığından siyasetçiler koltuğu kaybedeceklerini hissettikletinde kendinden sonraki siyasi rakibini batırmak için bilinçli bor biçimde ülkeyi felakete götüren adımlar attı.
Sonuç 2001de Türkiye tamamen çöktü ve disardan getirilen bir teknokrat siyasilerin bu pisliklerini bu akildisi , uygulanması imkansız doğa yasaları ce matematiğe aykırı, kalıcı enflasyona neden olan ahlaksız yasaları kaldırdı.
Simdi sana şunu soruyorum bizim insan yapımı yasalarimiz doğa kanunlarinin üstünde mi ?matematiğin üstünde mi ?
TBMM'Yİ gidip su bundan sonra 0 derecede değilde 10 derecede donacak diye bir yasa çıkartırsın su 10 derecede mi donar ! Hayır donmaz.
Bu nedenle yasaların doğa kanunlarına ve matematiğe uygun olması gerekir. Ülkeyi göz göre göre iflasa götürecek kararlar bu hak diye savunulamaz. Doğa, doğa kanunlarına, mate.tige aykırı hak olmaz . Ve 40 yaşında emeklilik bu ülkenin geleceğine atılmış çok büyük bir kazıktır.
Bu böyle devam ederse nd d flasyon belası biter nede ağır vergilere .ahlum ekonomi buyur . Uzun vadede Arjantin olursun!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 12 Ekim 2024; 15:50:29 >
-
Hocam tekrar ediyorum ben erken emekliliğe karşıyım, tıpkı 65 yaş gibi çok geç gelen emekliliğe karşı olduğum gibi. Evet adaletli değil kesinlikle birilerinin 40 yşaıdns rmekli olurken birilerinin 60-65'te emekli olması. Yine tekrar ediyorum devlet evet sübvanse ediyor vergilerle buna da katılıyorum. Hatta şu anda bir emekliye düşen prim ödeyen sayısı az buna da katılıyorum Emekli olanlar halen kaçak olarak çalışmaya devam ediyor bunu zaten biliyorum, herkes farkında.
Ama argümanında yine eksikler, krizi tamamen erken emekliliğe indirgeme hataları görüyorum. Krizi geçelim ona sonra dönücem. Sen anlık olarak şu anda çalışanın ödenen primlerine ve emekliye giden paraya bakıyorsun anlık olarak baktığında doğru zarar yazıyor. Ama bu adamlar yıllarca prim ödedi kümülatif bir şekilde. Bu para nereye gitti, bu fonu SGK ya da devletin kurumu ne yaptı derim ben de. Enflasyonda eridi dersen erimemesini sağlamak bu kurumun ya da devletin görevi derim ben de. Belli ki bu fon bir yerlere aktarıldı kullanıldı. Diyelim ki hiç kullanılmadı ve enflasyon yoktu. Bu adamların birikimlerinin en azından bir süre emeklilik maliyetlerini kurtarması gerekirdi. Ama argümanınıza göre bu adsmalr emekli oldukları an maliyet yükü oluşturup zarar yazmaya ve kriz oluşturmaya başladı. Bu adamlar 2023'ün seçimine yakın emekli edilip maaşlarını sonradan almaya başladılar. Hatta aksamalar bile oldu. Erken emeklilik nasıl bir belaydı ki bu etkiyi aniden gösterebildi? Sen bile diyorsun bu bir süreçtir, kısık ateşte fakirleştirir diye yani bu birden olmaz. Bunun acısı sonradan çıkar. Bu hemen oluyorsa dediğim gibi başka sebep etki ediyor demektir. Gelelim krize. 2023'ün emekli maaşları dağıtılana kadar ülkede kriz yok muydu yani? Yüksek enflasyon yok muydu, yüksek vergiler, yğksek vergi zamları yok muydu? Bu sorunlar 2018'de çokşiddetli bir şekilde başladı. Hatta 2018 seçimlerinden önce RTE'nin meşhur "şu kardeşinize yetkiyi verin sonra krizle şunla bunla nasıl mücadele ediyoruz görün" demedi mi? Demek ki erken emeklilik mevcut krizin yaratıcısı değilmiş. Bak adam daha o zamanlar kriz ve enflasyon üzerine konuşuyor üstelik ülkedeki krizi inkar eden adam kürsüde kriz olduğu ön kabulüyle propaganda yapıyor. Erken emeklilik olsa olsa geleceğin ekonomik krizine sebep olur ya da mevcut krize tuz biber olur.
Buhar edilen 128 Milyar Dolar, sığınmacılara harcanan on milyarlarca Dolar, kamu tasarrufunun sıfır olması, bilalis israfın dibine vurulması, yanlış ekonomi politikaları, yanlış dış politikalar bizi bu krizlere getirdi. Pandemi ve deprem talihsizlikti (gerçi deprem burada tek başına suç kaynağı olarak görülemez, ihmaller burada asıl zararı verdi) emeklilik mevzusu buradaki listenin en sonunda yer alır ve daha çok geleceğe etki eder. İşte 65 yaş adaletsizliği de bu yüzden zaten. Bizi şu anda asıl vuran şey erken emeklilik değil yani. Ama etkisi yok demiyorum etkisi var.
