Şimdi Ara

100 + kişinin bağlanacağı Antenli WiFi sistemi önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
1
Favori
1.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, 100 - 200 kişinin bağlanabileceği 500 m2 alana wifi sinyalini ulaştırabilecek bir sistem var mı. Nasıl bir araştırma yapmam lazım veya önerileriniz var mı acaba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prax -- 23 Ocak 2021; 0:54:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba hocam
    Öncelikle ihtiyacınızı tam olarak belirlemek lazım.
    Tam olarak nerede kullanılacak bu sistem ? Kütüphane, kafe, lokanta vs.
    Ayrıca internet hızınız nedir ?
    Wifi kullanıcıları kendi arasında dosya paylaşımı vs. yapacak mı ? Yoksa sadece internet mi kullanacak ve bu interneti ne kadar hızını kullanacak ne yapacak ?

Ayrıca 500 mt2 büyük bir alan tek cihaz yetebilir ama uzak köşelerde iyi performans alınacağını sanmıyorum.
    Ayrıca 200 kişi kapasiteyi kaldıracak cihazda var ama maksimum kapasitede kullanmaya çalışmak ne kadar stabil olacaktır bilmiyorum.
    İss'in verdiği modemler bile 5-6 cihazdan sonra saçmalıyor.

Kullanacağınız alanın şeklide önemli kare şeklinde mi dikdörtgen şeklinde mi T şeklinde mi L şeklinde mi ?
    Arada ne kadar duvar var ve duvarların kalınlığına göre değişir.

En güzel sistem mesh sistem yani aynı wifi'yi tekrarlayan farklı köşelerde 3-4 modem bağlayarak en iyi kapsama alanı ve modem başına düşen kullanıcı sayısı minimum kapasitede kalır.
    Ayrıca daha uygun bir sistem olur.

Sorduğum sorulara tek tek ayrı ayrı cevap verirseniz ihtiyacınıza en uygun sistemi bulmuş oluruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: iCrush

Merhaba hocam
    Öncelikle ihtiyacınızı tam olarak belirlemek lazım.
    Tam olarak nerede kullanılacak bu sistem ? Kütüphane, kafe, lokanta vs.
    Ayrıca internet hızınız nedir ?
    Wifi kullanıcıları kendi arasında dosya paylaşımı vs. yapacak mı ? Yoksa sadece internet mi kullanacak ve bu interneti ne kadar hızını kullanacak ne yapacak ?

Ayrıca 500 mt2 büyük bir alan tek cihaz yetebilir ama uzak köşelerde iyi performans alınacağını sanmıyorum.
    Ayrıca 200 kişi kapasiteyi kaldıracak cihazda var ama maksimum kapasitede kullanmaya çalışmak ne kadar stabil olacaktır bilmiyorum.
    İss'in verdiği modemler bile 5-6 cihazdan sonra saçmalıyor.

Kullanacağınız alanın şeklide önemli kare şeklinde mi dikdörtgen şeklinde mi T şeklinde mi L şeklinde mi ?
    Arada ne kadar duvar var ve duvarların kalınlığına göre değişir.

En güzel sistem mesh sistem yani aynı wifi'yi tekrarlayan farklı köşelerde 3-4 modem bağlayarak en iyi kapsama alanı ve modem başına düşen kullanıcı sayısı minimum kapasitede kalır.
    Ayrıca daha uygun bir sistem olur.

Sorduğum sorulara tek tek ayrı ayrı cevap verirseniz ihtiyacınıza en uygun sistemi bulmuş oluruz.

Teşekkür ederim cevabınız için.

-Diktörtgen şeklinde yaklaşık 50 apart daire için kullanmayı düşünüyoruz. Yani 50 daire ayrı ayrı dikdörtgen şeklinde.

-İnternet hızı 50 Mbph fiber. 2 hat alınabilir. Paylaştırmak adına

-wifi kullanıcıları kendi aralarında dosya paylaşmayacak sadece İnternet kullanımı yapıcaklar.

-duvar olarak sadece apart ların kendi duvarları var standart

Dediğiniz gibi 10 metrede 1 router koymayı düşündük fakat dış mekan router bulamadım. Router aslında dediğiniz gibi en ucuz ve pratik yöntem aslında

• Dediğiniz şekilde 2.4 GHz routerler işinizi görecektir o zaman hocam 5 GHz hem gereksiz hemde masraflı olur.

Dış mekan için olan cihazlar var ama dış mekan'a niye ihtiyacınız var onu anlamadım apart için kullanılacaksa özellikle
  • quote:

Dediğiniz şekilde 2.4 GHz routerler işinizi görecektir o zaman hocam 5 GHz hem gereksiz hemde masraflı olur.

Dış mekan için olan cihazlar var ama dış mekan'a niye ihtiyacınız var onu anlamadım apart için kullanılacaksa özellikle

Daha iyi frekansı alır diye düşünmüştüm. Ondan dolayı.

• quote:

Dediğiniz şekilde 2.4 GHz routerler işinizi görecektir o zaman hocam 5 GHz hem gereksiz hemde masraflı olur.

Ve fakat router ların bağlantı sayısı önemli olur mu. Maksimum 1 router a kaç bağlı kişi olabilir. Ek olarak ana modem ne tavsiye edersiniz.

