Şimdi Ara

1000 Mpbs Network kurulum?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar , ofisime 1000 mpbs yerel ağ kurmak istiyorum bunlar için şöyle bir çalışma yaptım ancak sizlerinde fikirlerini almak istiyorum.

Bu ağ için seçtiğim parçalar ;

3 com 16 port 100/1000 switch
    cnet 10/100/1000 mpbs ethernet kartları
    cat 6 sarmal yapılı kablo
    utp rj45 metal kaplama konektör

bu ürünlerle ofiste 16 pc lik bir ağ yapılandırması yapmak istiyorum. ürünlerin durumu hakkında ve network yapısı hakkındaki bilgilerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum.

Gigabit ethernet için , konektörlerde çapraz mı yoksa düz bağlantımı kurmam gerekiyor ?

• gigabit yapı icin konektorlerin uclarini yine duz yapacaksnınız bir farkı yok...

yanlız rj45 uclarinin cat6 icin olanlari var onlardan tercih, edin cat5 icin olanlar sorun yapabilir....

sectiginiz donanimlar ofis icin ideal...

kablo marka olarak HSC ya da AMP kullanın sonra bir daha ugrasmayin...

local aginizda bilgisayarlar arasi veri alisverisi cok oluyorsa buyuk bir avantaj saglayacaktir gigabit yapı..
  • Alacağınız switch yönetilebilir olursa ihtiyacınız olduğu anda hani portunda yoğun trafik olduğunu görürsünüz.
  • değerli arkadaşlarım , verdiğiniz cevaplar için teşekkür ediyorum.

yönetilebilir switch de hangi portunda yoğun trafik olduğunu görebileceğim yada bu trafiği kontrol edebileceğim bir ürün de işime oldukça yarayacak doğrusu.
    bu yönde bir araştırma yaptım ancak , çok aydınlatıcı bilgiye ulaşamadım. Bu konuda önerilerinizi bekliyorum.

şöyleki ; ofis içindeki internet trafiği alt üst edecek youtube ve facebook cuları loglayıp kullandıkları banwitdh ya da kota kullanımı görebileceğim bir cihazada yönelebilirim. Bu nedenle bu ağı kurmadan önceki araştırmalarımı mümkün oldukça derine çekmek istiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chrom

değerli arkadaşlarım , verdiğiniz cevaplar için teşekkür ediyorum.

yönetilebilir switch de hangi portunda yoğun trafik olduğunu görebileceğim yada bu trafiği kontrol edebileceğim bir ürün de işime oldukça yarayacak doğrusu.
    bu yönde bir araştırma yaptım ancak , çok aydınlatıcı bilgiye ulaşamadım. Bu konuda önerilerinizi bekliyorum.

şöyleki ; ofis içindeki internet trafiği alt üst edecek youtube ve facebook cuları loglayıp kullandıkları banwitdh ya da kota kullanımı görebileceğim bir cihazada yönelebilirim. Bu nedenle bu ağı kurmadan önceki araştırmalarımı mümkün oldukça derine çekmek istiyorum.

16 pc lik bir ag icin yonetilebilir switch birazcik gereksiz ve masrafli bir is olur..zira onun yerine bandgenisligi yonetimi ve guvenligini saglayacaginiz bir UTM cihazi alarak aginizi cok kapsamli bir sekilde yonetebilirsiniz..gerek guvenlik gerek icerik gerekse bandgenisligi kullanımı ve cok detayli olarakda loglayabilirsiniz..

• Arkadasımızın dedigi gibi yonetilebilir switch biraz gereksiz zira en ucuzu nerden baksanız simdi 700$ asagı degildir.Ama bu isi basitce yapan modemlerde mevcut modem alırken birazdaha paraya kıyıp bole bir urun alınabilir.Kabaca yonetimi saglarsınız.

SAYGILARLA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rock_Rage -- 26 Ağustos 2010; 19:35:19 >
  • Management switch alıp almak ufak ofis büyük ofis ile ölçülmez. Bu tarz donanımlara verilecek para gereksiz değildir tamamiyle iş yapma tarzı ve geleceği düşünme ile orantılıdır.
    UTM cihazını tavsiye eden arkadaşa şunu sormak isterim;
    localde kendi aralarında trafik yapan bilgisayarları Wan'da olan UTM ile nasıl kontrol edeceksiniz? Wan - Lan bağlantısı var diyerek mi ?