-
"Erken emekli olduğu zaman ideal ücreti alamayacak hem de ikinci bir iş aramak suretiyle ikinci iş ile işsizliğe öncü olacak. SGK sistemimizin çökmesini istemelerinin tek sebebi kaos ortamından kendilerine siyasi rant devşirme hesabıdır. Biz bunu yapmayacağız.
"Arkadaşlarıma söylüyorum. Beni bu yola asla teşvik etmeyin. Milletimin zararına olan bir şeye asla yokum. Seçim kaybetsek de yokum.
Recep Tayyip Erdoğan - 16 Kasım 2019
Simdi ülkenin adım adım neden felakete gittiğini anlıyor musun , sahsi çıkarlarını ülkenin çıkarlarının önüne geçtiği için.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 12 Ekim 2024; 16:9:59 >
Buna katılıyorum. Erken emeklilik demek gelecekten çalmak, geleceği ateşe atmak, sonraki kuşağı yakmak demektir. Bak verdiğin örnekte bile önceki erken emekliliklerden bahsedip etki olarak 2001 krizini göstermişsin mesela ve yine siyasilerin kendi koltuklarını kurtarıp sonraki siyasetçiyi yakmak için böyle akıl dışı bir yönteme gittiklerini söylemişsin. Bu verdiğin örnekler benim yazdığım şeyleri destekliyor. Erken emeklilik denilen şeyin acısı sonradan çıkıyor. Bizim şu andaki mevcut ekonomik krizimiz aslında 2018 yılından itibaren yaptığımız yani hükümetin uyguladığı ahmakça kararlar yüzünden oldu. Ülkeyi kronik bir krize soktular, kendileri başta kaldı yine çözemediler, çözemiyorlar. Hükümet iu anda erken emekliliği kaldırss bu kriz yine çözülemeyecekti bir tık daha hafif olurdu ama yine vahşi enflasyon ve fakirleşme devam ederdi. Hükümet önceki siyasilerin yaptığı gibi geleceği yaktı yine. Yalnız bir farkla bunun kriz içindeki ülkedeyken yaptı. Yani olabilecek en kötü senaryoda. 40 yaşında emekli olanlar hiçbir zaman o paralarının bir işe yaradığını göremeyecek çünkü aldıkları maaşın alım gücü olarak cep harçlığından farkı yok. O 90'larda emekli olanların refah düzeyinde bile olamayacaklar. Çünkü şu andaki kriz o ödenmin krizinden çok daha berbat. 2001 krizinden berbat. 2001 krizini yaşayıp bitirdik şu andaki kriz bitmiyor durmuyor. Alınan bunca vergilere rağmen durmuyor.
Emekliler erken emekliler şunu anlamıyorlar genellikle. Sigortasız çalışıp çift dikiş yaptıklarında bir refah artışı yaşıyorlar gibi oluyor ama gün gelecek çalışamayacak hale gelecekler gerçekten yaşlandıkları için. O zaman ne olacak? Bu cep harçlığıyla yaşayabilecekler mi? İşte bunun düşünülmesi gerekiyor. Millet anı yaşıyor, çalışırım bir de emekli maaşı destek olur oh yaşarım diyor da kazın ayağı öyle değil işte. İnsanların emeklilik algısı çol enteresan gerçekten. Emekli adam çalışmaz arkadaş. Çalışamayacağı için çalışmaz. Ama bu arada bir çalışan kadar da maaş alabilmesi gerekir en azından hayatını idame ettirbilmesi. Emeklidir artık çalışma hayatı bitmiştir. Bizde adam emekli olmuş çalışıyor. O zaman niye emekli oluyon dayı. Bizde her şey ters ve yanlış işliyor.
-
Şahıslar gelip geçer önemli olan yapısal reformlardir. Erdoğan cd Kilicdar tüm ülkenin sırtına 20 kusır yıl bela olacak bir kazık çaktılar.
Ulkeyi şahıslar kurtaramaz sistem kurtarır, bizim sistemimiz tamamen herkesin haketmedjgini yediği bir yapıya büründü.
2012den itibaren yavaş yavaş 2018den itibaren hızlanarak Kenal Dervişin bütün yapısal regormlato tersine çevrildi.
Yunanistan neden o tarihi iflasa sürüklendi biliyor musun ? Ülkedeki bozuk ve yolsuzluk yapı devam ederken iktidar ve muhalefet partilerinin sistemi düzeltmek yerine sadece hortumu kendi yandaşlarına çevirmeyi tercih ettikleri için. Bu EYT denen zumbirti bu ülkede snflasyonun kalıcı, büyümenin jse düşük kalmasını garantilemistir .
Biri 2001deki gibi kollarını sivayip elini bu pisliğe daldirip insanların canını adalet icin yakmadikca da Ali gider Veli gelir ancak enfkasyon ve fakirlesme baki kalır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 12 Ekim 2024; 16:19:16 >
-
İşte popülizm ve sadece seçimi-koltuğunu düşünme, kaybetme korkusu birilerini buraya getirmiş. Popülizmi ana mualefet yaptı iktidar ise seçim kaybetme korkusuyla kendisi uyguladı. Sonuç ateşe atılan gelecek kuşak.
Bu vergiler İsrail saldırısını engelleyecek mi?
Garsonun bahşişine bile göz diken tiplerden herşey beklenir. Yatıp kalkıp yarın ne vergi getirsek derdindeler..
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X