Şimdi Ara

10000 km'de yağ değişimi şart mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
6.272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Motor yağı çevre kirliliğine neden olmasa 5bin km de değiştireceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bordod

Şu an 8000 km yaptım. Tahmini 3000 km'lik bir yolculuk yapma niyetim var. Sizce ne yapmalıyım?

3000 km daha yapabilirsiniz. 10000 km önerilen değişim periyodu, 10000 km yi 1 km geçtiniz diye birşey olacak değil. 3000 km daha yol yapmanızın sıkıntısı olmaz. Yağ olarak Petrol Ofisi öneririm fiyatı en uygun kaliteli yağ Petrol Ofisinin. Hem daha uygun fiyatlı olduğundan daha sık değiştirirsiniz.

Saygılar...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yağ eksiltmediyse sorun olmaz tabi ama motor sağlığı açısından 10.000 kmde bir yağın değişmesi lazım. Ama 12-13 Bin km kadar eksilmeyen yağ da işinizi görür.
  • Yeri gelmişken sorayım geçen yaz 78 bin km de yağı değiştirdim. Şimdi araç 83 binde tekrar yağ değiştirmeye gerek var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: OnurD7

Yeri gelmişken sorayım geçen yaz 78 bin km de yağı değiştirdim. Şimdi araç 83 binde tekrar yağ değiştirmeye gerek var mı?

Km dolmasa bile yılda bir değiştirilmesi gerekiyor. Hondalar için 12 ay veya 10bin km hangisi önce dolarsa şeklindedir.
  • Yaw yok şu kadar süre falan bunlar boş muhabbet.Bizzat denenmiş olarak söyleyebilirim ki babam arabasının yağını 4-5 senede bir değiştiriyor.O da 5000 km dolduğunda. Yani km önemli olan.

Benim aracım dizel ve 5w40 yağ kullanıyorum.10000 ile 15000 arasında değiştiriyorum.
  • Yağ değişimine kadar hic eksiltme yapmiyor mu araçlariniz ? LPG liler özellikle.

• Değiştirin.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.