Şimdi Ara

100 Lvlde Blader Yapılandırması (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
0
Favori
9.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hala birileri oyunucunun öneminin anlayamamamış gibi gözüküyor.
    Bana bir nuker verin dünyayı yerinden oynatayım

Çok fazla light isteyen varsa 80light 20cold yapabilir daha da ilersine gitmeyin derim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: _AlligatoR_

Karakter Yapılandırması Olarak Lighting ve Cold Kişinin Zevkine Kalmış.Ama Blader Bence; Cold Olursa Tank Olur,Yerinden Kıpırdayamaz.Ama Light Olursa Uçar.
    Arkadaşlar Şu Açıdan Bakın Birde.Adam Saat Başı Koşma Potu mu Alcak.Tanesi 100~300 K.
    Warrior EU Ptsinde Bard Buldu mu Olay Biter,Ama CH kolay kolay giremez.Bard PT'sine

Ben surekli %50 kosma potları ile oynuyorum herhangi bir sorun da yaşamıyorum. Cold ile yerinden kıpırdayamaz demek ile ne demek istediğini anlamadım.
    Kosu potu 10 tane alınabılıyor ben 50 tane alıyorum 1 gun kasıyor
  • mai mai
    Arkadaşın bahsetteği parry ratio oranları kendi karekterimde ki item lerden örneklerle göstermek istedim
     100 Lvlde Blader Yapılandırması

İtemlerin altındaki mavi Blu değil
    Parry ratio 40 (+80%) olan kısımdır
    Arkadaşın bahsettiği burasıdır.

• Vay be . . .

• quote:

Orjinalden alıntı: se[R]pentine

@WarriorAngel

Gereken yapıldı zaten merak etmeyin.. Bunu hakaret olarak algılamanıza hiç gerek yok çünkü ben böyle bir amaç gütmedim.

Daha fazla uzamasın..

ozaman sorun yok.
  • erden charın güzelmiş emek verdiğin belli.Biride light 90 charı koysunda parry ve phy defansına bakalım.
  • Emek harcandıgı belli bir char umarım suyu eksik burasının söyle olması gerekir gibi gereksiz yorumlar ile karşılaşmayız. Şu konuya bir de Tuzsuz Delibekir yorum yazsa da force blader kasmış birinden de fikir alsak.

Force blade kasmayı dusundugumde ilk ona mesaj atmıstım oda cvp vermişti. Mesaj alttadır.

Kimden: TuzsuzDELiBEKiR Kullanıcıyı kontak listesine ekle
    Kime: Yarbay_Zeus
    Tarih: 29 Aralık 2008; 15:48:18
    Başlık: Cevap: Selam
    Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

quote:

Şu anda oynadığını öğrendiğim blader konusunda ufak bir sorum var ;
    90 fire 90 bich 90 force 30 cold bir char icin +6 full blue garment yeterlimi dir ? yoksa pro dusunmek daha mı mantıklı olur.
    Cevap verirsen sevinirim.

Kolay Gelsin.

+6 olur ise garment set yeterli olur ... +6 dan ote biraz 89 ve 90 itemlerde onemli ... 89-90 item varsa hele garment oneririm, cunku pro sete nukerler cok saglam vuruyor ... bastan benim set pro idi ki chestim sun olmasina ragmen +7 pure int sword cok vuruyordu ... force-garment blader in tek dezavantaji warrior cleric e karsi zorlanmasi, cleric nedeni ile debufflar tutmuyor ve defans olarak zorlaniyor blader saglam bir 2h warrior a ama set iyi olur ise hele 89 90 itemleri olur ise sorun olmuyor ... Ama force-blader diger cinlilere karsi buldozer gibi oluyor diyebilirim Ch charlar tutunamiyor karsisinda ...

saglicakla ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yarbay_Zeus -- 13 Mart 2009; 23:23:51 >

• bende şuan ff force blader var ve 100 lvl dede force yi kapamayı düşünmüyorum.
    Bakalım 100 ff yapalım deneyelim force nasıl olmazsa bi ayar çekeceğiz.
    blader char ile force siz adam kesmek zulüm bence.
  • quote:

Orjinalden alıntı: isa6n

bende şuan ff force blader var ve 100 lvl dede force yi kapamayı düşünmüyorum.
    Bakalım 100 ff yapalım deneyelim force nasıl olmazsa bi ayar çekeceğiz.
    blader char ile force siz adam kesmek zulüm bence.

