Şimdi Ara

100 Mbit Fiber Hat Değerleri [Güncellendi Asus DSL-N17U] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
2
Favori
3.187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: mustifb

Bu ADSL değil ki adam elle değer atasın. Bu değeri tamamen makine atıyor ve onlar 101 Mbps bile atasa modeme asla o hız ulaşmaz, çünkü kayıplar oluyor. Mesela Türk Telekom sistemlerinde bana 13 Mbps atanmış. Ama benim modeme tanımlanan ve gelen hız 12705 Kbps. Hız testlerinde henüz 9.6'nın üstünü görmedim. Hiç yoktan 1.3 MB/sn indirmesi gerekiyor ama en yüksek 1.1 MB/sn görüyorum.

Biz modem kurulumu yaparken TTnet ekipleri yanımızdaydı ve telefonla değer attılar 100 verdikten sonra tamam dediler daha yükseltirsek kesilir kopma yaşanbilir diye konuştular yani elle değer atıyorlar çünkü 50-70-100 diye attılar hızı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Teomaniaa

Dün fabrikada bir arkadaş o modemi getirdi, o modemlede sonuç aynıydı, sanırım bina içi kablolamanın değişmesi gerekiyor veya TTNET daha yüksek hat verecek

cekme sansı varsa ılk baglanan kutudan dırek modeme kadar cat6 kablo cekersenız ıc tesısaatsa sorun varsa duzelır....
  • Teomaniaa T kullanıcısına yanıt
    O hat değerleri ile kopma olmaz. Zaten TTNet'in ekibinin elinde ki alet hangi sınırda kopma olacağını biliyor. Ve değerin elle atıldığını sanmıyorum öyle olsaydı adamlar kesin bir rakam atarlar atıyorum 100 Mbps'de 10000 kbps gibi bir değer olurdu.
  • Teomaniaa T kullanıcısına yanıt
    Sizin hatta Actual değerleri fazla.. Acafa hattınız fast değil de interleaved olabilirmi? Ping durumunuz nasıl? Birde hat zayıflaması 5dB, Fiber dolap a olan uzaklığınız ne kadar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmet_alp

Sizin hatta Actual değerleri fazla.. Acafa hattınız fast değil de interleaved olabilirmi? Ping durumunuz nasıl? Birde hat zayıflaması 5dB, Fiber dolap a olan uzaklığınız ne kadar?

Hocam bizim iş yerinde fiber olmadığı için, ben bu interneti fiber olan bir binadan ( 250m ) wireless antenlerle çekiyorum, 2 anten arası etkileşim çok iyi olduğu için modemin yanından bağlanmakla antenden kabloyla bağlanmak arasında hiç fark yok.

Buna rağmen modemin yanında yaptığım testlerde en fazla speedtest.net 'te 16-26 arası ping ve 93 mbit hız gördüm ( ping aynı ama hız genellikle 80in üstüne çıkmıyor )

Fiber aldığım binanın iç yapısı fazlasıyla komplike ancak cat6 çekilir mi çekilmez mi bilmiyorum değeceğini bilsem uğraşırım, ama yukarıdaki arkadaşın attığı görselde modeme gelen hız aynı, forumdan bir arkadaş gigabit modem gönderecek eğer onda da işe yaramazsa cat6 deneyebilirim

• Konu güncellendi, genelde speedtestte 60-70 maksimum 85 almıştım, şuan 13 kişi bağlıyken 85-90 mbit arası alıyorum, modem baya fark ettirdi.
  • Benim router da n17u superonline fiber turbo indir aldım en Fazla 85 mbit gördüm ont den çıkan kabloyu pc ye direk bağladım kurulumu yaptım 120 mbit değer gördüm asus hayallerimi yıktı çok seviyordum bu router ı bazı testler yapıcam hala hız düşükse modemi kullanmayacam heralde :(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bekir_sahin_38 kullanıcısına yanıt
    normal telefon kablosu ile mi geliyo internet?

Cat6 çekersen aynı değerleri görebilirsin
  • ASUS DSL-N17U

http://www.vatanbilgisayar.com/asus-dsl-n17u-300mbps-vdsl2-destekli-kablosuz-n-4-port-gigabit-adsl2-modem.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ergin53 -- 27 Mart 2016; 8:59:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Teomaniaa

normal telefon kablosu ile mi geliyo internet?

Cat6 çekersen aynı değerleri görebilirsin

yok kardeşim eve fiber kablo geliyor ont cihazına giriyor ont den cat 6 ile çıkıp router a giriyor ont cihazından çıkan kabloyu direk pc nin ethernetine takıyorum çevirmeli bağlantı ile kullanıcı adımı şifremi giriyorum hız testini yapıyorum 120 mbit falan alıyorum n17u ya girin ce 85 mbit i geçmiyor hız huawei hg253s te bile 100 mbit hız alıyordum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bekir_sahin_38 -- 26 Mart 2016; 14:50:19 >
  • benim degerler bu sekilde 94mbt leri goruyorum indirme hızı de 10mb larda geziyo. tabiki 100 mbt kullanmıyorum roket e gecince oyle oluyor:)

100 Mbit Fiber Hat Değerleri [Güncellendi Asus DSL-N17U]
  • sorunun kaynağını buldum arkadaşlar vpn de samba desteğini açınca 30 mbit e yakın bir yavaşlama oluyor modemi resetleyip bütün ayarları teker teker yaptım her yaptığım ayarda hız testi yaptım sorunu buldum :) çok saçma bir durum ama
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.