Lightningin vereceği mag atack buffu int charlar için önemli ama str charlar için olmasada pek kayıp olmaz.
Arkadaşlar Verdiniz Cevaplar İçin Teşekkür Ederim. Peki Force Nasıl İş Görür?
quote:
Orjinalden alıntı: mai_mai
Parry rationun önemini bilmeyen hayatında gerçek parry ratio alchemy si yapmamış playerlar sallarım parry ratio yu cold da mis gibi defans var demiyorlar mı gülesim geliyor . Çoğu kişi hala alchemy nin inceliklerine ulaşmamış durumda ; aranızda kaç kişi ruby of dogging tabletini kullanıyor alchemy yaparken ? Ben cevap vereyim neredeyse hiçbiriniz çünkü ruby tabletlerin alchemysi oldukça zordur hatta jade tabletler ile kıyaslayınca piyango tadındadırlar . Şimdi bana cold un fiziksel defansını öven arkadaşlar imkanınız varsa önce bir kıyafetlerinizdeki parry ratio oranını %70 in üzerine çıkarın ondan sonra jade tablet ile %100 blue yu yakalayın , bakın toplamda parry ratio nuzu ne kadar yükseltebildiniz ve bakın bakalım aldığınız damage lerdeki değişime inanabilecek misiniz ? Cold un verdiği savunma parry ratio ile kıyaslanmamalı , neden mi çünkü iki sebebi var . İlki parry ratio hem magical hem fiziksel işler yani tek taraflı koruma sağlamaz ; ikinci olarak parry ratio direkt defansa katkı yapmaz parry ratio sizle alakalı bir özellik değil rakibiniz ile daha doğrusu rakibinizin damage aralığı ile alakalıdır ne kadar elle tutulur bir parry rationuz mevcutsa rakibinizin damage aralığı sabit değilse o kadar şanslısınız . Örneklendirme yapmak gerekirse oyunda en yaygın olan buildi ele alalım light nukelerini kullanan s/s nuker ; en büyük attack aralığına sahip skillerden biri light nukesi cümlemi bitireme gerek bile yok rakamları kafasında tutabilen pvp tecrübesi olan arkadaşlar neyi kastettiğimi anladılar bile . Şimdi diyeceksiniz ki light ın verdiklerinin üzerimizdeki itemlerle alakası yok ki ; evet kesinlikle yok ama 90 lvl deki değerleri dile getirelim light passive 33 parry ratio + concentration serisi 34 parry ratio = 67 parry ratio kıyafetlerinizdeki şanslı bir alchemy ile bile + 67 parry ratio yakalamanız zor işte hem alchemy den iyi bir iş çıkarıp hemde light olursanız parry ratio nun gerçekten neye yaradığını keşfedersiniz ; daha fazla anlatmamın bir manası yok sadece parry ratio yu küçümseyen arkadaşlar bugüne kadar gerçek bir alchemy yapmamışlardır diyebilirim .
Tamam sakin sakin
@Parry ratio savunan yoldaşlarım
Arkadaşlar bende her zaman parry ratio savunmuşumdur.Her zamanda savunurum parry ratio her chara lazım olan birşeydir.Ben bazı konularda parry ratio savunurken bazıları bana gülmüş fakat kendi tezlerini savunmayı başaramamışlardır bile.Her ne kadar anlatırsak anlatalım unutmayalım ki bizim anlattığımız karşımızın anladığı kadardır.
Gel gelelim full str bladerımıza.Tabikide itemlarda parry ratio oranları tutturması çok zor olan alchemic oranlardan biridir.Parry ratio defansa olsun atağa olsun çok büyük faydalar sağlar.Fakat şu yeni gelen patch ile blader öyle bir güç kazanadı ki bilen;bilmeyen herkes bladerın kral olacağını söylüyor.Evet blader çok güçlenecek fakat kral olması yönünde bir fikrim yok.Çünkü build seçiminde milyon tane seçenek var.
Şunu söylemeliyimki çok dehşetli skiller geldi bladera;eğer cold açılırsa pek bir kayıp olmaz diye dşünüyorum.Bir oyuncu eğer alchemy ile %60 parry ratio tamamlamışsa bile bu çok ciddi bir rakamdır.Zaten diyoruz bladerın atak yönü çok gelişti;böylece parry ratio ihtiyacı bir nebze olsun azaldı.Coldun getireceği phy def ve cold karşılığında giyilecek olan garment ise mag defans eksiğini kapatacaktır.