O kadarda zor değil force'a alıştığın öyle geliyor sana ama tabi forcela daha kolay.
  • Sroyu bu kadar yoğun tartışmaya gerek yok sakin olun
    Silkroad yapı olarak basit bir oyun :D

Blade yapılandırması 4 e ayrılır.

1. Çin pvpleri için. 100 Blade_ 100 Fire_ 100 Fore
    Tüm çinli charları kesebilirsiniz bladeleri bile.Alayına gider.Kıyafet +5-+6 set olacak , garment giyilecek.

2. Eu-Çin pvpleri için.100 Blade_100 Fire_100 Cold
    Defans yönü çok sağlamdır dagger ve 2h gibi hit damage vurabilen charlara karşı bile çok dirençlidir.

3. Aktif hızlı Blade.100 Blade_ 100 Cold _ 100 Light
    Açık söylemek gerekirse bu yapılandırmaya hiç gerek yok.
    Pary ration ise blade için hiç lazım gelen bişey değil.Snow shiled iş görür.Hızlı koşamıyorum diyene Acc npcleri ne güne duruyor :D

4. Skill olarak hibrit yapılandırmalar ise;
    100 Balde_ 100 Fire_ XCold_ X Light
    Bu tarz yapılandırmalar bow charlar için iyi oluyor.Bellirli bir süre sonra ışınlanıp uzaktan ok sallaması için light gereklidir.Snow shiled ise defans için gerekli.
    Ama bladenin kaçması için bir neden yok , hızlı koşma ve pary ration ise hiç gerek yok diyorum.Bladenin bu tarz şeylere hiç ihtiyacı yoktur.

Kısaca..
    100 Cold açılır. garment set giyilir. acc npclerinden hızlı koşma alınır.
    Oldu mu sana mis gibi blade bu kadar.....Uzun cümlelere gerek yok.
    Fantazi isteyen de Force açar...

• Bana kalırsa yaptığın build iyi. Light koşmada yardımcı olucak.
    Cold ise defansını daha fazla güçlendircek. Zaten str bir charın, ne kadar defansa ihtiyacı olabilirki diyebilirim. Eğlence amaçlı char istiyorsun cold yap derim pvplerde filan avantajın olur.
    Ama normal kasmak için light daha fazla iş yapacağına eminim.
  • Ben 100bicheon 100fire 100 cold olarak düşünüyorum aslında cold yerine force düşünüyordum ama ben charımla işte şu build gelirse ne yapıcam korkusuyla oynamak istemiyorum force olsam warrior/cleric korkusuyla yaşıyacağım bende bunu istemiyorum lighıda bir türlü sevemedim belki colddan daha iyi fakat ben sevmiyorum kendi görüşüm koşma benim için sorun değil warrior/cleric lerle çok fazla oynadım alışığım yavaşlığa + garment giyicem zaten warrior/clericten daha hızlı olurum tabiki bu ligh ı küçümsediğim anlamına gelmez benim tercihim colddan yana olucak....... (parry ratio yuda scroller vb. ile kapatmayı düşünüyorum tabiki light kadar olmaz ama idare edebilirim)

• Ben hangi yapılandıryı yaparsam yapıım cold'u seçerim.Tabi bu Str charlar için.

Yani
    Bicheon 100 - Fire 100 - Cold 100
    Pacheon 100 - Fire 100 - Cold 100
    Heuskal 100 - Fire 100 - Cold 100

Tabi herkesin görüşü farklıdır
  • quote:

Orjinalden alıntı: Forsaken35

Ben hangi yapılandıryı yaparsam yapıım cold'u seçerim.Tabi bu Str charlar için.

Yani
    Bicheon 100 - Fire 100 - Cold 100
    Pacheon 100 - Fire 100 - Cold 100
    Heuskal 100 - Fire 100 - Cold 100

Tabi herkesin görüşü farklıdır

Konu Hakkaten Sapmış,Blader Yapılandırması Konuşuyoruz,
    Str Char Hakkında Değil..

