Şimdi Ara

100 TL VERGİ !!! YURTDIŞINDAN TELEFON ALANLAR DİKKAT! (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
32.534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: nightdriver

100 TL harcı vergi dairesinde öderken kayıt yapılacak pasaportun sahibinin de gelmesi gerekiyor mu? İmza atıyor mu?
    Teşekkürler.

arkadaşlar aynen sonuçta vergi dairesi bence pasaport bilgileri olsa bile yeterli, kaldı ki pasaport sahibine gerek kalsın yinede kesinleştirmem lazım

bu arada imei attırmak kati sonuçlar getiriyor mu , daha önce pasaportla açılan cihazlar bi süre sonra kapanıyorlar
  • Arkadaşlar yardıma ihtiyacım var. Ben yaklaşık 20 gün önce Avusturya'dan Türkiye'ye bir arkadaşıma postaneden zarf içinde (paket olarak değil) bir adet Samsung Galaxy S3 gönderdim. Postanede çalışan kadın bir şey demedi telefon gönderirken. Fakat telefonun arkadaşıma ulaşmadığını öğrenip gidip tekrar sorduğumda, bir başka kadın Türkiye'ye telefon göndermenin yasak olduğunu ve telefonun gümrükte kalabileceğini söyledi ve ekledi, o arkadaşın telefonun gümrük vergisini öderse telefonu alabilir dedi. Ben ilk defa gönderdiğim için bir bilgim yoktu, araştırmamıştım. İlk kadın da bir şey söylemediğinden dolayı direkt göndermiştim. Ama garantili ve geri göndermeli olarak yolladım telefonu, gümrükten alınmazsa eğer, bana Avusturya'ya geri gelecek. Ama yine de içim rahat değil. Bilen birilerinin yardımına ihtiyacım var. Arkadaşım gerçekten kadının dediği gibi gümrük parasını ödeyip telefonu gümrükten alabilir mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: msahans

Arkadaşlar yardıma ihtiyacım var. Ben yaklaşık 20 gün önce Avusturya'dan Türkiye'ye bir arkadaşıma postaneden zarf içinde (paket olarak değil) bir adet Samsung Galaxy S3 gönderdim. Postanede çalışan kadın bir şey demedi telefon gönderirken. Fakat telefonun arkadaşıma ulaşmadığını öğrenip gidip tekrar sorduğumda, bir başka kadın Türkiye'ye telefon göndermenin yasak olduğunu ve telefonun gümrükte kalabileceğini söyledi ve ekledi, o arkadaşın telefonun gümrük vergisini öderse telefonu alabilir dedi. Ben ilk defa gönderdiğim için bir bilgim yoktu, araştırmamıştım. İlk kadın da bir şey söylemediğinden dolayı direkt göndermiştim. Ama garantili ve geri göndermeli olarak yolladım telefonu, gümrükten alınmazsa eğer, bana Avusturya'ya geri gelecek. Ama yine de içim rahat değil. Bilen birilerinin yardımına ihtiyacım var. Arkadaşım gerçekten kadının dediği gibi gümrük parasını ödeyip telefonu gümrükten alabilir mi ?

Arkadaşım Gümrük mevzuatı uyarınca 100 dolar üzerindeki değere sahip eşyalar gümrüğe takılır (100 Euroda olabilir, sınırı tam hatırlamıyorum). Söz konusu telefonu arkadaşın gümrükden gerekli işlemleri yaparak alabilir. Gümrük vergisi ödenir elbette. Ama gümrükten çekmenin de bi usulü var öyle benim telefon kalmış onu alıp çıakcaktım deyip alınabiliyormu, yoksa gümrük müşavirlerinin yardımını mı almak lazım onu bilmiyorum. Ayrıca vergiyi ödediği vakit telefonun fiyatı en iyi ihtimalle TR fiyatına gelir, aşabileceğini de unutma. O açıdan telefon sana geri geliyorsa geri gelsin daha mantıklı daha ucuz olur. Bundan sonrada zarfla falan yollamayın. Gümrükçüler gelen herşeyi açıp bakıyorlar, ticari değeri olanlar geçemiyor, senin telefonun gibi. Kolay gelsin

• İster 1000 dolarlık olsun ister 1 dolarlık olsun, ister hediye olsun ve isterse kargoyla gönderilsin, hiç bir şekilde cep telefonu gümrükten geçemez. Sadece yolcu beraberinde getirirse geçer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mavsar

İster 1000 dolarlık olsun ister 1 dolarlık olsun, ister hediye olsun ve isterse kargoyla gönderilsin, hiç bir şekilde cep telefonu gümrükten geçemez. Sadece yolcu beraberinde getirirse geçer.

Ciddi misin ya? Almanyadan ablam galaxy s2 yollayacak yarın kargoyla, geçemez mi diyorsunuz? iptal mi ettirelim..
    Peki diyelim gümrükte kaldı gidip ne kadar öderim onu alabilmek için?
  • Oha...
  • şimdi ben yurt dışından telefon alıcam dx den yapmam gerekenler nedir alırken ve aldıktan sonra ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: urqun

şimdi ben yurt dışından telefon alıcam dx den yapmam gerekenler nedir alırken ve aldıktan sonra ?

dostum yurtdışındna kendiniz el bagajı ile telefonu getirirsiniz gümrüğe takılmadan fakat kargo ile alırsanız mutlakagümrüğe takılır ve gümrükvergisine olan 115 lirayı gümrüğe ödeyerek o telefonu alabilirsiniz
  • Yırtdışından getirdiğim iphone için vergi dairesine 119.5 TL ödeme yaptım.Dekontun üzerinde dönemi 01/2014-12/2014 şeklinde bir yazı var.
    Bu vergi her yıl mı tahsil edilecek? Yoksa bir defalık mı?
    Teşekkür ederim.
  • nokia 1208 piyasada kayıtlı olarak 50tl ye satılıyor. yurtdışından nokia geldi 100 tl nin üzerinde kayıt yaptırmak için para istiyorlar. komik bir durum. newyork belediye başkanı Michael Bloomberg söylediği sözlerden dolayı hak veriyorum.

bugün bir sms geldi. DAHA GUCLU BIR TURKIYE ICIN VERGILENDIRILMIS KAZANC. ISTANBUL VERGI
    DAIRESI BASKANLIGIwww.ivdb.gov.tr

100 TL VERGİ !!! YURTDIŞINDAN TELEFON ALANLAR DİKKAT!

• hort hort. internetten getirtsek kesin geçmez mi? hort hort yoksa vergi dairesine 150 tl yi versem yurtdışında sipariş verebilir miyim? hort hort
    ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aycayildirim

Her şeye vergi, her şeye vergi valla.

İşin kötüsü gözleri doymuyor. Eminim kuzey ırak ta ki petroller bizim olsa bile bu vergileri alırlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.