300$ seviyelerinde sw bulmak mümkün.
  • arkadaşlar cihazları derin araştırmalar sonucunda 3com un türkiyeden çekilmesi teknik servis sıkıntılarından dolayı değiştirmek zorunda kaldım yeni cihazım bu şekilde ;

http://www.sanalmarketim.com/urun/ce16cfdcdb92a816fed270c6aaddba1f/ZYXEL-GS-1124A-24-Port-10/1000-Gigabit-2x-Dual-Yonetimsiz-Switch

kablom :http://www.sanalmarketim.com/urun/cf106cb35cb601202ea4d055df6aa645/LADOX-CAT-6-UTP-LD-5303-G6-305m-24-AWG-GRI

ve cat6 uçlarım.

sistemimi bunun üzerine kuracağım.

Ofisin büyüklüğü küçüklüğünden ziyade yaptığımız işten dolayı 1.si ağ koplamarı vb sıkıntılar yüreklerimizi ağzımıza getiriyor bununla birlikte çalışmayan , band genişliğini ben yokken tüketen user larıda iştimaya çekmeyi planlıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: portiwashere

Management switch alıp almak ufak ofis büyük ofis ile ölçülmez. Bu tarz donanımlara verilecek para gereksiz değildir tamamiyle iş yapma tarzı ve geleceği düşünme ile orantılıdır.
    UTM cihazını tavsiye eden arkadaşa şunu sormak isterim;
    localde kendi aralarında trafik yapan bilgisayarları Wan'da olan UTM ile nasıl kontrol edeceksiniz? Wan - Lan bağlantısı var diyerek mi ?

300$ seviyelerinde sw bulmak mümkün.

arakadasim 16 pc lik bir agda trafik ne olabilirki bir ofis icin?...yani arkadas trafik ile ilgili birsey belirtmemis.zira ufak bir ofis dedigi icinde soylemlerinden yola cıkarak pek bir trafik olmayacagini tahmin ettim...boyle bir durumda da yonetilebilir bir switch oneremem..zira 300 dolar seviyesinde alacagin switch den de bir performans alamassin trafik ve yonetim konusunda...

arkadas ofis icinde internet bandgenisligi yonetimi yapmak istiyor log tutmak istiyor yani arakadasin isi daha cok wan>lan arasi ....localde degil...ha derseki benim 16 bilgisayarim localde 80-90gbps bandwitch yiyor...o zaman isler degisir..zira 300 dolarlik switch de giris seviyesi basit bir switch olur...onlara hic birseyi yonetmessin..

catalyst 3750 alsin o zaman...

arkadasin yazdiklarindan da anlasilabilecegi gibi ofisinde aman aman bir trafik yok..sadece kullandıgı donanimlarin kalitelerini biraz daha arttirirsa ve iyi bir iscilikle ve bandgenisligi yonetimi yaparsa sorunu cozulecektir....

kablo olarak ladox marka almayin..

linkleti switch uygun sizin icin fakat bir bandgenisligi yonetimi yapabilecegin cihazada bakin..

• "1000 mpbs yerel ağ kurmak" isteyen adama Wan çözümleri sunmak enteresan....
    375o almasına da gerek yok 2960G işini görür..
  • quote:

"1000 mpbs yerel ağ kurmak" isteyen adama Wan çözümleri sunmak enteresan....

internet bandgenisligi yonetimi yapmak isteyen adama da yonetilebilir switch onermek enteresan olmuyor yani bu durumda oylemi ? ..

ha dersenki switchle olmazmi olurmu olur L3 bir switch alirsa olur

zaten arkadas acik acik soylemis dikkat ederseniz...

"ofis içindeki internet trafiği alt üst edecek youtube ve facebook cuları loglayıp kullandıkları banwitdh ya da kota kullanımı görebileceğim bir cihazada yönelebilirim."

300 dolara 2960 vermiyorlar =)...

herneyse yinede ben arkadasin yonetilebilir swithc e ihtiyac duydugunu dusunmuyorum..ama yinede birazcik standart modellere gore ust seri switchlerden ornegin 3com 2824 gibi ve benzeri urunleri almasi tabiki faydasina olacaktir..

ha yok arkadas benim icin para onemli degil diyorsa o zaman sorun yok...ust seri bir yonetilebilir switch alabilir tabiki..

• iş localde başlar bunu unutmamak lazım :) alsın bi Cisco baksın keyfine ver ordan IOS ver ordan access list :)))

quote:

Orijinalden alıntı: ENIGMA

quote:

"1000 mpbs yerel ağ kurmak" isteyen adama Wan çözümleri sunmak enteresan....

internet bandgenisligi yonetimi yapmak isteyen adama da yonetilebilir switch onermek enteresan olmuyor yani bu durumda oylemi ? ..

ha dersenki switchle olmazmi olurmu olur L3 bir switch alirsa olur

zaten arkadas acik acik soylemis dikkat ederseniz...

"ofis içindeki internet trafiği alt üst edecek youtube ve facebook cuları loglayıp kullandıkları banwitdh ya da kota kullanımı görebileceğim bir cihazada yönelebilirim."

