Şimdi Ara

100 Mbps tarifeden 44 Mbps hız alıyorum! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
0
Favori
14.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • dsl kablosu diyorlar vdslde değişmiyordur ismi büyük ihtimalle 30 tlye geçmez benim ankastreden gelen kablo sorunluydu gelip değiştirdiler 25 tl ücret faturanıza yansıycak dedi gelen arkadaş işini bitirince çekip gitti hiçbişey yapmadan
  • hız testlerini kablo üzerinden yapıyorsan sıkıntı var demektir. Yoksa normal.
  • 30 metre Cat6 kablo alırsan fiyatı 30TL tutacaktır kablo hariç elektrikçiye 5. kat için 100 ödemiştik muhtemelen Türk Telekom'un yollıyacağı ekibin çıkarıcağı ücret biraz daha az olur ama tahminimce 100TL gibi bi maliyeti olur senin için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benimde hat degerlerim bu sekilde ama cagri merkezi en fazla 60 alabilirsiniz diyor.
    100 Mbps tarifeden 44 Mbps hız alıyorum!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XCrazyBLaderX -- 6 Nisan 2017; 19:57:27 >
  • XCrazyBLaderX kullanıcısına yanıt
    Hattın çok iyi durumda 100 mbps paket alabilirsin.

• tezekos kullanıcısına yanıt
    Vermiyor lar cagri merkezi en fazla 60 alabilirsiniz diyor

• quote:

Orijinalden alıntı: XCrazyBLaderX

Vermiyor lar cagri merkezi en fazla 60 alabilirsiniz diyor

Online işlem merkezinden değiştirin oluyorsa.

• quote:

Orijinalden alıntı: Michael Scofield

Ankastreden kasıt bina girişindeki kutu zaten. Oradan 2 giriş sağlayıp binaya çıkacak kablo. Kalite olarakta yazdım zaten 23 awg hcs alın geçin :). Perpa'dan alabilirsiniz.

Hocam 23 awg hcs olan kabloların hiç 30 metrelik versiyonu yok internette. Ya 100 metre ya 305 metre. Normal elektrikçilerde olma ihtimali var mıdır?
  • Kablo kesen yerler illaki olur. Elektrikçi pahalı kaçabilir. İstanbul'daysanız Perpa'dan alabilirsiniz muhtemelen. Dış mekan kaliteli kablo olması kafi aslında cat 6 olarak.
  • Şöyle bir değişiklik oldu.
    Bugün bir Türk Telekom çalışanı evimize uğradı ve değerleri ölçtü. Siz zaten 81 Mbps alabilirsiniz dedi. Ben bununla ilgili bir sıkıntımın olmadığını, hattımın margin değerinin düşük olduğunu söyledim. Dolayısıyla hatta kopma olmadı ama dalgalanma oluyor. Başta 75 Mbps alırken 45 civarına düşüyor. Bu da sıkıntılı bir durum, bunu belirttim.
    Türk Telekom bunu kendi yapmıyormuş fakat kişiyle anlaştık, mesai saatleri dışında elektrikçi olarak ücretli bir şekilde yapacak. Elinde sadece Cat5 kablo varmış ve araştırmalarıma göre Cat5 kablo 100 Mbps hızına kadar destekliyor. O konuda sorun olacağını pek düşünmüyorum ama, sizce SNR Margin değerim artar mı? SNR Margin şuan 8.4dB. Hat zayıflamam gayet düşük (<10.0dB). Parazit de pek yok gibi. Margin değerim artarsa hattımdaki dalgalanma büyük ölçüde azalacak. Türk Telekom çalışanı 1-2 dB artar bence pek faydası olmaz dedi. Ben artacağına inanıyorum ama sizin fikirlerinizi merak ediyorum. 20 dB ve üstüne çıkar mı sizce Cat5 kablo ile?

• Hat zayıflamanız fazla bina içi tesisatınızdaki dandik kablonuzu değiştirin sorun çözülecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TurkTelecom

Hat zayıflamanız fazla bina içi tesisatınızdaki dandik kablonuzu değiştirin sorun çözülecektir.

İşte ben de şunu merak ediyorum. 81 Mbps hız için Cat5 kablo yeterli olur mu? Düzeltir mi bu dalgalanmayı sizce? Teşekkür ederim cevabınız için
  • %100 bakır kablo Cat5 ve Cat6 fark etmez %40 bakırlı Cat6 kablo bile çekseniz şu an ki hattan daha iyi bir değer vereceğine eminim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TurkTelecom

%100 bakır kablo Cat5 ve Cat6 fark etmez %40 bakırlı Cat6 kablo bile çekseniz şu an ki hattan daha iyi bir değer vereceğine eminim.

Tekrardan çok teşekkürler. Yarın işlem bittikten sonra tekrar güncelleyeceğim
  • Güncelleme: Bugün Türk Telekom çalışanları mesai saatleri dışında geldiler. Elit Hizmet vs. de ilgilenmediği için biz ayrıdan çağırdık. Kablo yenilendi. Ellerinde cat5e UTP kablo varmış. Binamızdaki kutu çok eski olduğu için Margin değeri genelde çok düşük hatların. Başka bir hatta bağlamayı denediler ve bir hattan 16.3dB margin değeri aldılar. O hattan çıkan Cat5e kablosunu da modemime götürdüler. Kabloda ekleme vs. yok. Geldikten sonra tekrar hız testi yaptım 16.3dB SNR değerine sahip olmama rağmen yine hızım 44 :( Arka planda ne program açık ne herhangi birşey. Başka sitelerden de hız testi yaptım. Türk Telekom'un kendi sitesinden bile denedim, 44 Mbps.
    Önceki hat değerlerim:
    Güncel hat değerlerim:
    Margin 2 katına çıkmasına rağmen speedtestte yine 44 Mbps görüyorum :( Nedir bunun sonu arkadaşlar.. Ne yapabilirim?

• 2. bir güncelleme
    Başta 16 olan Margin değerim şimdi 10 dB civarına düştü
    Türk Telekom altyapısı gerçekten insanı kanser ediyor. Umarım kemoterapi masraflarımı Türk Telekom karşılar.

• arkadaşlar aynı durum bende de mevcuttu. düzeltmek için modem ayarlarından wifi ayarlarına girin. buradan mod'u 11 b/g/n karışık yerine sadece 11'e ayarlayın. kanal genişliğini ise en yüksek ne ise ona ayarlayın. Ben bu ayarları uyguladıktan sonra altyapımın desteklediği kablo ile bağlanılan hıza çok yakın değere ulaştım.

• 100 Mbps tarifeden 44 Mbps hız alıyorum!

buradan yapılıyor. ayarları uygulamadan önce 39-45 arası geliyordu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nurullah Balcı -- 21 Haziran 2021; 20:49:45 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.