• prax P kullanıcısına yanıt

Dış mekan cihazına gerekmyok o zaman dış mekan ürünlerde asıl amaç yağmur çamurdan korumak ayrıca aşırı tuzlu

İnternet altyapınız nedir tam olarak fiber mi vdsl mi ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Dış mekan cihazına gerekmyok o zaman dış mekan ürünlerde asıl amaç yağmur çamurdan korumak ayrıca aşırı tuzlu

Ttnet Fiber altyapı. Vdsl2 olması gerek. Acaba TV lerdeki gibi antenli bir sistem oluyor mu bu router tarzı cihazlarda. Yani tek yerden halletmek imkanj

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prax -- 23 Ocak 2021; 13:25:33 >
    https://altyapisorgu.netspeed.com.tr/

Hocam buradan sorgu yapıp ekran görüntüsünü atabilir misiniz ?
  • quote:

Ttnet Fiber altyapı. Vdsl2 olması gerek. Acaba TV lerdeki gibi antenli bir sistem oluyor mu bu router tarzı cihazlarda. Yani tek yerden halletmek imkanj

• quote:

https://altyapisorgu.netspeed.com.tr/

Hocam buradan sorgu yapıp ekran görüntüsünü atabilir misiniz ?

Şu anda ilgili yerde değilim. Ama dün yaptığım hız testinde 20 mbps çıkıyordu. Ama tarifemiz öyleydi. Zaten diğer apartlar için yeni hat alıcaz

Bunun gibi ürünler var ama bana sorarsanız mesh sistemi derim.
    Attığım link hız testi değil hocam adresi giriyorsunuz sizin altyapı durumumuzu alacağınız maksimum hızı altyapı uzaklığını vs. Gösteriyor.
  • quote:

Bunun gibi ürünler var ama bana sorarsanız mesh sistemi derim.

Bu yeterli olur mu acaba. Bunun mantığı da ana modem den router gibi İnterneti aktarmak mı acaba

Attığınız ürün mesh sistemi hocam ama 5ghz'in menzili çok kısa oluyor amacı yüksek hız sağlamak ama menzil gibi bir dezavantajı var.

https://www.incehesap.com/keenetic-omni-kn-1410-router-fiyati-48095//

Bu ürünle 2.4 GHz mesh sistemi kurabilirsiniz 2.4 GHz daha uzun menzilde çekim gücüne sahip attığım ürün 2 amfili 2 antenli bir ürün çekim kapasitesi gayet güzel

Ayrıca ürünün açıklama kısmında neler yapılabilineceği hangi özellikleri olduğu yazıyor inceleyebilirsiniz.

• quote:

Attığınız ürün mesh sistemi hocam ama 5ghz'in menzili çok kısa oluyor amacı yüksek hız sağlamak ama menzil gibi bir dezavantajı var.

https://www.incehesap.com/keenetic-omni-kn-1410-router-fiyati-48095//

Bu ürünle 2.4 GHz mesh sistemi kurabilirsiniz 2.4 GHz daha uzun menzilde çekim gücüne sahip attığım ürün 2 amfili 2 antenli bir ürün çekim kapasitesi gayet güzel

Ayrıca ürünün açıklama kısmında neler yapılabilineceği hangi özellikleri olduğu yazıyor inceleyebilirsiniz.

Çok teşekkür ederim yardımınız için. Sizi de meşgul ettim. Acaba 100 + kişinin bağlanması için önerdiğiniz üründen kaç adet köprü yapmam lazım kaç adet almam lazım

Hocam binanın şekline odaların durumuna göre değişecektir.
    Ne desem yanlış olur şu durumda binanın projesi lazım 😂😂 3-4 adet koyarak güzel birşey olabilir diye düşünüyorum ama binanın uzunluğu önemli tabi ayrıca 2 katlımı yoksa tek kat mı 500 mt2 değişir.

Ana modemin konumu ve yayın yapıp yapmayacağına göre de sayı değişir ana modem de yayın yaparsa 1 adet daha az router gerekir.
  • quote:

Hocam binanın şekline odaların durumuna göre değişecektir.
    Ne desem yanlış olur şu durumda binanın projesi lazım 😂😂 3-4 adet koyarak güzel birşey olabilir diye düşünüyorum ama binanın uzunluğu önemli tabi ayrıca 2 katlımı yoksa tek kat mı 500 mt2 değişir.

Ana modemin konumu ve yayın yapıp yapmayacağına göre de sayı değişir ana modem de yayın yaparsa 1 adet daha az router gerekir.

Teşekkür ederim. Haklısınız. 2 katlı binalar 500 m2 alan 2 bina arası 6 metre. Fazla koymak sorun değil de önemli olan fazla kullanımda bağlantı sayısı olarak patlak vermemesi. Ekonomik olsun diye Bi şart yok tabi. Ama ana modem iyi olması gerekir galiba.

• Hicbir modem 50 kullanicinin en kotu 1 telefon 1 bilgisayarini asla kaldirmaz minimum 10 adet modem olmali saglikli baglanti kurabilmek icin. Her katta 2 modem olsa baglantinin sifresini ona gore sadece 2 kisiye verirsiniz. Eger herkesi tek modeme baglarsaniz sikayetten gecilmez Bu setupi isi bilen birinin yapmasi gerek yoksa cok sorun cikar gerek performans olsun gerek guvenlik olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multiTYRT -- 23 Ocak 2021; 15:18:6 >
  • Hocam merhabalar, ben Ağ ve Güvenlik Mühendisiyim. Bütçeniz uygunsa ve alan açık alansa tahmini 2 adet Aruba IAP Controllerless modellerden alırsınız 2.4 ve 5 Ghz kompozit antenli. Roaming'li olarak kullanabilirsiniz. Yapacağınız şey ev modeminin arkasına cihazların ikisini takıp DHCP'den IP aldırdıktan sonra birini diğerine join etmeniz ( bağlamanız ) yeterli olacaktır. Fakat yapının sağlıklı olması için önce bir mimari plana göre bir keşif planı çıkarmak gerekir.(Duvarlar,kapılar,AP'nin konumu vs..)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onurcan.kaymak -- 23 Ocak 2021; 15:42:21 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.