• 100 lv den sonra standart yapılandırmalar değil, kişinin kendisine özel yapılandırmalar daha işe yarıycaktır diye düşünüyorum. İsteğe / zevke göre yapılandırmak daha iyi. Başkalarının dediğini niye yapıyımki ben ? Benim için en iyisi neyse odur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mai_mai

Parry rationun önemini bilmeyen hayatında gerçek parry ratio alchemy si yapmamış playerlar sallarım parry ratio yu cold da mis gibi defans var demiyorlar mı gülesim geliyor . Çoğu kişi hala alchemy nin inceliklerine ulaşmamış durumda ; aranızda kaç kişi ruby of dogging tabletini kullanıyor alchemy yaparken ? Ben cevap vereyim neredeyse hiçbiriniz çünkü ruby tabletlerin alchemysi oldukça zordur hatta jade tabletler ile kıyaslayınca piyango tadındadırlar . Şimdi bana cold un fiziksel defansını öven arkadaşlar imkanınız varsa önce bir kıyafetlerinizdeki parry ratio oranını %70 in üzerine çıkarın ondan sonra jade tablet ile %100 blue yu yakalayın , bakın toplamda parry ratio nuzu ne kadar yükseltebildiniz ve bakın bakalım aldığınız damage lerdeki değişime inanabilecek misiniz ? Cold un verdiği savunma parry ratio ile kıyaslanmamalı , neden mi çünkü iki sebebi var . İlki parry ratio hem magical hem fiziksel işler yani tek taraflı koruma sağlamaz ; ikinci olarak parry ratio direkt defansa katkı yapmaz parry ratio sizle alakalı bir özellik değil rakibiniz ile daha doğrusu rakibinizin damage aralığı ile alakalıdır ne kadar elle tutulur bir parry rationuz mevcutsa rakibinizin damage aralığı sabit değilse o kadar şanslısınız . Örneklendirme yapmak gerekirse oyunda en yaygın olan buildi ele alalım light nukelerini kullanan s/s nuker ; en büyük attack aralığına sahip skillerden biri light nukesi cümlemi bitireme gerek bile yok rakamları kafasında tutabilen pvp tecrübesi olan arkadaşlar neyi kastettiğimi anladılar bile . Şimdi diyeceksiniz ki light ın verdiklerinin üzerimizdeki itemlerle alakası yok ki ; evet kesinlikle yok ama 90 lvl deki değerleri dile getirelim light passive 33 parry ratio + concentration serisi 34 parry ratio = 67 parry ratio kıyafetlerinizdeki şanslı bir alchemy ile bile + 67 parry ratio yakalamanız zor işte hem alchemy den iyi bir iş çıkarıp hemde light olursanız parry ratio nun gerçekten neye yaradığını keşfedersiniz ; daha fazla anlatmamın bir manası yok sadece parry ratio yu küçümseyen arkadaşlar bugüne kadar gerçek bir alchemy yapmamışlardır diyebilirim .

Parry ratio iyidir mai_mai'ciğim, yüksek parry ratio olmayan bir sete FB demem hatta ben. =P Ama çok çok abartmışsın. Concentration max. olan bir charın varsa, bir arkadaşına sana buff açıkken vurmasını, sonra kapalıyken vurmasını söyle. Her iki durumda da 10 kere vursun. Damageları not et, ortalamalarını al iki durumdaki damageların, sonra farka bak. 2 ile çarpmayı unutma, passive de var çünkü. Farkın çok fazla olmadığını göreceksin.

O yüzden doğrudan gelen phy. ve mag. defans gibi olmuyor parry ratio. Haa ama parry ratio hem mag. hem de phy. attacklara karşı kullanılabilir. Bunu da unutmayalım. Yine de abartmaya gerek yok. =P

Bicheon Lv 100, Fire Lv 100, Cold Lv 100 ve garment set öneririm arkadaşa. Tabii kasarken speed potlarını eksik etmeyeceğini ve ongda charına powerfarm yapacağını varsayıyorum. Zaten oyun para dökmeden oynanacak bir oyun gibi değil. =P Önemli olan ilerde karşılığını alabilmek. ^^