Yani diyorumki 100lvl full str bladerlar light yerine cold seçerlerse pek fazla birşey kazanmazlar.Fakat +sıda ne olur bilemem.
@Gengar_TR Sadece blue olarak düşünme giysi statlarındaki parry ratioyuda düşün
çook uzun yazmışsınız
kardeşim sen coldu neden açıyon phy def felan hikaye snow için değil mi
o zaman 100 bic. 100 fire. 80 light 20 de cold yap aç snow unun ahanda olsun sana light ahanda koşu ahan parry ratio kafan eskimi kafa coldu 1 günde kaparsın 1 günde açarsın kafana göre kullan
zaten yakında böyle olcak bana göre cold ve light arasında bi savaş olcak bi gün cold bigün light bakalım zaman göstericek..
@kittyMiE Cold snow icin acılmaz . Cold phy defans icin acılır (Str karekterler icin) Şuan 90 Lvl max skillde cold pasif 132 ,Actif olanda 132 Phy defans vermek de bu defans değerleri 85 Lvl bir kalkana eşittir. Yani neymiş cold cok ama cok önemli imiş .Buna eline bide kalkan aldığını düşün .. İnsanlar uzun uzun yazıyor okumakda fayda var Mars serverinde kendi Blade karekterim ilk 90 olan ve full farm olan blade karekterler icerisindeydi.Coldu 90 yapmıştım ve herkez yuh demişti. Aradan cok gecmeden Bir cok oyuncu Ligh kapatıp coldu actı Parr alcemle kapatılamayacak bir acık değil. Biraz cok para mız gider ama sonuçda kapatılıyor.Fakat Phy defans kapatmak cok ama cok zor.Kendi karekterim icin gene colda devam edicem.. 100 Bicheon 100 Fire 100 Cold
quote:
Orjinalden alıntı: kittyMiE zaten yakında böyle olcak bana göre cold ve light arasında bi savaş olcak bi gün cold bigün light bakalım zaman göstericek..
Cold Dondurur,Light Çarpar
Cold mu light mı force mi bi karar verin benimde blader charım var fazladan sp de var şuan coldum kapamalımıyım acaba
quote:
Orjinalden alıntı: mai_mai
Parry rationun önemini bilmeyen hayatında gerçek parry ratio alchemy si yapmamış playerlar sallarım parry ratio yu cold da mis gibi defans var demiyorlar mı gülesim geliyor . Çoğu kişi hala alchemy nin inceliklerine ulaşmamış durumda ; aranızda kaç kişi ruby of dogging tabletini kullanıyor alchemy yaparken ? Ben cevap vereyim neredeyse hiçbiriniz çünkü ruby tabletlerin alchemysi oldukça zordur hatta jade tabletler ile kıyaslayınca piyango tadındadırlar . Şimdi bana cold un fiziksel defansını öven arkadaşlar imkanınız varsa önce bir kıyafetlerinizdeki parry ratio oranını %70 in üzerine çıkarın ondan sonra jade tablet ile %100 blue yu yakalayın , bakın toplamda parry ratio nuzu ne kadar yükseltebildiniz ve bakın bakalım aldığınız damage lerdeki değişime inanabilecek misiniz ? Cold un verdiği savunma parry ratio ile kıyaslanmamalı , neden mi çünkü iki sebebi var . İlki parry ratio hem magical hem fiziksel işler yani tek taraflı koruma sağlamaz ; ikinci olarak parry ratio direkt defansa katkı yapmaz parry ratio sizle alakalı bir özellik değil rakibiniz ile daha doğrusu rakibinizin damage aralığı ile alakalıdır ne kadar elle tutulur bir parry rationuz mevcutsa rakibinizin damage aralığı sabit değilse o kadar şanslısınız . Örneklendirme yapmak gerekirse oyunda en yaygın olan buildi ele alalım light nukelerini kullanan s/s nuker ; en büyük attack aralığına sahip skillerden biri light nukesi cümlemi bitireme gerek bile yok rakamları kafasında tutabilen pvp tecrübesi olan arkadaşlar neyi kastettiğimi anladılar bile . Şimdi diyeceksiniz ki light ın verdiklerinin üzerimizdeki itemlerle alakası yok ki ; evet kesinlikle yok ama 90 lvl deki değerleri dile getirelim light passive 33 parry ratio + concentration serisi 34 parry ratio = 67 parry ratio kıyafetlerinizdeki şanslı bir alchemy ile bile + 67 parry ratio yakalamanız zor işte hem alchemy den iyi bir iş çıkarıp hemde light olursanız parry ratio nun gerçekten neye yaradığını keşfedersiniz ; daha fazla anlatmamın bir manası yok sadece parry ratio yu küçümseyen arkadaşlar bugüne kadar gerçek bir alchemy yapmamışlardır diyebilirim .