300 dolara 2960 vermiyorlar =)...

herneyse yinede ben arkadasin yonetilebilir swithc e ihtiyac duydugunu dusunmuyorum..ama yinede birazcik standart modellere gore ust seri switchlerden ornegin 3com 2824 gibi ve benzeri urunleri almasi tabiki faydasina olacaktir..

ha yok arkadas benim icin para onemli degil diyorsa o zaman sorun yok...ust seri bir yonetilebilir switch alabilir tabiki..

• Bu forum alem yav sizin pazarlamacını olmanız lasım ufak bir network için ciscoda access list yazmayı tavsi ediyorsunuz nediyim artık tmm iyinin iyisi herzaman vardır ama abartmamak gerekir kullanmıcanız ozellikleri için alete okadar para verilmez.Gecenlere internet kafayede yonetilebilir switch tavsiye ediyorlardı.Bence yorumları yaparken birazda mantıklı cozumler sunun, en iyisini degil

SAYGILARLA
  • Yokya ne pazarlamacısı cisco'yu arkadaş yazdığı için yazdım yazılanları iyi takip edemediniz sanrım ;)

quote:

Orijinalden alıntı: Rock_Rage

Bu **** yav sizin pazarlamacını olmanız lasım ufak bir network için ciscoda access list yazmayı tavsi ediyorsunuz nediyim artık tmm iyinin iyisi herzaman vardır ama abartmamak gerekir kullanmıcanız ozellikleri için alete okadar para verilmez.Gecenlere internet kafayede yonetilebilir switch tavsiye ediyorlardı.Bence yorumları yaparken birazda mantıklı cozumler sunun, en iyisini degil

SAYGILARLA
  • quote:

gigabit yapı icin konektorlerin uclarini yine duz yapacaksnınız bir farkı yok...

yanlız rj45 uclarinin cat6 icin olanlari var onlardan tercih, edin cat5 icin olanlar sorun yapabilir....

local aginizda bilgisayarlar arasi veri alisverisi cok oluyorsa buyuk bir avantaj saglayacaktir gigabit yapı..

gene abartanlar başladı.

HSC marka kablo duymadım. duyan varsa da alsın. ben genelde HCS tercih ediyorum orası ayrı konu.

AMP marka kablonun fiyatından haberiniz var mı? Bu kabloyu her bütçe kaldıramaz. Ayrıca her yerde de kolay bulunmaz.

Prysmian ve HCS alın. Başka marka kabloyada itibar etmeyin.

Switch olarak HP ProCurve 1810G 24P alın. 3com switch ler artık HP etiketli olarak geliyor. HP satın aldı. Ayrıca 16 pc için 16 portlu switch yetmez bunun modemi var, nas'ı var, server'i var.

• quote:

Orijinalden alıntı: command_4

quote:

gigabit yapı icin konektorlerin uclarini yine duz yapacaksnınız bir farkı yok...

gene abartanlar başladı.

HSC marka kablo duymadım. duyan varsa da alsın. ben genelde HCS tercih ediyorum orası ayrı konu.

AMP marka kablonun fiyatından haberiniz var mı? Bu kabloyu her bütçe kaldıramaz. Ayrıca her yerde de kolay bulunmaz.

Switch olarak HP ProCurve 1810G 24P alın. 3com switch ler artık HP etiketli olarak geliyor. HP satın aldı. Ayrıca 16 pc için 16 portlu switch yetmez bunun modemi var, nas'ı var, server'i var.

abarti ile ne alakasi var..?...HSC derken HCS kastetmistim yazim yanlısı olmus...

neden her butce kaldirmaz metresi 10 TL flnmi AMP nin ...sanki fiber kablo hayret birseysiniz..ben sana 2dk icinde bulabilirim..sen yeterki iste..

yok yok ladox alsin arkadas abartmayalim...hatta frisby fln alsin...digerleri cok pahalı hemde bulunmuyor ozel siparisle uretiliyor..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: command_4

quote:

gene abartanlar başladı.

abarti ile ne alakasi var..?...HSC derken HCS kastetmistim yazim yanlısı olmus...

neden her butce kaldirmaz metresi 10 TL flnmi AMP nin ...sanki fiber kablo hayret birseysiniz..ben sana 2dk icinde bulabilirim..sen yeterki iste..

yok yok ladox alsin arkadas abartmayalim...hatta frisby fln alsin...digerleri cok pahalı hemde bulunmuyor ozel siparisle uretiliyor..

ne ladox u ya, ben hp switch ve prysmian kablo önerdim. prysmian kullanmadınız sanırım? ayrıca amp marka cat5e nin 300 mt topu 180 tl civarında prysmian 130 ladox ise 70 tl

• prysmian kullanmadim iyi diyorsan denerim..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.