• Evet yaszarken biraz abartmış olabilirim ama benim belirtmek istediğim nokta bu değildi benim anlatmaya , açıklamaya çalıştığım nokta parry ratio nun muhteşemliği filan falan değil , benim anlatmak istediğim cold dan kazanacağınız savunmanın parry ratio ile eş değer olduğu hatta güzel bir alchemy ile bunun çok daha üstünlük sağladığıydı tam olarak formülle açıklanamaz çünkü yine tekrar ediyorum parry ratio sizin defansınız ile alakalı değil rakibinizin vuruş gücü ile alakalıdır ne kadar yüksek parry ratio o kadar minimum damage demektir , ve dahada açık olmak gerekirse damage aralığı yüksek intler için garanti ölümcül olabilmek içinse critical a ihtiyaç duyan str ler içinde str nin critical artışını düşüreceği için faydalıdır ben ne kadar anlatırsam anlatayım dinlemeyecekler var alchemysini gerçekten yapmış 1 2 oyuncu varsa zaten ne dediğimi biliyorlardır gerisi içinse etraflarında dönen o buzlar her zaman daha önemli olacak .

• Başta yazılana katılmıyorum Erden isimli üyenin charıyla karsılastırılacak bi charım yok ama 70-80 arası 3 tane bladerim var benim görüşüm bic 100 fire 100 cold 100 koşmamı diosunuz ? bic bi adam zaten garment giyer garment hıza %20 kadar bi katkı salıo zaten 100 lv bi adam 100-150 tane typhoon almaktan aciz olamaz herhalde ikisi ile birlikte %120 kadar bi hızımız oluo :) firede hrd magical defance skilimiz 200e kadar bi magic def cold da da mght phy oda bi 130 civarı verio bunların üstüne 100lük snowuda koyduumuzda çırıl çıplak pwp yapmanız durablity parasından kurtarır sizi :D
  • quote:

Orjinalden alıntı: mai_mai

Evet yaszarken biraz abartmış olabilirim ama benim belirtmek istediğim nokta bu değildi benim anlatmaya , açıklamaya çalıştığım nokta parry ratio nun muhteşemliği filan falan değil , benim anlatmak istediğim cold dan kazanacağınız savunmanın parry ratio ile eş değer olduğu hatta güzel bir alchemy ile bunun çok daha üstünlük sağladığıydı tam olarak formülle açıklanamaz çünkü yine tekrar ediyorum parry ratio sizin defansınız ile alakalı değil rakibinizin vuruş gücü ile alakalıdır ne kadar yüksek parry ratio o kadar minimum damage demektir , ve dahada açık olmak gerekirse damage aralığı yüksek intler için garanti ölümcül olabilmek içinse critical a ihtiyaç duyan str ler içinde str nin critical artışını düşüreceği için faydalıdır ben ne kadar anlatırsam anlatayım dinlemeyecekler var alchemysini gerçekten yapmış 1 2 oyuncu varsa zaten ne dediğimi biliyorlardır gerisi içinse etraflarında dönen o buzlar her zaman daha önemli olacak .

ben 92 level ff bir blade çara sahibim üzerimde +8 set var (10d gelmeden) pro giyiyorum...tartışmasız olarak pvp alanına gittimde gördüğüm şu beni hazırlıksız yakalayan buf almış vizler life açmış yatırabilen kişi sayısı çok çok azdır...tabi sun setler ve sun silah +5+7+9 lar hariç....e coldu açtık sonuna kadar kimse beni yatıramaz dimi hatta yatırması imkansız hale gelir buraya kadar güzel...

peki ben onları nasıl yatırcam ölümsüzüm hadi yatır bakalım bi bowu kolay kolay yatıramazsın...o yüzden benim atağıma etki edecek herşey 1 atak bile olsa benim karımadır..

peki o atağı bana hengi build verir tabiki light....

light aç 18 block +7 kalkan al..seti +5 ve üzeri yap...tüm blularını maxla...tüm kyafetlerinin statlarını 50+ yap... o zaman zaten coldun verdiği defansa yaklaşırsın...e bunların yanına birde light açtınmı tadından yenmez o çar.l.. ha benim gibi +8 set yapar eline +8 crit 11+ blade takarsan serverda sana ancak para babası sun set sun silah çarlar kafa tutar....vizlermi onlar zaten her zaman ezikti ezik olcak:

• 100 100 80light 20cold
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.