Şimdi Ara

100 Tane led'i fotoğrafdaki gibi bağlama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Fotoğrafdaki gibi 100 tane led diyotu seri şekilde bağlayıp 12 Volt adaptörle çalıştırmak mümkünmüdür ? Bu devreyi akvaryumu aydınlatmak için yapacağım. Bu devrenin avantajları ve dezavantajları nelerdir ?

Yardımlarınız İçin teşekkürler. Resim için kusura bakmayın paintten acele bi şekilde yapmaya çalştım.

• resimde bütün led ler paralel bağlı bu şekilde her led e 12 v geleceği için led ler çalışmayıp bozulacaktır. ledleri 4 e böüp 25 er li şekilde paralel bağlayın sonra 25 erli 4 grup ledi birbirine seri bağlayıp 12 voltu uygulayın yaklaşık 12volt 4 amperlik bir güç kaynağı işinizi görücektir.
  • şerit led alarak yapabilirsin 12v ile çalışır.
  • Nasıl parelel ya :S
  • Şerit led düşündüm ama sarı rengini cok zor buldum buldugum yerde metresi 20 tl den satıyor. beyaz şeritin metresi 10 tl adam sarı renk die 20 ye satıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SinanDextra

Nasıl parelel ya :S

sen boşver uğraşma eniyisi! şeritled al keser keser istediğin gibi çalıştırırsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekrem3457

quote:

Nasıl parelel ya :S

sen boşver uğraşma eniyisi! şeritled al keser keser istediğin gibi çalıştırırsın.

Şerit led pahalı arkadaşım. Bizde biliyoz Kolayını.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bana bi tane seri bağlanmış led devresi gösterebilirmisinz.
  • quote:

Şerit led düşündüm ama sarı rengini cok zor buldum buldugum yerde metresi 20 tl den satıyor. beyaz şeritin metresi 10 tl adam sarı renk die 20 ye satıyor.

normalde beyaz ve mavi led daha pahalıdır size neden sarıya pahalı demişler anlayamadım beklerseniz size devre örneği çizerim.
  • quote:

bana bi tane seri bağlanmış led devresi gösterebilirmisinz.

ledlerin bir bacağı kısa bir bacağı uzundur.dört adet ledi birinin kısa bacağı diğerinin uzun bacağına gelecek şekilde lehimliyorsun,böylece 12 voltla çalışır duruma geliyor dört adet led.sonra aynen bu şekilde 25 adet seri gruplar yapıyorsun.sonra bu 25 adet led grubununun en başlarındaki ayaklarını birbirine paralel olacak sekilde lehimliyorsun.bütün kısa bacaklar bir arada uzun bacaklarda diğer tarafta olacak.sonra oniki voltu verip yakıyorsun.yazarken yoruldum uğraşmaya değmez.hem daha ucuzada gelmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmet__01

quote:

Şerit led düşündüm ama sarı rengini cok zor buldum buldugum yerde metresi 20 tl den satıyor. beyaz şeritin metresi 10 tl adam sarı renk die 20 ye satıyor.

normalde beyaz ve mavi led daha pahalıdır size neden sarıya pahalı demişler anlayamadım beklerseniz size devre örneği çizerim.

devre örneği çizersenz çok yardımcı olursunuz
  • şimdi öncelikle kullanacağın ledin kaç volt ile çalıştığını bilmemiz lazım ve genelde 2.2v ile çalışır ben ona göre çizim yaptım sen bunu kendin guruplar halinde uzatabilirsin.

gözümden kaçan birşey olmuş olabilir yorgunluk var kusura bakma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmet__01

şerit led alarak yapabilirsin 12v ile çalışır.

http://forum.donanimhaber.com/m_52754203/tm.htm BU linkteki konuya bi göz atar mısınız Özel mesaj gönderemedm :S
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.