Şimdi Ara

100 liralık anakart ile 400 liralık anakart arasında ne fark var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • başlıkdada dediğim gibi anakartın bilgisayar üzerinde ne farklı olur dahamı hızlı olur falan oyunların sistem gereksinimlerinde anakartın modelini istemiyor çok mereak ettim anlayan biri açıklarsa sevinirim

• Yonga seti,bellek sayısı, PCI Express yuvası daha fazla, PCI Express 3 kullanırlar
  • Elindeki işlemciyi daha iyi overclock edebilme daha fazla ram takabilme gibi şeyler.
  • O.c potansiyelinden tutki pcb kalitesine kadar herşey.Ethernet kartı,ses kartı vs. Hepsi farkedebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Simplyfor

O.c potansiyelinden tutki pcb kalitesine kadar herşey.Ethernet kartı,ses kartı vs. Hepsi farkedebilir.
    O.C
  • Anakartlardaki en onemli ozellikler chipset farki ve malzeme farki kalitesidir
  • Bende yakın zamanda almayı düşünüyorum simdi 100 ₺ lik ana karta i7 takamazmiyiz ? Misal olarak?
  • Forumdan biri 150liralik anakartla 4790kya oc yapmıştı. Orta kararli kartlar benim icin secilesi artik :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: FairLighty

Anakartlardaki en onemli ozellikler chipset farki ve malzeme farki kalitesidir
    işlemcine yapabileceğin oc miktarını yükseltiyor yani kısacası teşekkür ederim .
  • 300 tl fark var
  • EL PATRON kullanıcısına yanıt
    Açıkçası birkaç özel model dışında hız aşırtmaya da etkisi yok. Eldeki işlemci takozsa, altın semer vurulmuş eşek misali bir şey değişmez.
  • overclock yapmacak biri için ek opsiyonlar dışında(pci slot sayısı hdd yuva sayısı soğutucu boruları blokları yazılım kontrolleri bios güncellemeleri) tamamen fantezi . parası olan için rog serisi çok çekici gelirken 300 liralık kartta aynı işi yapıyor oda parası az olanın ilgisini çekiyor .
  • Fazla asiriya kacmamakla birlikte 200-250 TL`lik(AMD için) anakartlar en idealidi.anakarta 1000 TL verenler bunun getirisini fazla alamazlar bu yuzden orta sinif bir amakart secmeniz guzel olacaktirİntel`de de 350 TL bandindaki anakartlar alinasodir bana gore :)
  • Simdi oc yapmiyacam pce slotuna bişeyde takmam sadece gtx670 ekran kartım var elimde. 8gb ram kullanıcam. Bu bilgiler ışığında ben usp3 olan enucuz kartı alsam sıkıntı olurmu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: LEOjener

Simdi oc yapmiyacam pce slotuna bişeyde takmam sadece gtx670 ekran kartım var elimde. 8gb ram kullanıcam. Bu bilgiler ışığında ben usp3 olan enucuz kartı alsam sıkıntı olurmu?
    http://www.vatanbilgisayar.com/msi-z97-pc-mate-intel-z97-soket-1150-ddr3-3000mhzoc-hdmidvi-anakart.html
    Bunu alırsın yanına i7 4790 alırsın. Mis gibi kullanırsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: berdush42

http://www.vatanbilgisayar.com/msi-z97-pc-mate-intel-z97-soket-1150-ddr3-3000mhzoc-hdmidvi-anakart.html
    Bunu alırsın yanına i7 4790 alırsın. Mis gibi kullanırsın.

Alıntıları Göster
    Oc potansiyeli,ram slotu adetleri,ekran kartı girişleri en büyük farkları.

• 100tl'lik anakartda usb 3.0 ve sata 3 destegi olmaz bunlarda gunumuzde cok onemli seyler artik,digerleri onemli olmayabilir malzeme kalitesi,oc potansiyeli vs gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: HarenHall

vatandan 120 liraya aldim pci 3.0 usb 3.0

http://www.vatanbilgisayar.com/asus-h61m-pro-intel-h61-soket-1155-ddr3-1600mhz-vgadvi-anakart.html#ozellikler
    En başta oc potansiyelini ve stabiliteyi sağlayacak faz üniteleri, kapasitörler, pcb katman sayıları farklıdır. Sonrasında oyunculara hitap eden ses, ethernet yongaları bulunur. Giriş, çıkış portları daha fazladır. Kullanımı kolaylaştıran ek yazılımlar mevcuttur vs vs liste uzar gider...

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-A21AA1D72

En başta oc potansiyelini ve stabiliteyi sağlayacak faz üniteleri, kapasitörler, pcb katman sayıları farklıdır. Sonrasında oyunculara hitap eden ses, ethernet yongaları bulunur. Giriş, çıkış portları daha fazladır. Kullanımı kolaylaştıran ek yazılımlar mevcuttur vs vs liste uzar gider...

Alıntıları Göster
    soket,pci durumuio.c potansiyeli,faz sayısı,ram ekran kartı kapasitesi,yeni işlemcilerle uyumluluk...dahası.
    ama 1000 liralık pc ye de 400liralık anakart alınmaz
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.