parry ratio çok önemli ve bunun önemini anlaman güzel ama çok abartıyorsun. tamam yüksek olmalı ama sen her iteminin en az %70-80 olması gerektigi gibi konusuyosun(ruby için konusuorum) bence %30+ yeterlidir. üstüne birde pvp ve uniquelerde %30 dogging scroll kullanıp parry ratioyu tatmin edici seviyeye getirebiliriz.
EU'ların birkaç buildine skill geliyor.Bence BLader Daha İyi İş Görcek
Selam a dostlar..
uzun uzadıya yazmıycam.. Gözlerinize yazık.
Blader - 100 Lv :
100-Bicheon 100-Fire 80-Lighting 20-Cold
Açıklıyorum :
Blader çarın phy defansa ihtiyacı olmadığını biliyoruz. cold olmassa blader birşey kaybetmez.. Lighting ne getirir peki blader a ?
1- Magical attack % arttırıcı, elyakmamızın etkisini bir nevi arttırır. ( int kadar olmasada artar ) 2- Hız ve ışınlanma . Hızlı kasarız, hareket ederiz. Gerektiğinde kaçar, iyi adam kovalarız. Blader çarımıza "Amele" dedirttmeyiz.. 3- Parry ratio. Bir Allahın kulu mai yi dinlerse anlar parry ratio nekadar önemli str çarlar için.
20 cold ?
%20 lik snow shield için. Devil spiriti olan ve itemlerinde mpleri full basılı olan bir çar ise %20 lik snow shield i çok rahat kullanır.. VS Lerden öte toplu savaşlarda ; GW lerde tanklığa yardımcı olur , Kale savaşlarında kapıya dalarken açar snow unu.. yani çok önemli bi faktör..
--- Ben ise üşengeçliğime verip 72 lighting 28 cold yapıcam. 90 levelde 72 light, 48 cold yapmıştım. 8 level hiç kasamam şimdi lightingi.. boşverin :)
boşwer bladeri
bow 100 glavie 100 fire 100 light 50
bitane char yap bak bakalım kim öldürüyo seni
Benimde 90 lvl Light Bicheon Fire blade charım var..Light kapatıp force açıyorum bence en mantıklısı bu..blader char larda kalkan var yatır skill leri var o yuzden fazla demage alacağını düşünmedim..daha fazla demage atabilmek için force açıyorum..Sanada tavsiye ederim
quote:
Orjinalden alıntı: gsburak5b
boşwer bladeri
bow 100 glavie 100 fire 100 light 50
bitane char yap bak bakalım kim öldürüyo seni
Tamam
@LorD_DukeS Açtığınla kalırsın tavsiye etmem
Force Blader Tuzsuzdelibekir adlı bir arkadaşta vardı sanırsam (hera'da), acaba kendisi memnun mu yoksa force açtığına pişman mı? Şu 100 lvl'de blade konusunda onun da yorumunu görmek isterdim doğrusu.
[Deleted by Admins]
[Deleted by Admins]
''TUZSuZDeliBekiR'' Hocam Nerelerdesin
@elwood Teşekkür ederim ama o kadar iyil değilim sadece elimden geldiğince her türlü bilgiyi toplayıp yorumluyorum .
