3000 Devirde 100-110 Km/hız arası gidiyor aracım..
3000 Deviri geçince motorun sesi değişiyor ve çok yaktığını anlayabiliyorsunuz..
yanlış bilinen bazı burumları düzeltmek gerekir sanırım..burada dizel ve benzinli araçları aynı kriterlere göre karşılaştıramazsınız..araçların yakıt tüketiminde vites oranları ve motor devirleri o anki hızlarından daha önemlidir..hepimizin bildiği üzere bir araçta motor devri yükseldikçe pistonlar daha hızlı hareket eder ve ateşleme daha kısa zamanlarda gerçekleşir..bunu tolere edebilmek için de yakıt iletimi arttırılır..100 km hıza ulaşmayı göz önüne alırsak 1.6 motorlu benzinli bir araç bu hızda seyrederken 5.viteste motor devri 2500-3000 arasıdır..oysa aynı hacime sahip bir dizel motor bu hızda aynı viteste 2000 civarı bir devir çevirir..dolayısıyla devir yükseldikçe benzin sarfiyatı artar..4.viteste 100 km ile gitmekle 5.viteste 100 km hızla gitmek arasında bile 100 km de 1lt ye yaklaşan bir fark vardır..
oneMoreaCupofCoffee senin verilerine itirazım yok..benim anlatmak istediğim bu hızı 4.viteste yaparsan dizel motorda 4000 civarı devir çevirmen gerekir,5.viteste yaparsan 2500 civarı devir çevirirsin..bu yüzden 5.viteste hıza bağımlı olmaksızın 2500-3000 devir arasında kalırsan en ekonomik sürüşü elde edersin..
arkadaşlar hava direncinin yanı sıra araçlardaki mekanik sürtünmeler de motorun veriminde çok yüksek oranda etkilir. 90 km/h hıza kadar yavaş yavaş artan sürtünme kayıpları 90 km/h hızdan sonra çok süratle yükselir. Bu da yakıt sarfiyatında önemli rol oynar.
Cevap: Gaza ne kadar basarsan o kadar çok yakar.
Not: Önemli olan benzini (mazot, lpg) yedirerek kullanmaktır.
Örneğin; Şehir içinde uzun ve boş bir yol buldun, 5. vites 50-60km/s hızla git.
Sollama yapacaksan, bulunduğun pozisyonda hangi vites daha çok performans (tork veya çekiş gücü) verecekse o vitesi kullan.
...:::Gaza ne kadar basarsan o kadar çok yakar.:::...
benimde bildigim yukarida yaziyor..
cift karburator olayi....
Merhaba arkadaşlar.Yakıt tüketimi markalara göre değişiyor.Her marka fabrika çıkış standartını tutmayabiliyor.Yani bazı markalar aldatıcı diyebilirim.10 yıl kullandığım ve çok sevdiğim Renault 19 1.6 arabam şehirler arası standart 5.8 olduğu halde hiç yükseltmedi ve sürekli 100-110km aralığında kullandım.Ayrıca Uzun yolda 140-160 aralığında en fazla 1 litre açtığını gördüm.Burada farkına vardığım o arabayı kullanırken hızı sabit tutmaya çalışınca çok ekonomik olduğu.2 yıl önce sattım ve Megane II aldım.Bu araba da aynı.Hız fazla önemli olmuyor bunlarda,yeter ki sabitleyin.Fakat her marka aynı değil.Accentler ilk çıktığında 1.3 CC aldım.Sözde 4.5 litre 100km.idi.Ama 7-8 litrenin altına düşmedi.Şehir içi 12-14 litre yakmaya başladı ve 6 ay sonra 5000km.de satmıştım.24 yıldan bu yana arabaya binerim.Aldığım 5 araba da sıfır olduğu için hemen hemen hepsinin özelliklerini ve kısa süre sonra nelerle karşılaşıldığını iyi bilirim.Dediğim gibi,herkez gerçekleri söyleyemez,arabası en iyisidir.Ama bir de içine girin neler yaşadığı görün.Lütfen arabasının reklamını yapıyor gibi algılanmasın.Saygılar.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme