Şimdi Ara

10000 km'de yağ değişimi şart mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
6.269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şu an 8000 km yaptım. Tahmini 3000 km'lik bir yolculuk yapma niyetim var. Sizce ne yapmalıyım?

• 3000km yola cikmadan degistirin yaginizi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence yağın artık zamanı dolmuş.Değiştirin gitsin.Bazı arkadaşlar gelip ooo daha ne km yapmışki diyebilir.Yinede siz bilirsiniz.
  • ben 5bin diye biliyordum
  • KoşanBalık kullanıcısına yanıt
    Senesi yada 10.000 de yağ değişimi yapılır hangisi önce dolarsa özellikle dizellerde geciktirmemek lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: KoşanBalık

ben 5bin diye biliyordum

hocam siz muhtemelen 20/50 yağ kullanıyorsunuz. bu yağlar 5000 de değişir.

10/40 ve daha ince yağlar 10000 km götürüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bordod

Şu an 8000 km yaptım. Tahmini 3000 km'lik bir yolculuk yapma niyetim var. Sizce ne yapmalıyım?

Hiç birşey olmaz arabaya motora arkadaşım.
    Git yolculuğunu yap geri geldiğinde gider değiştirirsin.

Ama araban garantilidir sıfırdır o 1000 km geçti diye servis kıllık yapar mı orasını bilemem.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yağ Değişimi Ve 10/60 Yağ
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • dizelse değiştirin fakat LPG ise hiç gerek yok eksilme varsa üstüne biraz yağ ekleyin yeterli hiç bir zararı olmaz
  • yok hocam bildiğin lpg li tofaş bizim araç. 5binde değiştiriyoruz genelde.

10-40 lpg yağı koyuyorlar.. erken mi değiştirmişiz hep
  • Değişimi yapan usta 10000 sonra diye karta not etmiş. Araç Honda LPG'li Civic. Gitmeden ustaya bir gidip göstereyim o zaman. Teşekkürler...
  • Valla hocam çok abartmaz iseniz bir sıkıntı olmaz. 10 11 12 gider. Gezin tozun gelince değiştirirsiniz.

• Bence bi sıkıntı olmaz.
  • Hocam bence şimdiden değiştirin, yağ performansı çok etkiliyor.Hem motor ömrü uzar hem performans artar.

Shell Helix koydurun bu arada.

Ben 7 Bin en fazla 8 binde bir yağ yeğişimi yaparım.
  • quote:

Şu an 8000 km yaptım. Tahmini 3000 km'lik bir yolculuk yapma niyetim var. Sizce ne yapmalıyım?

Araç kaç model, garanti devam ediyor mu?

• quote:

Yağ arabanın en önemli malzemesidir. Pistonların arasında sürtünmeyi azalatmasa motor sarar. Km arttıkça o yağ kapkara kurum gibi olur. Arabanız tofaşsa yokuşta hararet yapabilir bu yaz sıcağında. Bence değiştirin castrol en iyisi.
  • KoşanBalık kullanıcısına yanıt
    lpg de iş değişir ben sıfır araca göre söyledim hocam
  • en son yağ değişiminde usta eğer arabayı hemen hergün kullanıyorsan 10bin de yok eğer haftada 1 ya da 2 kez kullanıyorsan yılını doldurduğunda yağı değiştirmelisin demişti. Bekledikçe yağ özelliğini kaybediyormuş.

• 12-13 e kadar yolu var

• 100 liradan kaçmak için motoru yemeyi göze alabiliyorsanız değiştirmenize gerek yok. Yağ motorun hayatı, tercih sizin.
  • 15 000 km e kadar yolu var...neden illa 10000 km....renaulttun kendi kitapçığında bile 15 000 km yazıyor...biz de 10 000 km ile sınırlandırılmış...para tuzağı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmtıl -- 13 Temmuz 2013; 21:33:00 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.