Bir açıklama yapma ihtiyacı hissediyorum lakin ben illa da light light diye tuturmuyorum cold da açılabilir force da , kişinin yorumu ve oyuna bakış açısı ile alakalı bir şey .Benim anlatmaya çalıştığım tek nokta parry ratio nun işlevselliği & yabana atılmaması gerektiği . Tuzsuz babanın yorumunu görmek bende isterim çünkü kendisi tam anlamı ile farmlı bir charla oynamaktaydı , ilşk elden yorum yararlı olur force için gerçi bir iki kere bahsetmişti ve pill bug sürerken tam istediğimiz cevabı alamayabiliriz ama olsun .
Bu arada konunun yeri değil lakin bir şey tartışmak istiyorum ; şimdi elimdeki verileri sunayım yorum size kalsın öncelikle pure int bir charım mevcut ve buffsız fiziksel savunması magical savunmanın yaklaşık olarak yarısı kadar ; int charlarda bu genel olarak böyle . Şimdi düşündüğüm konu çeşitli sitelerdeki giysilerin statlarını inceledim 100 lvl için konuşacağım ; 98 lvl omuzluk ve bileklik , 99 lvl kafalık ve ayakkabı , 100 lvl gövde ve pantolon . Bu itemlerin üzerindeki fiziksel ve magical savunma değerlerinin toplamı ; Armor için ; fiziksel : 1113.3 - magical : 1302.4 , toplam defans : 2415.7 Protecter için ; fiziksel : 1012.2 - magical : 1700.4 , toplam defans : 2712.6 Garment için , fiziksel : 910.7 - magical : 1938.1 , toplam defans : 2848.8
Şimdi yorumlama kısmına gelelim kendi charımı kıyas alarak söylüyorum , neydi şu anki durumunda charım protecter set giyiyor eğer armor giymek istersem yaklaşık olarak +100 fiziksel savunma kazanacağım fakat -400 magical savunma kaybedeceğim benim savunma oranım neydi x miktar fiziksel savunmam varsa 2 katı kadar magical savunmam vardı yani bu tercih yanlış olacak , artı olarak hız kaybedeceğim . Peki birde garment giyersem duruma bakalım ; yaklaşık olarak -100 fiziksel savunma kaybedeceğim , +230 magical savunma kazanacağım charımın savunma oranlarına göre değişen bir şey olmuyor ama int build olduğumdan fiziksel savunma kaybetmek pek işime gelmez . Bu durumda protecter benim buildim için idealmiş gibi duruyor . Şimdi sizden ricam benzer bir mantıkla aynı yorumlamayı kendi cahrınız için yapın . Char ınızın savunma durumunu oranlayın , şu an giydiğiniz seti diğer setleri giyseydim ne kazanıp kaybederdim şeklinde yorumlayın birde kişisel yorumunuzu katın bilimsel olarak seçtiğiniz set size uygun mu bakın bakalım . Bunun için yeni bir konu açmak istemedim düzgün bir tartışma paylaşım konusu olrak burayı seçtim , sanırım set konusundaki kararsız arkadaşlarda yorumladıktan sonra charlarını ve setlerini 100 lvl için ne giyeceklerine karar vereceklerdir , iyi forumlar
@mai_mai
Cevaplar İçin Teşekkürler. Parry Ratio tam anlamıyla Savunmadır,Bence.
Benim charım full str, garment giyiyor. Phy defansım ıle mag defansım arasında 740 cıvarı bır fark bulunmakta mag defans daha yuksek.
Bir str olarak cekindiğim char lar intler oldugundan magic defans benım ıcın daha onemlı. Armor yada prodector secımınlerınde phy defansımı artırıp mag defansımı dusurecegınden garment gıymeyı tercıh ederım. Hem hız , hemde mana tasarrufu ıcın de bana + saglıyan bır secım.
Prodector da ise phy ve mag defansım arasındaki fark 410 a kadar düşeceğinden garmnet daha akıllıca geliyor. Ozellikle kalkan ve yatır gibi etkilerin de olduğunu düşünürsek int charların daha yüksek olan vuruslarından korunmak daha önemli.
Ama bow yada glavie sahibi bir chara sahip olsaydım gercekten bu kıyafet konusu gercekten sorun olacaktı. Şu anda hızlı kasmak ıcın bow kullanıyorum ve gordugum kadarı ıle defans yonunden hem str lere hemde ınt charlara karsı zaafı bulunmakta. Tabi gercekten cok buyuk bır defans ozellıgı olan combolar geldıgınde durum degısırmı onu bılemem mantık olarak degısmesı gerekır.